Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK paini Tapparan nurin 90-vuotisjuhlaottelussaan – "Ansaittu voitto"

HPK juhli 90-vuotisjuhlaottelussaan ansaittua voittoa.
Petteri Nikkilä punnersi Tapparan Juhani Jasun jäänpintaan isännän elkein. Kuva: Tomi Vesaharju
Petteri Nikkilä punnersi Tapparan Juhani Jasun jäänpintaan isännän elkein. Kuva: Tomi Vesaharju

Lauantai-ilta Pohjantähti-areenassa ei ollut mikä tahansa lauantai-ilta, vaan HPK-Tappara oli samalla myös Kerhon 90-vuotisjuhlaottelu.

Se näkyi ennen ottelua ja erätauoilla ansioituneiden HPK-henkilöiden palkitsemisina, mutta myös HPK:n kannattajapäädyn komealla väriä tunnustaneella ”tifolla”, jossa tunnustettiin seurauskollisuutta ”90 vuotta oranssia rakkautta” -viestillä.

– Onnittelut HPK:lle loistavasta historiasta ja pitkästä taipaleesta. Olemme otettuja, että meidät oli valittu tällaiseen juhlapeliin. Yritimme olla kuokkavieraana liikkeellä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

Se ei kuitenkaan onnistunut, sillä HPK juhli voittoa sarjakakkosesta Tapparasta lukemin 3–1 (1–0, 1–0, 1–1).

 

Näin komea tifo nähtiin ennen ottelua 90-vuotisjuhlaottelun kunniaksi. KUVA: Tomi Vesaharju

 

HPK:n maalihanat avasi Tapparassa urallaan pitkään pelannut Niclas Lucenius, joka sai nappisyötön Joona Montolta. Lucenius ei jättänyt huippupaikkaansa käyttämättä vaan iski ottelun avausmaalin.

– Alku oli aika tunnusteleva, meillä oli kova lataus ja juhlapäivä ja halu tehdä paljon asioita. Sitten siinä kävikin niin, että vähän odotettiin mihin tämä peli lähtee, HPK-luotsi Antti Pennanen sanoi.

Toisessa erässä HPK jatkoi juhliaan maalien muodossa, kun Jere Innala laukoi kiekon ohi Tappara-vahti Michael Garteigin ylivoiman päättyessä vain kahdeksan sekuntia aiemmin. Maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Toisessa erässä nähtiin myös vaarallinen tilanne, kun Juhani Jasu antoi poikittaisella mailalla vauhtia Erkka Seppälän selkään, joka lensi päin maalitolppia. Jasu selvisi kuitenkin vain kahden minuutin rangaistuksella estämisestä.

– Kokonaisuudessaan tämä oli kahden laadukkaan, tiiviin joukkueen kaksinkamppailupeli. Tila ja aika oli vähissä. Vode (Joona Voutilainen) maalissa siihen hatuksi, Pennanen kiteytti.

 

Lue lisää: HPK:n Hall of Fameen viisi uutta kerholaista – ”Suuri kunnia”

 

Kolmannessa erässä Tapparan Jere Rouhiainen pilasi Voutilaisen nollapelin vain reilu kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Valtteri Puustinen kuitenkin sinetöi loppuluvut 3–1 tyhjään rysään.

Pennanen halusi juhlapäivän kunniaksi osaltaan ja joukkueen puolesta kiittää HPK:n historiantekijöitä, joihin hän itsekin lukeutuu.

– Ilman sitä työtä, jota historian saatossa on tehty, ei olisi tätä hetkeä. Yritetään tehdä itse parhaamme mukaan niin, että tulevaisuudessa muut saa nauttia HPK:sta.

 

HPK ja voittomaalin tehnyt Jere Innala pelasivat avauserän juhlapaidoissa. KUVA: Tomi Vesaharju

 

Voutilainen ei juhlaottelun voiton jälkeen harmitellut vaikka kauden ensimmäinen nollapeli jäi vielä saavuttamatta Tapparan loppuhetkien kavennuksen vuoksi.

