Urheilu

HPK-nuorille jatkoaikavoitto TUTO Hockeysta – "Tehokkuuden kanssa oli tekemistä"

HPK:n U20-joukkue kaatoi Tampereella TUTO Hockeyn Jere Jokisen jatkoaikamaalilla.
Janne Sinkkosen johtama HPK:n U20-joukkue on neljän ottelun voittoputkessa. Kuva: Tomi Vesaharju
Janne Sinkkosen johtama HPK:n U20-joukkue on neljän ottelun voittoputkessa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n U20-joukkue jatkoi voittojen tiellä Nuorten SM-liigassa. Tällä kertaa TUTO Hockey kaatui jatkoajalla Jere Jokisen osumalla lukemin 2–1. Voitto oli HPK:lle neljäs perättäinen.

HPK siirtyi avauserässä 1–0 -johtoon, kun Valtteri Suni kiskaisi Kerhon johtoon. TUTO Hockeyn Valtteri Virtanen kuitenkin tasoitti ottelun toisessa erässä alivoimamaalilla.

Jatkoajalla Jere Jokinen iski ratkaisun Santtu Hakasen syötöstä. HPK-nuorten maalilla Tuomas Aalto torjui 25 kiekkoa.

– Vaikea iltapäivä, tehokkuuden kanssa oli tekemistä. Ylivoima oli tänään heikkoa ja sen takia emme saaneet kolmea pistettä. Jatkoaikavoitto oli kuitenkin henkisellä puolella. Sillä on iso merkitys, saako yhden pisteen lisää vai ei. Harmittaa toki, että täyttä pistepottia ei saatu, HPK-nuorten päävalmentaja Janne Sinkkonen pyöritteli.

Sinkkosen mielestä TUTOn tekemä alivoimamaali kuvasti HPK-nuorten vaisua ylivoimapeliä.

– Siinäkin se näkyi. Puolustuspelaamiseen voi olla tänä viikonloppuna kuitenkin yleisesti tyytyväinen. Olemme päästäneet kahdessa ottelussa vain yhden maalin.

HPK pelaa Tampereella kolmannen ottelunsa kolmen päivän sisään sunnuntaina, kun sitä vastaan asettuu mikkeläinen Jukurit.

Siihen otteluun Sinkkonen haluaa terävöittää myös ”ikävien asioiden tekemistä” – kuten maalille menemistä ja blokkipelaamista.

– Koetetaan kaivaa esiin myös positiiviset asiat. Kolme peliä putkeen on kova rypistys ja positiivisten asioiden kautta rakennetaan henkeä ja happea. Niin saadaan paremmin henkiset voimavarat käyttöön, Sinkkonen päättää. HäSa