fbpx
Kiekko Urheilu

HPK menetti pisteen, mutta menettikö se myös tehohyökkääjänsä Niclas Luceniuksen? – ”Jokin vamma siitä tuli”

KooKoo pakotti HPK:n pistemenetykseen.
Jääkiekkoi on Suomen ammattimaisin palloilulaji. Arkistokuvassa HPK:n Otto Paajanen (vas.) ja KooKoon Joonas Oden. Kuva: Tomi Vesaharju

Vaikka KooKoo on pudonnut jo pudotuspelijunan kyydistä, se ei tullut Hämeenlinnaan antautuneena – ja onnistui myös viemään kallisarvoisen pisteen suoraan pudotuspelipaikkoihin oikeuttavilta sijoilta pudonneelta HPK:lta. HPK sai voittonsa vasta voittolaukauskilpailussa, jossa ratkaisumaalin iski Otto Paajanen.

Erityisenä piikkinä HPK:n lihassa oli tehot 2+1 ja Liigan pistepörssissä Ville Leskisen kanssa kärkipaikkaa jakamaan noussut KooKoon Malte Strömwall. Hän pujotteli kaksi kertaa Kerho-puolustuksen läpi ja iski karvaat maalit Ritariareenan kotiyleisön näkökulmasta.

HPK:n maaleista vastasi tehot 1+1 saalistaneet Robert Leino ja Jesper Lindgren, yllättävän kiepautuksen KooKoon maalin eteen ja kiekon sisään survonut Eetu Tuulola sekä Valtteri Puustinen.

– Välillä oltiin hätää kärsimässä, mutta teimme paikoistamme maaleja ja uskoimme itseemme. Lopussa sitten tolpat kilisivät ja varmasti oli yleisöönkin menevä viihdyttävä ottelu, kesken kauden KooKoon päävalmentajaksi Tuomas Tuokkolan potkujen jälkeen noussut Mikko Heiskanen kommentoi.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen antoi ottelun jälkeen rehdisti tunnustusta vastustajalle, joka onnistui tekemään yhden pistemenetyksen verran kiusaa.

– Erittäin kova peli. Ei ole ihme, että KooKoo on voittanut pelejä viime aikoina. Joukkue pelaa hyvin tällä hetkellä, kamppailee ja tekee töitä. Joukkue on hyvä ja Malte Strömwall on kyllä erittäin hyvä pelaaja, Pennanen sanoi.

– Nelosketju oli ehdottomasti paras ketjumme. Se kuvastaa paljon. Noin pitää pystyä pelaamaan ja kamppailemaan.

HPK:lle tarjottiin kolmen pisteen voittoa aivan kolmannen erän lopussa, kun KooKoolta Ed Wittchow komennettiin korkeasta mailasta ja Martin Berger polvitaklauksesta rangaistusaitioon 42 sekunnin perään toisistaan.

– Tietenkin 5–3-ylivoiman tehottomuus kismitti, mutta myös alku. Mutta muuten toivottavasti kaikki ymmärtää, että tämä oli aika kova peli, Pennanen lausui.

 

Katso tästä Luceniuksen loukkaantumiseen johtanut tilanne:

 

Bergerin polvitaklauksella oli HPK-vinkkelistä erityisen kova hinta, sillä Niclas Lucenius palasi vaihtoaitioon irvistäen. Lucenius yritti vielä pelata yhden vaihdon, mutta siitä ei tullut mitään.

Se, miten vakavasta vammasta puhutaan, on vielä epäselvää. Jo aiemmin ottelussa Niclas Almari joutui HPK-puolustuksesta jättämään ottelun kesken.

Vaikka Markus Nenonen palasi KooKoo-ottelun kokoonpanoon, lisäloukkaantumisia Kerho ei tässä vaiheessa kautta oikein kestäisi.

