Urheilu

HPK-naisten maalivahdit selvillä – mukana kaikkien aikojen nuorin SM-sarjatorjuja

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekon liigajoukkue on nyt saanut maalivahdit ensi kaudeksi. HPK-kiekkonaisten torjuntavastuuta jakavat ensi kaudella Riikka Oinonen ja Salla Sivula. Kolmas maalivahti on viime kaudesta jatkava Inka Kuusinen.

Uudet maalivahdit saapuvat Kerhoon Tampereelta ja Lempäälästä. 168-senttinen Salla Sivula kuului viime kaudella SM-hopeaa voittaneen Ilveksen ryhmään, muttei pelannut yhtään ottelua. Hän oli Ilveksen ykkösmaalivahti uudelleenrakentamisen kaudella 2015–16.

20-vuotias maalivahti on tehnyt kuitenkin jo historiaa urallaan. Hän on naisten Liigan edeltäjän, SM-sarjan kaikkien aikojen nuorin maalivahti. Hän pääsi jäälle yhdessä SM-sarjaottelussa Ilveksessä vasta 12-vuotiaana kaudella 2010–11.

Vantaalaislähtöinen Riikka Oinonen puolestaan pelasi viime kaudella Mestiksen karsintaa ja Suomi-sarjaa Lempäälän Kisassa. SM-sarjakokemusta hänellä on kaudelta 2015–16, jolloin hän pelasi Sivulan kakkosvahtina Ilveksessä kuusi ottelua. 21-vuotias Oinonen on pelannut myös poikien joukkueissa juniori-ikäisenä. Mittaa Oinosella on 179 senttiä.

HPK-kiekkonaiset julkisti toukokuussa ensimmäiset 15 sopimuspelaajaansa, kaikki kenttäpelaajia. Joukkue on hyvin nuori, keski-iältään vain 19 vuotta.

Naisten liigakausi alkaa 8. syyskuuta. HPK avaa kauden pelaamalla Oulussa Bluesia ja Kuortanetta vastaan.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic