Urheilu Hämeenlinna

HPK-nuoret kumautti Ässät kanveesiin hyvällä esityksellä – "Kauden parasta peliämme"

HPK:n U20-joukkue kaatoi Ässät 5–1. Päävalmentaja Janne Sinkkosen mielestä ottelussa nähtiin Kerhon nuorilta kauden parasta jääkiekkoa.
Santtu Hakanen lukeutui Kerhon U20-joukkueen tehomiehiin maalilla ja kahdella syöttöpisteellään. Kuva: Tomi Vesaharju
Santtu Hakanen lukeutui Kerhon U20-joukkueen tehomiehiin maalilla ja kahdella syöttöpisteellään. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n U20-joukkue esitti kotikentällään vahvan näytöksen ja pesi Ässät tyylikkäästi 5–1 (1–0, 2–1, 2–0).

Maalitkin jakautuivat Kerhon leirissä tasaisesti, sillä viidellä osumalla oli myös viisi eri viimeistelijää. Lauantaina verkkoa heiluttivat Kasperi Heinänen (1+1), Jere Jokinen, Topi Lempinen, Santtu Hakanen (1+2) ja Miska Ronkainen (1+3).

Vahvan esityksen näkemyksen allekirjoitti myös päävalmentaja Janne Sinkkonen, vaikka muutama pieni suvantovaihe otteluun mahtuikin.

– Tämä oli varmaankin kauden parasta peliämme. Tänään paineistimme enemmän ja energia siihen näytti riittävän. Nyt suvannot kestettiin. Siellä oli laadukas joukkue vastassa ja saimme erittäin tärkeät pisteet, Sinkkonen sanoi.

– Olen iloinen ja ylpeä noista pojista.

 

Sinkkosen mielestä kauden parhaan pelin anatomia kiteytyi viisikon tiiviyteen.

– Kyllä me pelasimme hyvin tiiviisti, välillä kaista juoksee ja valitsemme väärän rytmin. Pysyimme pelisuunnitelmassa 60 minuuttia, Sinkkonen luonnehti.

Ottelua olivat seuraamassa Pohjantähti-areenassa myös HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola ja liigavalmennuksesta Antti Pennanen sekä Antti Miettinen. Myös Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula seurasi porilaisnuorten esiintymistä paikan päällä.

– Siellä oli tosiaan liigan valmennusryhmää seuraamassa peliä ainakin osan ottelusta, kunnes he menivät omiin hommiinsa. Palaute tuli jo ensimmäisen erätauon kohdalla ja olimme Pendon kanssa juttusilla. Yhteistyö on meillä tiivistä, Sinkkonen kertoi.

 

Kolmannen erän loppuvaiheilla nähtiin ikävä päähän kohdistunut taklaus, josta Ässien Samuli Ervasti selvisi 2+10 -minuutin rangaistuksella pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta.

Sinkkonen protestoi ottelun aikana voimakkaasti ihmetellen, miksi tilanteesta ei tullut ulosajoa.

Sinkkosta ei harmittanut niinkään se, että Ässät ei saanut viiden minuutin rangaistusta ja ulosajoa vaan päävalmentajan mielestä päähän kohdistuneissa taklauksissa pitää ottaa ehdottomampi linja – tai se lähettää nuorille ammattilaissarjoihin pyrkiville pelaajille vääränlaista viestiä.

– Esitit oikein asian. Viestin lähettäminen on se ydinasia, siinä olisi voinut loukkaantua. Ihan ehdottomasti tuosta olisi pitänyt lentää ulos. En hyväksy tuollaista omiltakaan pelaajilta, eivät tuollaiset kuulu tähän lajiin millään tavalla. Se oli raukkamainen teko.

HPK:n U20-joukkue palaa kehiin ensi lauantaina, kun se matkustaa K-Espoon vieraaksi. HäSa