Urheilu

HPK-nuoret ryöstöretkellä Oulussa – "Usko meinasi olla koetuksella"

HPK:n U20-joukkue kävi Oulussa ryöstämässä sarjapisteet Oulusta nuorten SM-liigan kärkijoukkueisiin lukeutuvalta Kärpiltä.

HPK:n maaleista vastasivat kahdesti osunut Kasperi Heinänen, Jaakko Kuusisto (1+1) ja Kristjan Kombe (1+1).

Päävalmentaja Juuso Nieminen oli painottanut suojateilleen ottelun teemaksi, että ehyen kokonaisuuden luomiseksi järjen ja tunteen olisi yhdistyttävä.

Se onnistui ja tuotti tulosta.

– Meillä on ollut näiden kahden asian yhdistymisen kanssa vaikeuksia. Tunne on ollut järjen edellä tai tunne on jäänyt vajaaksi, kun olemme pelanneet järkevästi, Nieminen sanoo.

– Kärpät sai ottelussa muutaman meidän lipsahduksen myötä varkain maaleja ilman kauheaa työmäärää. Onnistuimme kuitenkin itse ylivoimalla kahdesti ja kolmannessa erässä pelasimme helvetin fiksua jääkiekkoa. Kärppien oli vaikeaa päästä hyökkäämään ja pelasimme pitkiä päätypelejä.

 

Kolmannesta erästä muodostui melkoinen vuoristorata. Ensin Heinänen siirsi HPK:n 3–2 -johtoon ajassa 54.33 Wäinö Lehkosen syötöstä, mutta Kärpät tasoitti ottelun tasan kaksi minuuttia ennen loppua Eetu Päkkilän osuessa.

HPK-nuoret eivät kuitenkaan tästä hätkähtäneet vaan Kristjan Kombe maksoi potut pottuina tintaten 4–3 -voittomaalin vain 36 sekuntia Päkkilän maalin jälkeen Joonas Uimosen kerätessä syöttöpisteen.

– Usko meinasi olla koetuksella, mutta päät eivät pudonneet vaan jatkoimme jauhamista. Hyvä, että saimme siitä palkinnon kolmen tappion jälkeen, Nieminen veisteli.

Nieminen kertoo prosessin etenevän kaiken aikaa.

– Kaikki ovat nyt nähneet, että mitä pelimme voi tuottaa kun jaksamme jauhaa ja tehdä töitä. Sitä kautta perustaso alkaa vakiintua paremmaksi.

HPK hyppää nuorten SM-liigassa jo sunnuntaina uudestaan kaukaloon, kun se kohtaa vieraskentällä Sportin. HäSa

 

Päivän lehti

21.1.2020