Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK otti Ässiltä luulot pois maalinedustalla – Kerho muisti turvaetäisyyden perjantain kamppailussa Ässiä vastaan

Kotijoukkue karkasi nopeasti kahden maalin johtoon ja piti tehokkuudellaan porilaiset takanaan ottelun loppuun asti.
HPK:n maalivahti Rasmus Reijola ennätti torjua hyvin ennen kolmannen erän loukkaantumistaan. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n maalivahti Rasmus Reijola ennätti torjua hyvin ennen kolmannen erän loukkaantumistaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Liigataulukon seitsemännen ja kymmenennen joukkueen välillä oli perjantaina sijoituksia enemmän tasoeroa. HPK hoiti täydet pisteet tehokkaalla rutiinisuorituksella lukemin 4−1 (2–0, 2–1, 0–0). Ässät hallitsi ottelua ajoittain, muttei uhannut Kerhoa tosissaan missään vaiheessa iltaa.

– Ässät oli ekat 40 minuuttia meitä monessa asiassa edellä, tiivisti päävalmentaja Antti Pennanen pelin alkutahteja.

Avausmaalia ei tarvinnut kauan odottaa. Niclas Lucenius kaapi kiekon sisään läheltä Sami Aittokallion vartioimaa maalia. Henri Kanninen iski lukemiksi 2−0 vielä ennen avauserän loppua.

Avauserä oli hallinnan suhteen erikoinen. Ässät piti kiekkoa ja laukoi enemmän, mutta Kerho teki maalit. Vain kuusi HPK:n 13:sta laukaisuyrityksestä meni maalia kohti. Torjuntavuoron saaneella Rasmus Reijolalla oli puolestaan jo 13 maalia 20 minuutin jälkeen.

Reijola otettiin kolmannen erän loppupuolella kentältä sivuun. Syynä oli ilmeisesti jalkojen kramppaaminen, sillä hän seurasi ottelun lopun vaihtopenkillä venytellen ja vettä juoden.

− Eivät olleet pelilliset syyt, tyytyi Pennanen kertomaan asiasta.

Toisessa erässä Ässien ylivoima tuotti tulosta. Vieraat kavensivat, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin Miro Karjalaisen maskin takaa ampuma laukaus löysi Aittokallion varusteista pomppien verkon perukoille. Illan komeimman osuman kieputteli Cody Kunyk, joka nappasi kiekon ja kieputteli sen näyttävällä tavalla neljännen kerran Ässät-verkkoon.

− Lämmittävät erityisesti ne kolme ekaa maalia. Tottakai kaikki maalit, mutta ne kolme ekaa oli sitä mitä me tänään haluttiin, mennä siihen maalin eteen ja olla siinä vahvoja, kehui Pennanen.

Kolmoserän hauskin episodi seurasi Karjalaisen jäähystä. Ässien Tyson Spink oli jo lähdössä mukaan Karjalaisen suunsoittoon ja kenties painiin, mutta tämän kultakypärää kantava kaksoisveli Tylor veti veljensä pois kohti Ässien vaihtoaitiota. Erä oli maaliton.

Ottelun alussa kukitettiin pitkään juniorityötä Kerhossa tehnyt Pasi Arvonen, joka työskentelee nykyisin Ässien valmentajana. Teko sai kehut myös Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Seliniltä.

HPK jatkaa otteluitaan heti lauantaina vieraissa Vaasan Sportia vastaan. HäSa

 

Kerttula ”Padan” uutta nousua rakentamassa

Hämeenlinnalaislähtöinen Ässien urheilujohtaja Tommi Kerttula on nykyisen seurajohdon kanssa onnistunut ainakin yhdessä asiassa: puheenaiheissa viime kauden sekoilut seuran taustalla ovat vaihtuneet puheisiin kiekosta.
− Ensimmäinen teemamme oli ilmoittautuminen takaisin sarjaan. Toinen oli urheilupuolen laittaminen kuntoon, kertoi ennen HPK–Ässät-ottelua jututettu Kerttula.
Tämän kauden joukkuetta piti viime vuonna parsia kokoon normaaliaikataulusta myöhässä.
− Rakenne on vähän kuin kolmea kastia, vanhalla sopimuksella jääneitä pelaajia, nuoria lahjakkuuksia ja ulkomaalaisia. Joukkueeksi kasvaminen on ottanut aikaa. Unelma on olla pudotuspeleissä kauden lopussa.
Kerttula kertoo Ässien ensi kauden joukkueen olevan jo hyvällä mallilla.
− 1–2 puolustajaa ja 4–5 hyökkääjää puuttuu, sekä toinen maalivahti. Daniil Tarasov lähtee ensi kaudeksi Columbukseen.
Uutta nousua rakennetaan kärsivällisesti.
− Yhteistyökumppaneilta signaalit ovat olleet hyviä. Fanit ovat joskus hieman kärsimättömämpiä, Kerttula hymyilee. HäSa

 

HPK–Ässät 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)

1. erä: 1.38 Niclas Lucenius (Tommi Tikka-Janne Tavi) 1–0, 16.41 Henri Kanninen (Filip Krivosik-Jere Innala) 2–0,

Jäähyt: 17.33 Petteri Nikkilä HPK 2 min.

2. erä: 27.06 Sami Lähteenmäki (Peter Tiivola-Otto Kivenmäki) 2–1 yv, 31.31 Miro Karjalainen (Cody Kunyk-Nico Nurmikanta) 3–1, 37.35 Cody Kunyk (Markus Nenonen-Elmeri Eronen) 4–1 tv sr.

Jäähyt: 25.48 Petteri Nikkilä HPK 2 min, 35.43 Markus Niemeläinen Ässät 2 min, 36.43 Niclas Lucenius HPK 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 52.20 Miro Karjalainen HPK 2 min, 55.47 Tommi Taimi Ässät 2 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 4×2 min=8 min, Ässät 2×2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Rasmus Reijola HPK 13+11+0=24 Joona Voutilainen HPK 3=27 Sami Aittokallio Ässät 4+4+5=13.

Yleisöä: 3  644.

Kommentti: Liiga on kahden kerroksen väkeä

Jos viime kaudella Liigan valttina nähtiin tasaisuutta ja yllätysmestari, on tämä kausi runkosarjan osalta ollut täysin toisenlainen. Suuresti kahtiajakautunut.

Ero kahdeksan parhaan ja seitsemän siitä seuraavan välillä on valtava. Kahdeksannen ja yhdeksännen joukkueen välillä on tällä hetkellä peräti 17 pistettä!

Liigapäättäjien kannattaa totisesti nyt miettiä, kuinka tämä tilanne ennustaa tulevaisuutta. Jakautuuko sarja entistä rajummin niihin, jotka voivat tapella mitaleista, ja niihin, joille pikkumestaruus on päästä säälikierrokselle pudotuspeleihin?

Jos Jukurit-pomo Jukka Toivakan aikanaan närää herättänyt kommentti Mestis-mestaruudesta eli 13. sijasta oli isossa kuvassa murheellinen, niin mitä pitäisi ajatella siitä, kun tämä ”Mestis” leviääkin Liigassa seitsemän joukkueen laajuiseksi?

Toki alemman puoliskon pidempi pudotuspelitaisto merkitsee enemmän merkityksellisiä otteluita keväille, mutta se on laiha lohtu, jos Kärppien ja muiden kärkijoukkueiden tahti alakastia vastaan on samaan hengenvetoon entistä ylivoimaisempaa.

Antti Wennström

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic