Urheilu

HPK pelaa naisten SM-pronssista

HPK-naisten jääkiekkojoukkue pelaa tällä kaudella SM-pronssista. Kerho hävisi sunnuntaina välieräsarjassa kolmannen kerran Oulun Kärpille ja runkosarjan ykkösjoukkue eteni ensi lauantaina alkavaan loppuottelusarjaan voitoin 3–0. Sunnuntaina oululaiset kaatoivat Kerhon murskanumeroin 8–0 (1–0, 2–0, 5–0).

– Meidän touhuamisemme vähän loppui, kun kolmannen erän alkuun tuli nopeasti kaksi maalia. Jos kokonaisuutta ajattelee, niin eihän tässä paljon jossiteltavaa jäänyt. Parempi joukkue meni jatkoon. Kärpät on laadukas, hyvin valmennettu ja materiaaliltaan laaja joukkue ja meillä oli aika kova vuori kiivettävänä, mutta meidän pelaajistamme pitää olla ylpeä. Pelasimme torstaina Oulussa, tulimme perjantai-aamuna kotiin, pelasimme lauantaina kotona, lähdimme illalla Ouluun ja nyt pelasimme. Kaiken joukkue laittoi likoon, mutta se ei vaan riittänyt, sanoi HPK:n naisten päävalmentaja Marko Rahikainen.

Kärpät on Rahikaisen mukaan ehdoton ennakkosuosikki myös loppuottelusarjassa, johon se vastaansa joko Espoo Unitedin tai KalPan. Espoo johtaa ottelusarjaa sunnuntain pelien jälkeen voitoin 2–1.

– Sanoin jo elokuussa, kun näin rosterin, että ihmettelen, jos se ei voita mestaruutta. Nämä kolme peliä vahvistivat vain tunnetta. Sellaiseen pyörremyrskyyn joutuu kumpi tahansa vastustajaksi tuleekaan. Espoo ja KalPa pelaavat kaiken lisäksi vielä tiistaina ja Kärpät lepää ja harjoittelee.

HPK valmistautuu viikon ajan ensi lauantain pronssiotteluun, joka pelataan joko Espoossa tai Kuopiossa.

– Alkuviikon keräämme voimia ja torstaina ja perjantaina harjoittelemme. Lauantaina lähdetään sitten Espooseen tai Kuopioon ja sen jälkeen kausi on paketissa.

Kerholla on kova hinku saada pronssimitali kaulaan.

– Meillä on nuori joukkue, josta moni ei ole voittanut mitään. Ainahan sitä lähdetään mitalista tappelemaan, kun sellainen mahdollisuus on, Rahikainen vakuutti.

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020