Kiekko Urheilu

HPK saa vastaansa kovia ruotsalaisvieraita – "Yksi suosikeista voittamaan Ruotsin liigan"

Ruotsalainen huippuseura HV71 saapuu Ritariareenalle haastamaan HPK:n harjoitusottelussa.
Niklas Frimanin ja Antti Pennasen HPK mitataan toden teolla, kun vastaan asettuu HV71.

HPK saa harjoituskaudella eteensä jälleen kovan haasteen, kun se kohtaa ruotsalaisen SHL-seura HV71:n Ritariareenassa lauantaina.

– HV71 on huippujoukkue huippuliigasta, lisäksi HV71 on yksi suosikki voittamaan SHL:n. Heidän tapaansa kuuluu pelata kovalla intensiteetillä eteenpäin puolustaen. Siksi tämä on meille pelinopeushaaste molempiin suuntiin, päävalmentaja Antti Pennanen toteaa.

– Takana on kova viikko pelien osalta ja huomenna täytyy olla jalat liikkeessä. Jos luistelu ei pelitä, tulee kiire, säestää HPK:n puolustaja Niklas Friman.

 

HPK:n puolustus on hyvin nuori ja kokematon. Niin nuori ja kokematon, että 25 vuotta torstaina täyttänyt ja urallaan 249 Liiga-ottelua pelannut Friman on kalustossa jo kokeneempaa puuta.

Friman on HPK:ssa ensi kaudella myös osa kapteenistoa.

– Esimerkin voiman pitää olla selkeä ja pitää pystyä puhumaan myös. Kapteenistossa mukana oleminen on hieno kunnianosoitus, mutta en lähde kantamaan siitä liikaa paineita. Yritän olla tekemättä sen vuoksi liikaa muutoksia omassa toiminnassa, Friman pohtii.

Frimanin mukaan HPK:n valmistautumisessa kauteen on tapahtunut tiettyjä muutoksia.

– Eteenpäin mennään. Paljon on kiinnitetty huomiota jäällä henkilökohtaiseen taitoharjoitteluun, joka on edustusjoukkuetasolla tullut uutena. Kun jalkeilla on nuori joukkue, niin täytyy tehdäkin.

 

Pennasen yksi arvio viime kaudesta on ollut, että HPK:n on kyettävä luomaan enemmän maalintekotilanteita otteluiden voittamisen nimissä.

– Tietyillä alueilla on voitettava kiekkoja enemmän ja sitä kautta on lähdetty tutkimaan peliä. Maalinteon tukitoimia on pyritty kehittämään, esimerkiksi maskipelaamisen laadussa ja miten saadaan enemmän keskilinjan ylittäviä syöttöjä ja miten maalivahti saadaan pelaamaan enemmän poikittain, Pennanen avaa.

– Viime vuonna joulun jälkeen saimme peliin hyviä säätöjä.

Pennasen mukaan suurimmat kokoonpanomuutokset torstain Ilves-pelistä ovat maltilliset.

Emil (Larmi) pelaa maalissa ja nuorten pelin perjantaina pelannut (Erkka) Seppälä vaihtuu Filip Riskaan. Myös Otto Latvala on tulossa seitsemänneksi puolustajaksi. HäSa

Harjoitusottelu: HPK–HV71 lauantaina klo 14.00 Ritariareenassa.

 

Päivän lehti

11.7.2020