fbpx
Kiekko Urheilu

HPK onnistui hetkittäin avauksessaan – Markus Nenonen väläytti rannelaukaustaan

Liigan avauskierros esitteli positiivisesti uusiutuneen HPK:n. Turusta heltisi tuliaisiksi piste.
HPK:n Liigakauden avausmaalin laukonut Markus Nenonen seuraa peliä TPS:n maalivahdin Rasmus Tirrosen tontilla.

HPK avasi liigakautensa ehjällä esityksellä Turussa. Ritaripaidat esittelivät keväästä selvästi terästettyä peli-ilmettä, mutta TPS oli lopulta pienen askeleen edellä. Jatkoajalle venyneessä ottelussa ratkaisuun riitti lopulta yksi virhe.

Kotijoukkueen 2–1 -voittolukemat sinetöi laitakamppailusta avautuneesta läpiajosta TPS:n Kaapo Kakko. Koko illan potentiaaliaan väläytellyt 17-vuotias superlupaus veivasi Emil Larmin näyttävästi jäihin ennen kiekon siirtämistä verkon perukoille.

– Ei voi ihan tyytyväinen olla, koska hävittiin, mutta yksikin piste on kotiin viemisiä, tuumasi HPK-hyökkääjä Markus Nenonen.

TPS rynnisti odotetun väkevästi kotiavauksessaan ja HPK joutui heti alkuminuuteilla kahdesti alivoimalle. Vieraat kuitenkin kestivät Larmin hyvien torjuntojen turvin. Pelitapahtumat tasoittuivat erän edetessä, mutta TPS pääsi kuitenkin iskemään erän viime sekunneilla. Avausosuman iski Patrick Bjorkstrand Larmin torjunnan jälkeisestä irtokiekosta.

HPK kuittasi pelin tasoihin omalla ylivoimallaan toisessa erässä. Kovin odotuksin Hämeenlinnaan hankittu Markus Nenonen avasi maalitilinsä sivaltamalla komean rannelaukauksen TPS-maalin kattoon.

– Kyllä se vähän helpottaa, kun tuli heti onnistumisia, mutta ei se niin paljon tyydytä, kun voitto jäi ottamatta. Sain heti mukavasti vastuuta, pitää vain jatkossakin osoittaa, että ansaitsen, Nenonen arvioi.

Maalin ohella toinen erä oli kokonaisuutena hämeenlinnalaisittain perjantai-illan parasta antia. HPK sai otettua peliä haltuunsa, mutta joukkuepelaamisen keskeneräisyydestä kertoi se, että kotijoukkue sai silti erän vaarallisimmat maalipaikat nopeista vastaiskuista.

– Vähän ajoittaista oli meidän pelaaminen, välillä oli todella hyviä pätkiä, sitten taas tuli liikaa niitä ylivoimahyökkäyksiä omiin. Omista hyvistä hetkistä pitäisi myös saada maaleja tehtyä. Vähän kun petrataan kotiavaukseen, niin hyvä siitä tulee, Nenonen povasi.

 

Kolmas erä kiekkoiltiin veljellisen tasaisissa merkeissä, kun monen pelaajan luistin alkoi jo painaa. Lähimmäksi ratkaisua pääsi TPS-hyökkääjä Bjorkstrand, joka kilautti HPK-maalin tolppaa. Turkulaispäädyssä Rasmus Tirronen puolestaan joutui venymään loppuminuuteilla huippupelastukseen Jere Innalan päästyä yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli samoilla linjoilla kärkihyökkääjänsä kanssa, mutta kokonaisarviossaan armollisempi suojateilleen.

– Alussa oltiin vähän vaiheessa ja TPS vei, mutta sen jälkeen peli tasoittui selvästi. Molemmat pystyivät olemaan pitkiä aikoja kiekossa, me emme vaan saaneet maaleja tehtyä omista hyvistä hetkistämme. Turusta ei kuitenkaan saa ilmaisia pisteitä, joten ollaan tyytyväisiä tähän yhteenkin, päävalmentaja Pennanen summasi. HäSa

Teksti: Jani Mesikämmen, Turku

Petteri Sihvosen analyysi:

HPK pyrkii hyökkäysalueen riistoihin

Antti Pennasen HPK:n pelitapa kaudella 2018–2019 näyttää perustuvan voimakkaaseen pyrkimykseen hankkia kiekonriistoja hyökkäysalueella. Kerho prässää eräänlaista vanhaa summaslaista 3+2 vs. 3+2 -miesvartiointimallia, jossa hyökkääjät pyrkivät iskemään kaikkiin vastustajan siirtoihin ja pakit tukevat prässiä mahdollisimman läheltä ollen valmiina voimakkaisiin vastaan menoihin eli ”pintsauksiin”.

Pallokerho pelaa omaa hyökkäysalueen hyökkäyspeliään ajatuksella, jossa menetetty kiekko pyritään riistämään nopeasti itselle takaisin jatkopelinä. Luultavasti tämän jatkopelin ohjelmallinen tavoite on johtanut siihen, ettei Pennanen lähetä kulmapelissä puolustajiaan paikanvaihtopeliin hyökkääjien kanssa. Näin muodoin pakeilla on jatkuva valmius pintsata siitä siniviivan tuntuman omalta tontiltaan.

Hyökkäyksiään HPK rytmittää jonkin verran. Tarvittaessa viisikko pelaa viivelähtöjäkin, mutta yleisohje valmentajilta näyttäisi olevan pyynti kääntää peliä reippaasti ylöspäin, jos siihen hiemankin on saumaa. Verrattain usein hyökkääjät puoliksi karkaavat puolustajilta karkumatkalle nopean käännön toivossa tai puolipitkää syöttöä pakeilta vaatien.

 

Menot