Urheilu

HPK pilkkoi Pölkyn päreiksi

HPK:lla kesti vain reilun tunnin pistää Pölkky Kuusamo pinoon lentopallon ensimmäisessä välieräottelussa Elenia-areenassa lauantaina. Voitto lohkesi selvin eränumeroin 3–0 (25–15, 25–17, 25–19).

Kotijoukkueen valmentaja Luca Chiappini antoi silti tunnustusta myös vastustajalle.

– He olivat heränneet aamulla seitsemältä ja matkustaneet Hämeenlinnaan. Ehkä tämä ensimmäinen ottelu oli heille vähän kuin lämmittelyä. Toisen erän lopun ja kolmannen erän he pelasivat hyvin. Omaan peliimme olen tyytyväinen, syötöissä ja torjunnoissa onnistuttiin, hän summasi.

Chiappini peluutti joukkuettaan koko ajan samalla kuusikolla, johon kuuluivat passari Bryn Kehoe Eaton, keskitorjujat Michaela Madsen ja Karoliina Friberg, yleispelaajat Allison Mayfield, Kinga Kasparzak ja hakkuri Piia Korhonen. Liberona paikkaa hoiti Eveliina Rautiainen. Ensimmäisen erän erikoisuus oli, että Mayfield takoi yhdessä syöttövuorossaan kuusi ässää.

HPK:n ote näytti nyt kaikin puolin rennommalta ja varmemmalta kuin vielä puolivälierissä. Myös yhteispeli passarin ja hyökkääjien kesken sujuu aina vain paremmin. Kehoe Eatonin tuntemukset ovat saman suuntaiset.

– Olemme koko joukkue aiempaa rentoutuneempi, ja luotamme toisiimme, mikä on hyvin tärkeää. Odotettavissa on iso haaste, kun menemme pohjoiseen, mutta pelaamme sielläkin kovaa heti alusta lähtien. Tänään kaikki tekivät hyvää työtä, ja peli peliltä olemme tulemme aina vain paremmiksi. Emme haluakaan olla parhaimmillamme vielä nyt, vaan vasta finaaleissa, hän sanoi.

Myös Chiappini näkee joukkueensa kehittyvän päivä päivältä.

– Pelimme oli taas askel kohti sataprosenttista lentopalloa. Vielä emme ole täydellisiä, mutta hitaasti menemme siihen suuntaan. Kuusamossa ei kuitenkaan tule helppoa, sillä siellä Pölkky pelaa varmasti tätä aggressiivisemmin ja syöttää paremmin, hän arveli.

Yhdysvaltalaisen ei pitänyt pelata tällä kaudella ollenkaan missään joukkueessa, vaan hän tuli Suomeen muuten vain miehensä passari Conor Eatonin luokse. Nyt hän tuntee itsensä siunatuksi, kun hän sai mahdollisuuden liittyä HPK:hon.

– He ovat tehneet asiat minulle niin helpoiksi. Olen todella onnekas, että saan olla mukana tässä joukkueessa, jossa on hyvin erityinen ilmapiiri, hän kehui.

Kehoe Eatonin vahvuuksia ovat passaamisen lisäksi ulottuva torjunta ja vaikeahko syöttö. Pölkkyä vastaan hän teki viisi pistettä.

Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo tuumasi, että hänen joukkueensa pystyi joka erässä petraamaan hieman, mutta ei vielä lähellekään tarpeeksi.

– HPK on erittäin hyvä ja laadukas joukkue, joka pelaa erilaista lentopalloa kuin WoVo (puolivälierävastus), ja siksi meiltä kestää jonkin aikaa päästä rytmiin mukaan. Tasoero oli selvä. Vastaanottoa ja hyökkäyspeliä pitää parantaa, hakkasimme päätämme HPK:n ulottuvaan torjuntaan, hän sanoi.

Alatalon mukaan Pölkky on pelannut kotona koko kauden hyvin, joten tavoitteena on seuraavaksi kaivaa HPK:stakin kaksi voittoa Kuusamossa.

HPK lähtee maanantaiaamuna bussilla kohti pohjoista. Seuraavat ottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020