Urheilu

HPK-nuorille kuuden pisteen viikonloppu – "Olemme hyvällä tiellä"

HPK voitti molemmat vierasottelunsa viikonloppuna Nuorten SM-liigassa. Nyt kaatui Sport.

HPK otti viikonlopun toisen perättäisen vierasvoiton lauantaisen Kärpät-ryöstön kylkiäiseksi. Sunnuntaina kaatui Sport Vaasassa (0-2, 0-0, 1-0).

HPK iski molemmat maalinsa ennen avauserän puoliväliä alle minuutin mittaisessa tehohetkessä, jossa Kärppiä vastaan voittomaalin viimeistellyt Kristjan Kombe ja Otto Latvala venyttivät Sportin maaliverkkoja.

– Sport tarjosi erittäin kovan haasteen, mutta vastasimme siihen ja toistimme toisen jämäkän pelin putkeen. Sport hyökkäsi eri tavalla kuin Kärpät, mutta reagoimme siihen. Sport venytti hyökkääjiään, joten selustasta täytyi pitää huoli, päävalmentaja Juuso Nieminen sanoitti.

 

Ottelun loppu meni HPK:n osalta puolustustaisteluksi.

Tobias Åkermanin lavasta kavennuksen tehnyt Sport pääsi pelaamaan ottelun lopun ylivoimalla, kun HPK:n Aleksi Särkisilta lensi poikittaisesta mailasta suihkuun ajassa 57.02.

Alivoimapeli kuitenkin hoiti tehtävänsä, joka on osoittautunut HPK:n pelin yhdeksi selkänojaksi – ainakin toistaiseksi.

Kuuden pisteen viikonloppu miellytti päävalmentaja Niemistä.

– Reissut yhdistävät, kun pääsemme olemaan yhdessä. Kaksi tällaista voittoa tekee hyvää ja näillä muurataan joukkueen itseluottamuksen peruskiveä, Nieminen sanoi.

– Jatkossakin on muistettava se, miten voitot tulevat. Tulos on seurausta omasta tekemisestä, Nieminen puhui.

Uuden päävalmentajan luoma pelisysteemi on Niemisen mukaan jo juurtunut, nyt kyse on toisteisuuden parantamisesta.

– Tutustumisprosessi on tietyllä tavalla ohi. Paljoa uutta ei tule, kuin korkeintaan viilauksia. Olemme hyvällä tiellä. HäSa

 

Päivän lehti

21.1.2020