Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK-nuoret nousi jälleen lopussa voittoon

HPK:n U20-joukkue otti kovan päänahan yhdestä sarjan kärkijoukkueista HIFK:ssa punnertaessa perjantain tapaan lopussa vastustajasta ohi.
Janne Jokinen juhli HPK:n kolmatta maalia HIFK:n verkkoon. Kuva: Tomi Vesaharju
Janne Jokinen juhli HPK:n kolmatta maalia HIFK:n verkkoon. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK saalisti arvokkaan voiton Nuorten SM-liigassa kaatamalla kotikaukalossaan helsinkiläisvieraansa HIFK:n jatkoajalla. Loppulukemat kirjattiin HPK:n nuorille lukemin 5–4 (1–1, 2–1, 1–2, 1–0).

HPK:n viidestä maalista vastasi lauantaina myös viisi eri maalintekijää – Anton Sihvonen, Tomi Palo, Janne Jokinen, Jimi Rönkkönen (1+1) ja jatkoaikaratkaisun viimeistellyt Joonas Virtanen (1+1). Kahden pisteen iltaa vietti myös kaksi syöttöpistettä tililleen kirjannut Jere Jokinen.

HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkosta miellytti erityisesti alempien ketjujen pelaajien osallistuminen tuloksentekoon.

– Tällä viikolla on tippunut pelaajia sivuun peleissä ja harjoituksissa. Palo ja Sihvonen, jotka pelaavat hieman pienemmässä rooleissa, saivat meille isoja onnistumisia, Sinkkonen sanoi.

Sinkkonen näki, että kyseessä oli taisteluvoitto.

– Ajoittain pelissä näkyi pelien ja harjoitusten kuorma. Mutta kun kärkijoukkueisiin kuuluva HIFK kaatui, ei voi olla kun tyytyväinen. Varmasti kun olimme hieman altavastaajia, voitto tuntui vielä paremmalta,.

 

HIFK-voitto oli itsenäisyyspäivän Jukurit-ottelun lisäksi jälleen ottelu, jossa HPK kiri lopussa voittoon. 3–2 -johtoasemasta päätöserään lähtenyt kotijoukkue ei taipunut, vaikka HIFK nousi kolmannessa erässä 4–3 -johtoon.

– Perjantaina nousimme samalla tavalla myös. Se kertoo vahvasta sielusta ja ytimestä mitä tuosta joukkueesta löytyy, Sinkkonen kiitteli.

Sinkkonen arvioi, että ottelu voimakkaasti paineistavaa HIFK:ta oli myös testi paineen alla pelaamisesta. Tällä kertaa HPK selvisi voittoisana siitä haasteesta.

Kuudentena Nuorten SM-liigassa sijoittuva HPK on asettanut alkusarjassa tavoitteekseen olla kuuden joukossa. Sen tavoitteen täyttymisen nimissä napatut kaksi pistettä olivat tärkeät.

– Ajoittain vaikeuksia sen kanssa oli, mutta tämä oli hyvä A-junioripeli siinä mielessä, että vauhtia oli. Yritimme rytmittää, mutta HIFK ei meinannut antaa siihen mahdollisuuksia että saisimme toisteisesti järkeä ja syöttöketjuja peliin.

HPK:n U20-joukkueen pelit jatkuvat tiistaina Ässiä vastaan vieraskaukalossa. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020