– Kun peli on kovaa, siitä joutuu hintaa maksamaan. Almari jäi vähän aikaisemmin pois ja Luceniukselle tuli myöhemmästä tilanteesta jokin vamma. Katsotaan miten asia lopulta on, mutta eiköhän me joku kokoonpano saada kasaan ensi peliin, Pennanen sanoi kryptisesti.

HPK:lla on runkosarjaa jäljellä vielä neljä ottelua. Seuraava koitos odottaa tiistaina Ritariareenassa, kun vastaan asettuu sarjakakkonen TPS. HäSa

HPK–KooKoo vl. 5–4 (1–2, 2–1, 1–1, 0–0, 1–0)

1. erä: 4.34 Robert Leino (Jesper Lindgren-Markus Nenonen) 1–0, 12.47 Joonas Oden (Malte Strömwall-Alexander Bonsaksen) 1–1, 17.29 Anrei Hakulinen 1–2 av,

Jäähyt: 2.26 Mikko Virtanen KooKoo 2 min, 6.39 Otto Paajanen HPK 2 min, 15.42 Martin Berger KooKoo 10 min, 15.42 Alexander Bonsaksen KooKoo 2 min, 19.25 Malte Strömwall KooKoo 2 min.

2. erä: 25.21 Jesper Lindgren (Robert Leino-Teemu Turunen) 2–2 yv, 30.36 Eetu Tuulola (Petteri Nikkilä-Niclas Lucenius) 3–2, 35.35 Malte Strömwall (Joonas Oden) 3–3,

Jäähyt: 23.50 Kalle Valtola KooKoo 2 min, 32.38 Valtteri Puustinen HPK 2 min, 38.51 Eetu Tuulola HPK 2 min.

3. erä: 47.33 Valtteri Puustinen 4–3, 54.53 Malte Strömwall 4–4,

Jäähyt: 48.30 Janne Tavi HPK 2 min, 48.30 Janne Tavi HPK 10 min, 56.43 Ed Wittchow KooKoo 2 min, 57.25 Martin Berger KooKoo 2 min.

Jatkoaika: Maaliton.

Jäähyt: 4.57 Joonas Oden KooKoo 2 min.

Vl-kilpailu: 65.00 Otto Paajanen 5–4.

Jäähyt yhteensä: HPK 4×2 min Janne Tavi 10 min=18 min, KooKoo 7×2 min Martin Berger 10 min=24 min.

Maalivahtien torjunnat: Antti Karjalainen HPK 6+9+3+1=19, Oskari Salminen KooKoo 15+13+8+5=41.

Yleisöä: 3  735.

Petteri Sihvosen kommentti: HPK:lla pelillinen suvantovaihe

Päävalmentaja Antti Pennasen valmennusote on kaudesta toiseen hieman ailahteleva, mitä tulee pelitavan valmentamiseen. Hyviä jaksoja seuraa huonoja jaksoja. En tiedä, näkevätkö vanhat analyytikon silmäni väärin, mutta aivan kuin hyökkäysvitja taas viilettäisi siellä surman suussa lähempänä vastustajan siniviivaa, kun pakit rakentelevat hyökkäystä yli keskialueen.

Analyysini on, että Kerhon kevät jää lyhyeksi, jos joukkue joutuu turvaamaan melkeinpä vain erinomaiseen hyökkäysalueen hyökkäyspelaamiseen. Suorahyökkäyspelaaminen on valahtanut todella vaatimattomalle tasolle. Pennanen ei joko onnistu tai sitten hän ei halua pitää hyökkäävää viisikkoa kasassa, lyhytsyöttöpelietäisyydellä. Eikä tässä taida olla kuukauttakaan, kun sain tässä palstalla pelistä toiseen kehua HPK:n viisikon rakennetta.

KooKoota kiitän siitä, ettei seura lähtenyt kevään tyhjennysmyyntiin. Teko palvelee urheilua ja näkyy pelaamisen laadussa. Sitä epäilen, onko ratkaisussa taloudellista järkeä.

Menot