Kiekko Urheilu

HPK punonut juonia Tapparan yllättämiseksi lauantaina – Päävalmentaja Pennanen: "Keinot ovat tiedossa"

Tappio välierien avauskohtaamisessa Tapparaa vastaan jätti HPK-leirin mietteliääksi, mutta ei neuvottomaksi.
Antti Pennanen ja Teemu Turunen uskovat HPK:n tasonnostoon välieräsarjan ensimmäisessä kotiottelussa lauantaina. Kuva: Tommi Uusi-Kilponen
Antti Pennanen ja Teemu Turunen uskovat HPK:n tasonnostoon välieräsarjan ensimmäisessä kotiottelussa lauantaina. Kuva: Tommi Uusi-Kilponen

Tappara vei ensimmäisen välierän nimiinsä torstaina Hakametsässä kaatamalla HPK:n niukimmalla mahdollisella erolla 1–0.

Ensimmäisessä pelissä Tappara oli kuitenkin pelin päällä siinä määrin, että HPK-leirissä tiedetään, että joukkueen on pakko parantaa etenkin hyökkäyspelaamisessa.

– Se oli odotetunlainen pienimaalinen peli, molemmilla oli jokunen paikka ja he saivat ylivoimalla maalin. Hyökkäyspeliä pitää parantaa, sitä kautta saamme ehkä aiheutettua muutaman jäähynkin, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen totesi perjantaina.

Pennasen mukaan kehitys syntyy esimerkiksi teroittamalla sitä, miten HPK ylittää viivoja ja miten hyökkäysalueella pelataan.

– Täytyy myös muistaa, mistä maalit tehdään. Kun voittamisesta puhutaan, ykkös- ja kakkosalueille pitää päästä paremmin.

 

Lue myös: HPK pelannee ensi kaudella kansainvälisiä otteluita

 

HPK:n pistetykki Teemu Turunen näki hyökkääjän näkökulmasta, että maalintekosektoreille pääseminen on pelitapa-asioiden lisäksi myös tahdon kysymys.

– Paljon se on halustakin kiinni, miten sinne mennään. Vaikka painotettiin ennen ottelua, että sinne pitää päästä, jäimme silti siinä vajaaksi. Vastustajakin tekee tietysti kaikkensa, ettei sinne pääse, mutta jotain keinoja on keksittävä, Turunen pohti.

Myös Turusen mielestä HPK:n on petrattava voittaakseen.

– Parantaa pitää ja paljon. Muun muassa pidempiä hyökkäyksiä pitää saada ja samoin on parannettava kamppailupelissä, Turunen arvioi.

 

Hakametsä on ollut vaikea paikka HPK:lle. Viimeinen Kerhon voitto Hakametsässä Tapparasta on niinkin kaukaa kuin tammikuulta 2016. Yksi voitto Tampereelta on vähintään kuitenkin otettava, jotta sarja kääntyisi Kerholle.

Ennen sitä HPK keskittyy avaamaan sarjan voittotilinsä Ritariareenassa lauantaina.

HPK-ryhmän keskuudessa ottelusarjaa on luonnehdittu tuijotuskilpailuksi, jossa on löydettävä keinot saada Tapparan katsetta harhailemaan. Vielä avausottelussa niitä ei riittävästi löytynyt.

– Keinot ovat tiedossa. Muutama asia on meidän näkemyksemme mukaan sellaisia, joihin koetetaan iskeä. On hyökättävä paremmin, jotta sen toteuttaminen on mahdollista. Jätetään se kuitenkin salaisuudeksi, mitä tarkoitan, Pennanen sanoo.

 

Tapparaa vastaan monen asian on onnistuttava, jotta voittotili avautuu. Huolellisuus ja jäähyttömyys ovat siksi tärkeitä asioita jälleen kerran voittamisen kannalta.

Yksikin huono valinta, puolittain pelattu tilanne tai turha jäähy voi maksaa voiton – kuten torstai osoitti.

– Yksikin väärä valinta voi maksaa viisi minuuttia pelin virtauksessa. Mutta sitä varten täällä ollaan, että kasvetaan ja kehitytään. Uskon, että tästä jäi koppiin hampaankoloon ja sieltä se voima kehittyä lähtee, Pennanen totesi. HäSa

 

Lue myös: HPK pelannee ensi kaudella kansainvälisiä otteluita

 

Asiasanat

Päivän lehti

21.2.2020