Kiekko Urheilu

HPK palaa Keski-Euroopan-kiertueen toisesta jatkoaikapelistä voittajana – "Pirun kovia pelejä nämä ovat"

Kaksi jatkoaikaottelua enteilevät tiukkaa ja ratkaisuja tarjoavaa CHL-viikkoa Hämeenlinnaan.
Niclas Lucenius pyöritti HPK:n ylivoimapeliä ja tarjoili oikealla odottavalle Jere Innalalle tämän toisen CHL-maalin toisen erän aluksi. Kuva: Kati Savolainen
Niclas Lucenius pyöritti HPK:n ylivoimapeliä ja tarjoili oikealla odottavalle Jere Innalalle tämän toisen CHL-maalin toisen erän aluksi. Kuva: Kati Savolainen

Hämeenlinnan Pallokerho otti lauantaina jääkiekon Mestarien liigan historiansa ensimmäisen voiton. Kerho ryöväsi arvokkaat kaksi CHL-sarjapistettä Sveitsin hopeajoukkue EV Zugilta tämän kotihallissa tasaisen ottelun jälkeen maalein 4–3 voittolaukauskilpailussa.

HPK:n sankareiksi nousivat hyökkääjät Markus Nenonen ja Filip Krivošík. Molemmat iskivät kolmannessa erässä tasoitusmaalit ja osuivat ”rankkareilla”.

Voittomaalin tekijäksi merkittiin Nenonen, jonka terävä voittolaukaus ei jättänyt Sveitsin maajoukkuevahti Leonardo Genonille aikaa edes räpäyttää silmiään. Nenosen tarkka laukaus oli myös vienyt ottelun jatkoajalle ajassa 56.47.

HPK:n kolmas suuri sankari oli maalivahti Joona Voutilainen. Ensimmäisen virallisen ottelunsa HPK:n maalilla pelannut Voutilainen torjui 65 minuutin aikana 33 Zugin laukausta, ja pysäytti myös kaikki neljä kotijoukkueen ovelaa rankkariyritystä.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli voiton jälkeen helpottunut. Hänen mielestään ottelu oli Plzen-debyytin tapaan todella kova. Plzenille HPK hävisi jatkoajalla johdettuaan pitkään kahdellakin maalilla.

– Pirun kovia pelejä nämä ovat, ja Zug on varmasti yksi kovimpia joukkueita tässä liigassa. Kokonaisuutena pelasimme hyvin, toisen erän jopa todella hyvin. Kolmas oli tosi tasainen ja molemmilla oli hetkensä ja pitkät hyökkäyksensä, Pennanen kertaili.

– Paransimme paljon ensimmäisestä pelistä, mikä on tässä kohtaa tärkeintä. Maalivahtipeli oli tänään hyvää, niin kuin pitää ollakin.

 

Myös antisankarin viittaa ehdittiin sovitella hämeenlinnalaisharteille. Nuoruusvuosinaan pahan pojan roolissa tutuksi tullut Miro Karjalainen rusikoi tarpeettomasti Zugin Jérôme Bachofnerin laitakahinan päätteeksi toisen erän lopulla ja sai pelirangaistuksen.

Pian tämän jälkeen Grégory Hofmann kilautti Zugin kahden miehen ylivoimalla 2–1-johtoon täysin HPK:n hallitseman erän päätteeksi.

– Sikäli se (pelirangaistus) tuli vähän huonoon paikkaan, kun he tekivät maalin. Näitä sattuu, ja me kuitenkin voitimme, Pennanen sanoi tilanteesta.

Hofmann sai rauhassa luutia 5–3-ylivoimamaalin myös ensimmäisessä erässä, eli jo Plzen-ottelussa tutuksi tulleet jäähyt olivat koitua HPK:n kohtaloksi vaarallisia ylivoimajoukkueita vastaan toistamiseen samalla viikolla.

– Muutama 5–3-ylivoima tuli annettua liikaa, mutta muuten hyvä peli. Ehkä meidän pitää oppia tuomarilinjasta jotain. Kun vieraissa pelataan, se on vähän erilaista, Pennanen totesi.

 

Ylipäätään ensimmäinen erä vieraskentällä oli jälleen vaikea, kun nopea ja taitava kotijoukkue painoi hurjasti päälle Zugissakin. HPK selvisi avauserästä kuitenkin yhdellä takaiskulla, ja pelasi suorastaan loistavan kakkoserän – aina Karjalaisen ulosajoon asti.

Ylivoimakin tuotti tulosta, kun Jere Innala laukoi toisen erän alussa 1–1-tasoituksen. Maalin syöttäneet Petteri Nikkilä ja Niclas Lucenius keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen.

Hofmannin lisäksi Zugille maalasi SaiPastakin tuttu David McIntyre, joka ohjasi kolmannen erän alussa pian Krivošíkin nollakulmamaalin jälkeen sveitsiläisten illan kolmannen johto-osuman mailan varrellaan.

Maalin syöttänyt Lino Martschini sai ottelussa kaksi syöttöpistettä ja oli muutenkin hankala pideltävä hämeenlinnalaisille. Martschini päätyi tosin itsekin videokoosteen uhriksi, kun Nenonen pyöritti häneltä jalat alta ennen 3–3-tasoitusta.

 

CHL jatkuu vielä kahdella ottelukierroksella ennen Liiga-kauden alkua. HPK kohtaa samaiset HC Plzenin ja EV Zugin vuorostaan kotijäällä ensi torstaina ja lauantaina.

Otteluilla on kahden jatkopaikan kannalta suuri merkitys, kun kolmikko pelaa ensimmäisen viikon perusteella tasaisesti keskenään. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020