Kiekko Urheilu

HPK menetti voiton kauden ennätysyleisön edessä – ykkösvahti Emil Larmi loukkaantui

HPK taipui HIFK:lle kauden suurimman kotiyleisön edessä jatkoajalla.
Jere Innala iski HIFK:n verkkoon kaksi maalia – mutta vierasjoukkue poistui kahden pisteen kera Helsinkiin. Kuvaaja: Tomi Vesaharju

Tunnelma oli katossa Ritariareenassa, kun peräkkäin sarjataulukossa olevat HPK ja vierasjoukkue HIFK kohtasivat tärkeässä ottelussa.

Paikalla oli kauden ennätysyleisö, 5024 silmäparia, johon lukeutui myös runsas joukko helsinkiläisten kannattajia.

Itse ottelussa HPK sai vauhdikkaan alun, kun Jere Innala ja Niclas Lucenius karkasivat IFK-puolustukselta 2–1 -hyökkäykseen. Lucenius piti syöttövaihtoehdon tarjolla, mutta Innala teki oman ratkaisunsa ja pujotti kiekon ohi HIFK-vahti Atte Engrenin.

HIFK maksoi potut pottuina vain nelisen minuuttia myöhemmin. Teemu Engberg purjehti kentällä vain piipahtaneen Jan Brejcakin ohi läpiajoon ja lirutti kiekon Emil Larmin vartioimaan maaliin.

Vierasjoukkue siirtyi ottelussa reilu neljä minuuttia ennen avauserän päättymistä 2–1 -johtoon Ryan O’Connorin maalilla. O’Connor pääsi ylivoimalla lataamaan sydämensä kyllyydestä kiekon suoraan syötöstä ohi Larmin.

 


Emil Larmi joutui poistumaan ottelusta kesken pelin. KUVA: Tomi Vesaharju

 

HPK vyörytti toisessa erässä monia pitkiä kulmapelimyllyjä, mutta tulosta ei tullut.

Tulosta ei tullut erikoistilannepelaamisestakaan – kotijoukkue ei onnistunut koko iltaan tekemään kuudella yrityksellä yhtään ylivoimakihausta.

HPK sai kuitenkin tasaviisikoin janoamansa tasoituksen, kun Liigan pistepörssiä johtava Teemu Turunen pääsi siivoamaan irtopalan ohi Engrenin.

Kahden ensimmäisen erän kenttätapahtumia kuvasti myös se, että päätöserään siirryttäessä Larmilla oli kasassa vain kuusi torjuntaa ja virkaveli Engren oli joutunut huhkimaan huomattavasti enemmän pysäyttäen 20 kiekkoa.

– Viihdyttävä lauantai-ilta. Kerho oli parempi kaksi ensimmäistä erää, siitä ei ole kahta sanaa. Ensimmäinen erä jäähyiltiin ja toisessa oltiin muuten vain kusessa, HIFK:n päävalmentajaksi kesken kauden nimitetty Jarno Pikkarainen summasi.

– Kaksi erää oli meiltä todella hyvää, siinä oli mahdollisuus tehdä useampikin maali, säesti HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

 

Katso ottelun huippuhetket tästä:

 

Päätöserä alkoi HPK:n kannalta vahvasti. HPK-kauden suurin läpimurtaja, jo runkosarjan 19:nnen maalinsa tempaissut Innala siirsi osumallaan HPK:n 3–2 -johtoon.

Voitto kuitenkin lipesi käsistä, kun Erik Thorell tasoitti pelin vain puolitoista minuuttia myöhemmin. HPK:n tuore vahvistus Janne Tavi lopetti merkkauksensa kesken ja Thorell sai tilaa sijoittaa rannelaukauksensa maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin dramatiikkaa, kun HPK joutui vaihtamaan maalivahtia. Larmi luisteli pukusuojiin ja maalille luisteli Antti Karjalainen.

– Vamma tuli, muuta tietoa ei ole vielä. Sen takia hän tuli pois, Pennanen kommentoi niukkasanaisesti.

