fbpx
Urheilu

HPK pääsi lähemmäs mutta hävisi

Salon LP Viesti on ottanut kaksi voittoa HPK:sta lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjassa.

Hämeenlinnasta Viesti haki 3–0-voiton. Sunnuntaina Salossa oli jo paljon tiukempaa.

Kerho taisteli loppuun saakka, mutta jännittävä kamppailu päättyi lopulta Viestin 3–2-voittoon.

HPK:n aloitus oli sunnuntaina kehno.  Se hävisi ensimmäisen erän selvästi 25–19 ja toistakin Viesti hallitsi lähes koko ajan. HPK nousi 19–19-tasatilanteeseen, mutta erän lopussa kotijoukkue oli kovempi.

Salo johti kolmattakin erää jo 8–4 ennen kuin HPK sai koneensa kunnolla käyntiin. Neljäs erä oli puolestaan selvästi Kerhon.

Viides erä oli vielä tasan 11–11, mutta siitä Viesti rymisteli voittoon Anna Czakanin, Saana Lindgrenin, Pauliina Vilposen ja Nadezhda Gokhsteinin hyvillä suorituksilla.

HPK:n ei kannata laittaa päätään säkkiin, vaikka finaalisarjasta ei ole voittoa. Sarja on vielä nuori ja HPK:lla on paljon potentiaalia parempaan pelaamiseen. Vielä Kerho ei ole pystynyt tasaisen kovaan ja ehjään peliin. Aaltoliikettä on pelin sisällä ollut liian paljon.

– Kolmas ja neljäs erä olivat meiltä parhaat. Vastustaja pelasi alussa tosi hyvin. Meidänkin pitäisi pelata hyvin. Emme kuitenkaan päässeet omalle parhaalle tasollemme, vaikka koko kauden olemme harjoitelleet näitä pelejä varten, kertoi HPK:n hakkuri ja tehokkain pelaaja Piia Korhonen (23/+17).

Korhosen mielestä LP Viesti hyökkää nyt kovempaa kuin kauden alkupuolella.

– Se on osannut käyttää hyvin hyödykseen torjuntamme yläkäsiä, hän tuumi.

Tiistain kotiotteluun Korhonen odottaa HPK:lta tason nostoa.

– Tasaisen vahvaa pelaamista ja loppuun asti yrittämistä, hän tiivisti.

HPK näytti sunnuntaina kahdet kasvonsa. Passari Bryn Kehoe Eaton oli kahdessa ensimmäisessä erässä tuuliajolla, mutta sen jälkeen hyvä. Allison Mayfield limboili itsensä vaihtoon, mutta palasi terävänä viidenteen erään.

Mayfieldin tilalle tullut Noora Venho pysyi yleispelaajana loppuun saakka ja tuli hyvin sisään peliin. Keskipelaajat Michaela Madsen ja Karoliina Friberg pelasivat ok-pelin. Heitä kuitenkin käyttää enemmän hyökkäyksissä.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini ihmetteli joukkueensa vaisua alkua.

– Voi olla, että joukkueella on liikaa paineita. En kyllä tiedä, miksi näin on. Fokuksen pitäisi pysyä koko ajan pelissä, eikä muissa asioissa.

– Nyt meillä oli kaksi erilaista ottelua yhdessä ottelussa. Hyvä kysymys on, miksi näin oli, Chiappini sanoi.

LP Viestin hakkuri Pauliina Vilponen aloitti hyvin, hiipui vaihtoon, mutta palasi viidennessä erässä taas terävästi ratkaisemaan ottelua.

– Tosi tiukka peli, mutta tällaisia finaalien pitääkin olla. Vastakkain ovat ehdottomasti Suomen kaksi parasta naisten lentopallojoukkuetta, Vilponen arvioi.

– Tiistaina tulemme taas Hämeenlinnaan. Tietysti haluamme jatkaa voittopelejä, saldokseen 17/+10 saanut Vilponen jatkoi.

Salolaisten parhaana palkittiin Noora Kosonen (12/+4). Kokeneen liberon Hillaelina Mäntylän taso kestää aina hyvänä. HäSa

Asiasanat

Menot