Urheilu

HPK syvensi Ässien katastrofikautta – Pennanen: "Tähän ei saa tuudittautua"

HPK:n voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen.
Teemu Turunen oli pelipäällä ja kiskaisi kaksi maalia Ässien verkkoon.

HPK onnistui venyttämään voittoputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi, kun se kävi hakemassa täydet kolme sarjapistettä sarjajumboksi juuttuneiden Ässien kustannuksella Porista.

Ottelu alkoi HPK:n kannalta vaikeasti. Ässät pääsi siirretyn rangaistuksen aikana vierasjoukkueen nukahtaessa 2-0 -ylivoimahyökkäykseen ja patapaidat herkuttelivat kiekon ohi Emil Larmin.

Koko kauden ilman tehopisteitä pelannut Pelicansista Ässiin täksi kaudeksi siirtynyt Aleksi Rekonen katkaisi 12 ottelun mittaisen kuivan kautensa ja siirsi Tommi Taimen tarjoilusta kiekon maaliin.

HPK nousi ottelussa tasoihin ottelun toisessa erässä alivoimalla. Teemu Turunen punnersi ohi Taimen väkevästi Ässä-maalille ja sivalsi kiekon ohi Ässä-vahti Andreas Bernardin helpon näköisesti.

 

Kolmannessa erässä HPK meni menojaan.

HPK nousi ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 43.32, kun Eetu Tuulola pääsi HPK:n rintamahyökkäyksen päätteeksi nostamaan kädet kattoa kohti.

Uransa 400 Liiga-otteluaan pelannut Otto Paajanen jätti kiekon toiseen aaltoon ja Tuulola napautti kiekon ohi Bernardin.

Lisää kylmää vettä Ässien niskaan loroteltiin noin kuusi minuuttia myöhemmin, kun kultakypärä Robert Leino tälläsi sydämensä kyllyydestä HPK:n 3-1 -johtoon.

Tämä ei riittänyt HPK:lle, joka ei antanut armoa kyntävälle kotijoukkueelle. Ässien Sakari Salmiselle tuli äkillinen oikosulku ja tämä antoi kiekon kuin tarjottimella Turuselle, joka ampui illan toisella maalillaan HPK:n voiton loppulukemiksi 4–1. Tämä maali riitti myös Bernardille, joka sai tehdä tilaa Henri Kiviaholle.

Maalin jälkeen jäälle alkoi lentää tavaraa ja se osa porilaisyleisöstä, joka oli vielä paikalla, alkoi möykätä voimakkaasti protestoinnin merkiksi.

 

Päävalmentaja Antti Pennanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta ei arvioinut HPK:n suoritusta ehjäksi 60-minuuttiseksi.

– Sekava peli meiltä kaikin puolin. Tämä ei ollut sitä mitä halusimme, mutta kolmannessa erässä löysimme keinot voittaa, Pennanen summasi.

On hyvän joukkueen merkki, että voitto tulee myös hieman vaisummalla esityksellä, vaikka vastassa olisikin sekavassa tilassa oleva joukkue.

– Totta kai se että voittaa huonolla pelillä on hyvä asia, mutta siihen ei voi tuudittautua.

Pennanen oli tyytyväinen myös siihen, että HPK:n kärkipelaajat onnistuivat. Isot pojat olivat taas isoja poikia.

– Voittaminen vaatii kärjen, joka suorittaa hyvin, Pennanen muistutti.

Viiden ottelun voittoputken myötätuulessa on mukavaa porskuttaa, mutta Pennanen peräänkuuluttaa joukkueelta jatkossakin voittavia elementtejä.

– Arvostus, kunnioitus peliä, harjoittelua ja perustekemistä kohtaan. Ne asiat jos ovat kunnossa, ei sen erikoisempia poppakonsteja tarvita.

HPK palasi voitollaan jääkiekkoliigan sarjataulukossa kolmanneksi ja kohtaa seuraavassa ottelussaan KooKoon kotikentällään perjantaina. HäSa

Kommentti: Porilaisten farssi jatkuu

HPK on tällä hetkellä iskussa, josta viiden ottelun voittoputki on selkeä osoitus.

Voitot ovat tulleet alisuorittaneesta Lukosta, pudotuspelipaikasta taistelevasta Pelicansista, rajussa tappioputkessa olevasta KalPasta, alamäkeen lähteneestä Jukureista ja nyt sarjajumbo Ässistä.

Voittoputkea ei missään nimessä voi vähätellä, päinvastoin, mutta on silti erittäin mielenkiintoista nähdä miten Kerho suoriutuu tulevissa peleissään KooKoon jälkeen SaiPaa, HIFK:ta ja Kärppiä vastaan, jotka edustavat sarjan laadukkaampaa osastoa.

Ässien tilanne sen sijaan on kamala. Joukkue on saavuttanut kauden 15 ensimmäisestä ottelustaan vain yhden kolmen pisteen voiton ja Porissa ainoa syy iloon on tällä hetkellä se, että Liigasta ei voi karsiutua.

Tässäkin lehdessä varoiteltiin jo viime kaudella varhain, millaiset seuraukset Ässien vehkeilyllä voi olla, kun se potki pätevämmän päävalmentajan, Jyrki Ahon, ja perhesuhteilla urheilujohtaja Jari Korpisalo palkkasi ystävänsä Mikael Kotkaniemen tilalle. Ammattimainen toiminta ei tule Ässistä ensimmäisenä mieleen, näin kauniisti sanottuna.

Ässien talous on äärimmäisen tiukalla ja potkut kaksikolle tulisi kalliiksi. Mutta kuinka kalliiksi tulee se, jos kaksikon annetaan jatkaa?

Asiasanat