 

Kun varsinainen peliaika ei tuonut otteluun ratkaisua, jatkoaika toi. Lopulta HIFK:n leiristä Jasse Ikonen onnistui Thorellin syötöstä ohittamaan Karjalaisen.

Voitolla HIFK hivuttautui vain pisteen päähän kuudentena sarjataulukossa olevasta HPK:sta. Joukkueet kohtaavat toisensa 8. maaliskuuta Ritariareenassa.

– Kolmannessa erässä pääsimme hieman rytmiin ja syöttelimme lapaan. Sitä kautta mitä pidemmälle meni, luottamus kasvoi ja sen seurauksena tuli tuloskin, Pikkarainen ynnäsi.

Pennasta närästi se, että HPK:n lukuisat maalipaikat eivät konkretisoituneet voittona.

– Muutama halpa maali omiin meni. Kolmella maalilla näitä pelejä pitäisi kyllä voittaa.

HPK:n seuraava ottelu on keskiviikkona kotikentällä Jukureita vastaan. HäSa

HPK–HIFK ja. 3–4 (1–2, 1–0, 1–1, 0–1)

1. erä: 3.17 Jere Innala (Petteri Nikkilä-Arto Laatikainen) 1–0, 7.16 Teemu Engberg (Aleksi Laakso-Johan Motin) 1–1, 15.43 Ryan O’Connor (Ville Varakas-Juhani Tyrväinen) 1–2 yv,

Jäähyt: 3.56 Aleksi Laakso HIFK 2 min, 9.03 Juhani Tyrväinen HIFK 2 min, 12.51 Teemu Engberg HIFK 2 min, 15.03 Jere Innala HPK 2 min, 17.38 Juho Keränen HIFK 2 min.

2. erä: 38.54 Teemu Turunen (Otto Paajanen) 2–2.

Jäähyt: 20.36 Petteri Nikkilä HPK 2 min, 26.31 Lennart Petrell HIFK 2 min, 28.35 Joonas Lyytinen HIFK 2 min.

3. erä: 41.55 Jere Innala (Niclas Lucenius) 3–2, 43.25 Erik Thorell 3–3,

Jatkoaika: 4.10 Jasse Ikonen (Erik Thorell-Ryan O’Connor) 3–4.

Jäähyt yhteensä: HPK 2×2 min=4 min, HIFK 6×2 min=12 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 2+4+2=8 Antti Karjalainen HPK 3+0=11 Atte Engren HIFK 6+14+2+2=24.

Yleisöä: 5 024.

Petteri Sihvosen kommentti: Ennätysyleisöä hemmoteltiin

HPK ja HIFK pelasivat todella tärkeistä sarjapisteistä eli käytännöstä suorasta paikasta pudotuspeleihin. Nämä samat joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen Rinkelinmäellä runkosarjassa.

On ajateltavissa, että näistä otteluista jaettavat sarjapisteet voivat lopulta ratkaista joukkueiden väliset sijoitukset. Kuudesta vielä keskenään jaossa olleesta pisteestä HIFK tienasi itselleen nyt kaksi, Kerho yhden.

Kerho ja HIFK olivat latautuneet tähän tärkeään peliin: yli. Se näkyi puolin ja toisin täysin tarpeettomina jäähyinä. Myös sellainen erikoisuus nähtiin, että kiekko ei pysynyt kaukalossa normaalilla tavalla. En muista nähneeni tällaista matsia, jossa peliväline tämän tästä kimmahti katsomoon, rapiat tusinan kertaa.

Lopulta nopea taistelulätkä sopi luonnikkaammin Kerholle. Toinen erä oli HPK:n suvereenia painostusta pitkine kulmapeliralleineen. Kolmas periodi oli ottelun seesteisintä, rytmikkäintä ja laadukkainta lätkää, mikä vuorostaan sopi paremmin HIFK:lle. Tasoittuneet puntit johtivat upean pelin jatkoajalle, jossa HIFK veti pidemmän korren.

Asiasanat