fbpx
Urheilu Hämeenlinna

HPK saa jännittää sunnuntaille – Myös toisella joukkueeseen kuuluvan perheenjäsenellä tartunta

Ensimmäisen testatun joukkueen jäsenen testitulos oli negatiivinen, mutta myös toisella joukkueeseen kuuluvan henkilön perheenjäsenellä on todettu tartunta.
Pohjantähti-areenan edustalla oli tarkoitus olla vilinää lauantaina viideltä, mutta HPK:n liigaottelu jouduttiin siirtämään varotoimenpiteenä. Kuva: Tomi Vesaharju
Pohjantähti-areenan edustalla oli tarkoitus olla vilinää lauantaina viideltä, mutta HPK:n liigaottelu jouduttiin siirtämään varotoimenpiteenä. Kuva: Tomi Vesaharju

Syksyn aikana Suomessa kiihtynyt koronavirustilanne kiusaa Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkuetta jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä. HPK tiedotti varhain lauantaina, että yhdellä joukkueeseen kuuluvan henkilön perheenjäsenellä on todettu perjantai-iltana koronavirustartunta, ja samalla lauantaina pelattavaksi tarkoitettu HPK:n ja Sportin välinen liigaottelu peruttiin varotoimenpiteenä ja määrättiin pelattavaksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Koronavirustartunnan saanut henkilö oli seuraamassa oireettomana torstaina pelattua jääkiekkoliigan avausottelua HPK:n ja Kärppien välillä. Hänen lasketaan olleen tarttuvana jo torstaina, vaikka oireet alkoivatkin myöhemmin, ja tartunta varmistui perjantaina. Kaikkia lohkossa 1 ja katsomossa D3 ottelua seuranneita pyydetään tarkkailemaan oloaan tarkasti. Tartunnan saanut henkilö käytti ottelussa suositusten mukaan kasvomaskia.

Ensimmäisen testi negatiivinen

Koronavirustapaukseen liittyvä HPK:n joukkueen jäsen testattiin lauantaiaamuna, ja myöhemmin saman päivän aikana selvisi, että hänen testituloksensa oli negatiivinen. HPK:n piina ja odotus ei kuitenkaan päättynyt siihen, sillä lauantaina selvisi, että myös toinen liigajoukkueeseen kuuluvan henkilön perheenjäsenen on saanut positiivisen testituloksen. Toinen positiivisen tuloksen saanut henkilö on samaa tartuntaketjua kuin ensimmäinen, mutta toinen henkilö ei ollut paikalla torstaina HPK–Kärpät-ottelussa eli hänen tartunsa ei ole altistanut Pohjantähti-areenassa muita katsojia.

Toinen HPK:n joukkueen jäsen menee pikatestiin sunnuntaina, ja seura odottaa vielä testin tulosta ennen mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Koko HPK:n joukkue pitäytyy varmuuden vuoksi omaehtoisessa karanteenissa tuloksen saamiseen asti.

HPK:n on tarkoitus jatkaa liigaotteluita keskiviikkona Porin Ässien vieraana. Mahdollinen positiivinen testitulos tietysti mutkistaa HPK:n lähiviikkojen toimintaa, sillä liigassa pelataan tiiviillä tahdilla ja mahdollinen karanteeni siirtäisi kerralla useita otteluita.

Muut jatkoivat normaalisti

Jääkiekkoliiga tiedotti lauantaina, etteivät HPK:hon liittyvät koronatapaukset vaikuta muun liigan toimintaan. Liiga kertoi konsultoineensa asiassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta sekä Kanta-Hämeen ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirejä HPK:n torstain vastustajan Kärppien mahdollisesta altistumisesta. Liigan saamien lausuntojen mukaan Kärppien oli mahdollista pelata lauantain ottelunsa KooKoota vastaan normaalisti. HÄSA

Uhkakuva toteutui heti

Urheilusarjoja pelataan tänä syksynä ympäri Eurooppaa ja maailmaa koronapandemian aiheuttaman tumman pilven alla. Suomessa on jännityksellä odotettu, miten syksyllä sisällä pelattavat sarjat käynnistyvät, ja miten sarjat saadaan vietyä läpi tiukkojen turvatoimien vallitessa. Seurat ovat tehneet hartiavoimin töitä yhteistyössä terveys- ja aluehallintovirastojen kanssa, jotta sekä katsojien että ottelutapahtumaan pelaajina, valmentajina, tuomareina ja eri toimihenkilöinä osallistuvien turvallisuusriski olisi mahdollisimman pieni.

Silti oli odotettavissa, että lauantain kaltainen tapahtuma tulee jossain vaiheessa eteen. Tällä kertaa altistajana oli HPK:n joukkueeseen kuuluvan henkilön perheenjäsenen, joten oli hyvin odotettua, että lauantain ottelu jouduttiin perumaan tai pikemminkin siirtämään pelattavaksi myöhemmin. Kerhossa saadaan joka tapauksessa jännittää vielä sunnuntaihin asti. Mitä sitten seuraa, jos toisen joukkueen jäsenen testitulos on positiivinen? Sen aika näyttää. Koko joukkueen kahden viikon karanteeni aiheuttaisi joka tapauksessa sarjaohjelman järjestäjälle pohdittavaa. Mahdollisen 14 päivän ajanjaksoon mahtuu nimittäin Sport-pelin lisäksi viisi muutakin liigaottelua.

Menot