Urheilu

HPK-nuoret palasivat voittokantaan ja päävalmentaja Nieminen Turkuun – "Oli tässä panosta"

Neljä peräkkäistä ottelua Nuorten SM-liigassa hävinnyt HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue katkaisi tappiokierteensä ja luisunsa kohti alempaa jatkosarjaa lauantaina. Niin ikään viimeisistä yläjatkosarjan paikoista pelaava Turun Palloseura oli kotikaukalossaan pinteessä ja taipui 1–4 (0–2, 1–1, 0–1).

– Saimme onnistuneen lähdön peliin ja pelasimme kahden maalin johdossa fiksusti. Emme ainakaan antaneet paikkoja vastustajalle. Puolustimme hyvin ja olimme kiekon kanssa järkeviä. Hyvä, että saimme palkinnon, koska olemme kuitenkin pelanneet hyvin hävityissäkin otteluissa, HPK:n päävalmentaja Juuso Nieminen ajatteli pelin jälkeen.

Vain kolmella ketjulla pelanneen Kerhon sankareita olivat kahden maalin Olli Maansaari ja tehot 1+1 tehnyt Santtu Hakanen. TPS:n ainokaisen iski toisen erän alussa Arttu Nevasaari.

HPK:n ykkösketjua johtanut Maansaari pääsi rokottamaan jo 14 sekunnin pelin jälkeen Kristjan Komben tarjoilusta. Kombe ja Janne Jokinen syöttivät myös toisessa erässä Maansaaren toisen maalin.

Hakanen puolestaan karkasi ajassa 8.38 alivoimalla maalintekoon ja syötti 10 minuuttia ennen loppusummeria 1–4-ratkaisumaalin, jonka viimeisteli Jere Jokinen. Puolustaja Aleksi Särkisilta pääsi näissä molemmissa osumissa syöttöpisteille. Lisäksi yhden syötön kirjautti Valtteri Suni.

Ville Ruokonen pelasi HPK-maalilla varman 26 torjunnan ottelun.

Ottelu oli valmentaja Niemiselle ensimmäinen vierailu HPK:n kanssa vanhaan tuttuun Turkuhalliin eli Gatorade Centeriin. Hän oli viime kaudella TPS:n nuorten päävalmentaja.

– Henkilökohtaisesti tämä oli toki tärkeä ottelu, mutta oli tässä joukkueellakin panosta, kun piti katkaista tappioputki.

HPK nousi voitollaan liigassa seitsemänneksi, kun alkusarjaa on jäljellä viisi ottelua. Ensi viikonloppuna Kerho kohtaa kahdesti sarjajumbo Rauman Lukon. HäSa