– Joukkue pelasi tänään hyvin, teimme 60 minuuttia kokonaisuudessaan hyvää työtä. Ansaittu voitto, Voutilainen kuittasi.

Voutilainen on pelannut kaikista maalivahdeista Liigassa toiseksi eniten tällä kaudella. Vain Jukureiden Sami Rajaniemi on pelannut enemmän kuin Voutilainen HPK-tolppien välissä.

Voutilainen sanoo kuitenkin tottuneensa kuormaan hyvin.

– Taitaa olla melkein yhtä paljon pelejä kasassa kuin viimeiseen kolmeen vuoteen yhteensä, Pelicansissa ja JYPissä kakkosvahtina viime vuosina toiminut Voutilainen naurahti.

– Tuntuu kuitenkin, että olen saanut hyvän tahdin noihin peleihin. Ihan hyvin on mennyt ja olen tykännyt, että olen saanut pelata.

 

Voutilainen on pelannut viime aikoina hyviä pelejä vaikka alkukaudella oli hieman vaikeampaa.

– En tiedä onko mikään niin paljon muuttunut. Oppia on tullut lisää ja se näkyy kentällä paremmin koko ajan. Yritetään jatkaa siitä, Voutilainen arvioi – ja muistutti myös hänen edessään pelaavan viisikkopuolustuksen kehittymisestä.

Sarjakakkosen kaatanut HPK koettaa seuraavaksi sarjaykköstä vastaan, kun joukkue matkustaa Kärppien vieraaksi Ouluun ensi keskiviikkona. HäSa

HPK–Tappara 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

1. erä: 12.12 Niclas Lucenius (Joona Monto–Henri Kanninen) 1–0.

2. erä: 33.33 Jere Innala (Santeri Lukka–Petteri Nikkilä) 2–0.

Jäähyt: 21.59 Elmeri Eronen HPK 2 min, 31.25 Valtteri Kemiläinen Tappara 2 min, 37.12 Juhani Jasu Tappara 2 min.

3. erä: 57.24 Jere Rouhiainen (Jarkko Malinen–Jere Karjalainen) 2–1, 59.57 Valtteri Puustinen (Elmeri Eronen) 3–1 tm,

Jäähyt yhteensä: HPK 1×2 min=2 min, Tappara 2×2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Joona Voutilainen HPK 7+11+7=25 Michael Garteig Tappara 3+6+5=14 (pois: 58.42–59.57)

Yleisöä: 4685

Petteri Sihvosen kommentti: Juhlallista peliä HPK:lta

Perättäisin sanoin: HPK:lla on identiteetti, peli-identiteetti.

Se mahdollistaa Kerholta kaksi asiaa: tietyn itsetuntoisen rutiinitason pelistä toiseen; ja, sittenkin, Pallokerho kykenee tämän tästä ylisuorittamaan pelaajamateriaalinsa nähden.

Ihailen sitä, että satumaisen mestaruuskautensakin jälkeen Antti Pennasen joukkue on kyennyt säilyttämään omaleimaisen tapansa pelata. Siitäkin huolimatta, että HPK:n metkut tiedetään ja joukkue on saanut vastustajiltaan ylimääräistä skouttausta ja huomiota osakseen – kuten mestari aina saa.

Ehkä kuluvan kauden alun sopivan kokoiset haasteet pakottivat Pennasen joitakin joukkueensa pelillisiä asioita vielä tarkistamaan, nimittäin minun silmin Kerhon pelitapa on viime sesonkiakin parempi.

Kerho näyttäisi pelaavan nyt keskialuetta enemmän kenttätasapainon kautta, mikä ennen muuta nostaa puolustuspelinopeutta, mutta luo myös selkeyttä, toisteisuutta ja syöttöketjuja hyökkäämiseen.

Juhlapelissään vahvaan Tapparaa vastaan kotijoukkue torppasi varsin tylysti kirvesrinnat. Seuran juhlapäivän arvoinen suoritus, sanoisin.

Asiasanat

Päivän lehti

19.1.2020