Urheilu

HPK sinetöi runkosarjan kärkipaikan

HPK varmisti lopullisesti lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voiton sunnuntaina Elenia-areenassa, kun se kukisti nihkeälläkin esityksellään LP Kangasalan erin 3–1 (25–19, 25–27, 27–25, 25–20).

Sarjavoitto tosin olisi tullut ilman voittoakin, kun toiseksi sijoittuva Salon LP Viesti hävisi sunnuntaina Rovaniemellä.

HPK päättää sarjan ensi viikonloppuna. Se pelaa lauantaina Pieksämäellä ja sunnuntaina Pihtiputaalla. Naisten Mestaruusliigan puolivälierät HPK aloittaa keskiviikkona 15. maaliskuuta kotiottelulla.

Kerhon päävalmentaja Luca Chiappini saa valita puolivälierävastustajansa sijoille 5–8 päätyvistä joukkueista. On vielä hämärän peitossa, ketä vastaan HPK pudotuspelinsä aloittaa.

– En tiedä vielä. Siitä on keskusteltava myös pelaajien kanssa. Joka tapauksessa on hyvä, että runkosarjan voitto on nyt virallisestikin meidän, Chiappini sanoi.

Hän oli sunnuntaina tyytyväinen lähinnä voittoon.

– Se ei tullut helpolla. Vastustajan Segovia (Dayana) oli liekeissä. Emme olle nyt fyysisesti parhaassa terässä. Parilla pelaajalla oli pieniä ongelmia viikolla.

Runkosarjan viimeiset ottelut käyvät Chiappininkin mielestä hyvästä harjoituksesta pudotuspeleihin.

– Voin testata niissä otteluissa paria juttua, hän tuumi.

Segovia (29/+11) piti joukkuettaan pystyssä Hämeenlinnassa. Taitava passari Jovana Gogic tarjosi hänelle peräti 75 hyökkäyspaikkaa. Määrä on muhkea, kun muut Kangasalan pelaajat hyökkäsivät yhteensä 76 kertaa.

HPK:lla oli sunnuntaina jotenkin käsijarru päällä. Sen pelistä puuttui paras terävyys ja ilme. Piia Korhonen oli jälleen joukkueen tehokkain kelpo saldolla 22/+16. Allison Mayfield pääsi lukemiin 17/+5. Hänellä oli ajoittain ongelmia vastaanotossa. Vastustaja sai seitsemän pistettä Mayfieldin nostovirheestä.

– Ailahtelevaa peliä. Syöttö–vastaanotto-peli ei nyt onnistunut. Tärkeintä oli, että voitimme, vaikka peli ei ollutkaan meiltä parasta mahdollista, arvioi Korhonen sunnuntain koitosta.

HPK ei ole vielä herkistellyt pätkääkään pudotuspeleihin.

– Koko ajan olemme treenanneet kovaa.

Siltä vaikutti, että HPK ei tullut peliin täydellä ryminällä, vaikka se ensimmäisen selvästi veikin.

– Itse ainakin valmistauduin peliin samalla tavalla kuin aina. Jostain syystä viime peleissä kentällä on ollut erilainen fiilis kuin kauden aikaisemmissa otteluissa. En osaa sanoa, mistä se johtuu, Korhonen aprikoi.

Hänen mielestään on se ja sama, ketä vastaan HPK pudotuspelit aloittaa.

– Oma peli on saatava taas kuntoon ja täysillä varmasti menemme alusta saakka.

Sunnuntain ottelussa etenkin toinen ja kolmas erä olivat tasaisia. Toisessa Kerho nousi Michaela Madsenin syöttövuorolla 19–25-tilanteesta tasoihin, mutta erävoitto lipsahti käsistä. Kolmatta erää Kangasala johti 23–20 ja 24–22, mutta ratkaisupallot olivat nyt Kerhon heiniä. Erä päättyi Karoliina Fribergin torjuntapisteeseen.

HPK puolalaispelaaja Kinga Kaspzak (2/+1) teki ensimmäiset liigapisteensä Suomessa. Hän sai peliaikaa toisessa erässä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020