Kiekko Urheilu

HPK pelannee ensi kaudella kansainvälisiä otteluita

HPK pelaa Champions Hockey Leaguessa ensi kaudella vain yhdellä skenaariolla – jos se on tänä keväänä Suomen mestari. Jos ei ole, HPK pelaa todennäköisesti Spengler cupissa.
Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n hyvä menestys Liigassa tulee todennäköisesti merkitsemään sitä, että ensi kauden kalenteriin tulee kuulumaan kansainvälisiä otteluita.

Paikka CHL:ssä, eli Champions Hockey Leaguessa, on kuitenkin kiven takana, sillä se vaatisi HPK:n Suomen mestaruutta tällä kaudella. Tällä kaudella Suomea edusti CHL:ssä viisi joukkuetta Kärpät, Tappara, HIFK, JYP ja TPS, mutta suomalaisjoukkueiden heikohko menestys merkitsi sitä, että suomalaisseurat menettivät yhden maapaikan.

Pisimmälle tällä kaudella CHL:ssä eteni Kärpät, joka hävisi puolivälierissä Red Bull Salzburgille. Tappara eteni 16 parhaan joukkoon, mutta joutui taipumaan Brnolle. Kevään 2018 CHL-mestaruutta puolustanut JYP, TPS ja HIFK jäivät alkulohkoon.

Ensi kaudeksi suomalaisseuroille on luvassa neljä paikkaa CHL:ään rankingsysteemin mukaisesti.

Runkosarjassa viidenneksi yltänyt HPK ei missään skenaariossa ole mukana ensi kauden CHL:ssä – paitsi yhdessä. Jos se voittaa Suomen mestaruuden tänä keväänä.

– CHL muutti valintakriteerejään niin, että runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaa CHL:ssä, ellei mestari tule neljän parhaan ulkopuolelta. Neljäs paikka kuuluu siis TPS:lle ennen HPK:ta, ellemme voita mestaruutta, jota tietysti tavoittelemme tosissaan, HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen avaa.

Toivasen mukaan kansainväliset pelit näyttävät odottavan ensi kaudella, sillä HPK pääsee Liigan sääntöjen mukaan neuvottelemaan Spengler cupin paikasta, mikäli mestaruutta ei saavuteta.

HPK osallistui Spengler cupiin joulukuussa 2017.

– Hyvin todennäköisesti ensi kaudella on luvassa kansainvälisiä pelejä, Toivanen sanoo.

 

CHL ei ole vielä yhtälönä kaikille joukkueille rahasampo. Heikko menestys ynnättynä suurempiin matkustuskuluihin, voi aiheuttaa jopa negatiivista tulosta kassavirtaan.

– CHL on tässä suhteessa kehittynyt, mutta jos huono arpaonni matkustamisten suhteen tulee ja jää alkulohkoon, jää melko varmasti pakkaselle. Oletusarvot kuitenkin on, että CHL-pelit eivät myy samalla ottelukeskiarvolla kuin liigapelit, kuten tähän asti on nähty. Mutta jos loppupeleihin selviytyy, palkintosummat siellä ovat kasvaneet ja silloin on mahdollista tehdä positiivista jälkeä, Toivanen toteaa.

CHL-paikkaa Toivanen tietysti tästä huolimatta toivoo ja uskookin siihen Kerhon kykenevän, sillä se merkitsisi parasta mahdollista lopputulosta tänä keväänä.

Spengler cup olisi taloudellisesti positiivisen tuloksen kannalta kuitenkin varmempi vaihtoehto.

– Käytännössä se on niin hyvä sopimus bonusjärjestelmineen, että järkevällä toiminnalla siitä on vaikeaa saada negatiivista yhtälöä aikaiseksi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic