Urheilu

HPK-nuorilla vahva viikonloppu – nyt kaatui KooKoo

HPK:n U20-joukkueella voitokas viikonloppu – perjantaina kaatui TUTO ja lauantaina KooKoo.
HPK:n Jaromir Jokinen antoi laidan lähettyvillä kyytiä KooKoon Santeri Siitoselle. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n Jaromir Jokinen antoi laidan lähettyvillä kyytiä KooKoon Santeri Siitoselle. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK hoiti viikonlopun toisessa ottelussaan viikonlopun toisen voittonsa, kun se kaatoi kotikentällään kouvolalaisen KooKoon 5–3.

HPK:n maaleista vastasivat lauantaina Santtu Hakanen (1+2), Joonas Virtanen, Valtteri Suni (1+2), Atso Lehtinen ja Janne Jokinen.

HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkonen arvioi ottelun jälkeen kärsivällisyyden olleen kotijoukkueen voiton avain.

– Kärsivällisiä me olimme, vaikka välillä se meinasi karata. Vastustaja oli vatsataudin vuoksi pienellä ryhmällä matkassa ja pääsimme hallitsemaan peliä – suoraviivaisuutta kuitenkin puuttui. Olemme tyytyväisiä voittoon, mutta välillä hallitessamme emme saa katkaistua peliltä kaulaa, Sinkkonen totesi.

Sinkkosen mielestä ottelu jätti myös paljon petrattavaa.

– Kun on parempi vastustaja vastassa, jänne pysyy paremmin kasassa. Kun lähdemme viemään peliä, se jotenkin katoaa. Ehkä keskittyminen on oikea sana, sitä tarvitaan lisää.

 

HPK on nousukunnossa Nuorten SM-liigassa. Voitto-ottelun jälkeen se nousi sarjataulukossa viidenneksi.

– Jos mennään 12 peliä taaksepäin, meillä oli paljon pelaajia poissa. Oli armeijan kiireitä, sairastumisia, loukkaantumisia ja vaikka mitä. Nyt viisikot ja parit alkavat löytyä ja pääsemme työstämään paremmin pelitapaakin, Sinkkonen sanoi.

Aiemmin tällä viikolla selvisi myös se, että Sinkkonen jatkaa HPK:n U20-joukkueen luotsina myös ensi kaudella.

– Jatkan oikein mielelläni. Olen pitänyt Kerho-yhteisöstä alhaalta ylös junioripuolelta liigaryhmään saakka. Koen kehittyväni täällä ja että minulla on annettavaa seuralle, Sinkkonen kiteyttää.

U20-joukkueen ottelut jatkuvat perjantaina Ilvestä vastaan kotikentällä. HäSa