Urheilu

HPK pääsi voiton päähän A-nuorten finaalista

HPK jatkoi vahvaa menoaan Rauman Lukkoa vastaan torstaina jääkiekon A-nuorten SM-liigan välierissä.

Kerho otti toisen voiton Lukosta. Se voitti Rauman ottelun maalein 4–2 (0–1, 3–1, 1–1) ja on voiton päässä finaalisarjasta. Välieräsarja on katkolla HPK:lle lauantaina kello 16 alkavassa ottelussa, kun joukkueet ovat vastakkain kolmannen kerran.

Lukko aloitti 2 100 kotikannattajansa edessä vahvasti ja vei ensimmäisen erän Juho Mäkelän maalilla.

Toisen erän toisella puoliskolla HPK käänsi pelin itselleen. Jaakko Kuusisto tasoitti Jyri Waajakosken ja Teemu Tenhusen esityön jälkeen. Niilo-Kustaa Määttä iaski erän kaksi viimeistä osumaa HPK:lle. Määtän tasoitusmaalin alustivat Filip Krivosik ja Eemeli Jeskanen ja voittomaalin petasi Määtälle Krivosik.

Kolmannessa erässä Matias Rauvola toi raumalaiset maalin päähän ylivoimaosumallaan. Kerhon joka maalin aikana kaukalossa ollut puolustaja Tenhunen sinetöi loppunumerot tyhjiin viisi sekuntia ennen loppua.

Kerhon maalia vartioinut Ukko-Pekka Luukkonen pääsi Raumalla 14 torjunnalla, kun Lukon Lassi Lehtinen oli kiekon tiellä 25 kertaa.

– Oli meiltä hyvä vieraspeli. Paransimme paljon niitä asioita joita pitikin parantaa, selvitti HPK:n A-nuorten joukkueen päävalmentaja.

HPK ei Tiilikaisen mukaan hätkähtänyt Lukon avausmaalista.

– Se oli sellainen pomppumaali, mutta ei vaikuttanut meihin yhtään. Olimme kärsivällisiä. Nyt pitää olla malttia lauantainakin.

HPK:n ketju Filip Krivosik–Niilo-Kustaa Määttä–Eemeli Jeskanen pelasi Raumalla vahvan ottelun.

– Se oli erinomainen. Ketju pelasi kuten playoffseissa pitääkin pelata, Tiilikainen kehui. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020