Kiekko Urheilu

HPK syvensi HIFK:n kriisiä dramaattisessa illassa – Sihvonen: "Urheilujohtaja Salmelainen on amputoinut Selinin"

HPK teki HIFK:n kriisistä rumemman – helsinkiläisten tappioputki on jo seurahistorian pisin.
HPK:n kultakypärä Teemu Turunen tuuletti sydämensä kyllyydestä onnistuessaan jatkoajalla.

Draamaa ei ainakaan puuttunut HPK:n ja HIFK:n välisestä ottelusta Ritariareenassa.

HPK:lta hylätyt kolme maalia ja HIFK:n tappioputken venyminen seurahistorian pisimmäksi – seitsemän ottelun mittaiseksi – liekittivät myös jälkipelejä.

Lauantaina Kerhon maaleista vastasivat Jere Innala, Markus Nenonen, Janne Lahti ja viimein jatkoajalla onnistunut Teemu Turunen, jolla oli ottelussa lukuisia huippupaikkoja.

Onnistuminen oli tärkeä myös tahtomaalin viimeistelleelle Nenoselle, joka oli ennen HIFK-ottelua onnistunut edellisessä 15 ottelussa vain kerran.

 

Tunteikkaan ottelun jälkeen päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen voitosta

– Tiedettiin, että tulee kova taistelupeli. Meiltä ensimmäinen 20 minuuttia oli jopa kauden laadukkainta hyökkäämistä ja suorahyökkäysuhka kesti pitkään. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin, Pennanen sanoi.

Pelkästään tyytyväinen Pennanen ei ollut, sillä maalien hylkäämisiä hän ei pureksimatta niellyt.

Pennasta ihmetyttivät erityisesti ensimmäinen ja kolmas hylkäys, jossa Eetu Tuulolan ja Robert Leinon maalit jäivät lopulta merkitsemättä pöytäkirjoihin tilannehuoneen selvitysten jälkeen.

Tuulolan maalissa tapahtui potku, mutta se hylättiin HIFK:n haaston jälkeen ainoasta mahdollisesta syystä maalivahdin häirintänä.

Ritariareenan liepeillä aprikoitiinkin, että paikattiinko tuomarivirhe tuomarivirheellä?

– Se meni jalasta. Oli selvää, että se tulisi hylätä. Mutta jos jää katsomatta jalkamaali, he eivät voi mennä uudestaan katsomaan sitä. HIFK haastoi sen ja voidaan olla montaa mieltä, onko se maalivahdin häirintää. Oikeus toteutui siinä mielessä, että maalia ei tullut, mutta menikö kaikki ihan oikein? Olen siitä eri mieltä, Pennanen sanoi.

Kolmannessa maalissa HIFK:n haasto maalivahdin häirintään vedoten onnistui jälleen, kun helsinkiläisten maalissa 25 sekunniksi piipahtaneen Hannu Toivosen patjan alta tehtiin hylätty maali.

– Viimeinen hylkäys hämmästytti kaikista eniten. Kiekkohan oli maalissa, minä en voi käsittää miten se hylätään, Pennanen manasi.

 

Kun HIFK ilmoitti 23. lokakuuta, että se tulee jatkamaan ensi kaudella ilman päävalmentaja Ari-Pekka Seliniä ja nostamaan Selinin apuvalmentaja Jarno Pikkaraisen päävalmentajaksi, HIFK on hävinnyt sen jälkeen kahdeksan ottelua yhdeksästä.

Selin on toistaiseksi julkisuudessa pitänyt yllä poliittisesti korrektia linjaa ja vähätellyt tilanteen merkitystä HIFK:n kannalta.

Se on makuasia, mutta seitsemän ottelun tappioputki ei ole.

Hämeen Sanomat kysyi ottelun jälkeen Seliniltä, että onko hän tekemättömässä paikassa kantamassa jatkossakin kiukkua sisällään ja väittämässä, että valmennuskopilla kaikki on ok ja että joukkue ei kärsisi tästä kummallisesta keikauksesta?

– Eipä tuohon ole mitään lisättävää tällä hetkellä. Tänään viimeksi käytiin joukkueen kanssa läpi, että taistelu jatkuu, Selin tyytyi toteamaan.

 

Liigassa suurilla resursseilla operoiva HIFK valahti skandaalimaisesti pudotuspeliviivan alapuolelle.

Miten luottavainen entinen HPK-luotsi Selin on siihen, että HIFK:ssa ei tapahdu lisää toimenpiteitä?

Esimerkiksi sellaisia, jotka voisivat koskea häntä itseään.

– Luotto on hyvä. Ei tarvitse miettiä mitään vaan pelata hyvin, Selin kierteli.

Liigassa neljänneksi kivunneen HPK:n pelit jatkuvat keskiviikkona Ilveksen vieraana. HäSa

HPK–HIFK ja. 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)

1. erä: 10.05 Jere Innala (Philippe Cornet–Markus Nenonen) 1–0 yv, 11.01 Ville Varakas (Iikka Kangasniemi–Tommi Santala) 1–1,

Jäähyt: 2.21 Teemu Eronen HIFK 0 min, 4.08 Miro Karjalainen HPK 2 min, 8.14 Teemu Eronen HIFK 2 min.

2. erä: 22.53 Teemu Eronen (Thomas Nykopp) 1–2 av, 36.25 Markus Nenonen 2–2,

Jäähyt: 20.56 Micke-Max Åsten HIFK 2 min, 30.25 Thomas Nykopp HIFK 2 min, 30.25 Thomas Nykopp HIFK 10 min.

3. erä: 47.52 Janne Lahti (Miro Ruokonen–Jan Brejcak) 3–2, 49.29 Iikka Kangasniemi (Anton Lundell–Markus Kankaanperä) 3–3,

Jäähyt: 49.39 Ville Varakas HIFK 10 min, 49.39 Tommi Santala HIFK 2 min, 52.14 Niclas Almari HPK 2 min, 59.19 Juha Jääskä HIFK 2 min.

Jatkoaika: 60.36 Teemu Turunen (Niclas Lucenius–Jesper Lindgren) 4–3 yv.

Jäähyt yhteensä: HPK 2×2 min=4 min, HIFK 5×2 min Thomas Nykopp 10 min Ville Varakas 10 min=30 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 5+3+4+0=12, Hannu Toivonen HIFK 0 torjuntaa (kävi kentällä 59.19–59.44), Markus Ruusu HIFK 10+14+6+0=30 (vaihdossa 59.19–59.44).

Yleisöä: 4  301.

Petteri Sihvosen kommentti: Salmelainen amputoi Selinin

HPK:n ja HIFK:n välisen ottelun urhein hahmo oli HIFK:n päävalmentaja, Kerhoakin valmentanut Ari-Pekka Selin.

Selin ei valita julkisuuteen päin kovaa kohtaloaan. HIFK:n kokematon urheilujohtaja Tobias Salmelainen heitti Selinin bussin alle tekemällä päätöksen, jonka mukaan Selin ei saa ensi kaudella jatkaa HIFK:ssa, vaan hänen paikalleen nousee Selinin apuvalmentaja Jarno Pikkarainen.

Asetelma on kipeä ja kestämätön. HIFK:n peli alkoi tökkiä heti, kun Salmelainen tuli ulos päätöksensä kanssa. Tällä hetkellä HIFK:n valmennuskoppi on rikki, ja pelaajien pukukoppi on rikki, molemmat henkisesti.

Noviisi Salmelainen tuhoaa paitsi käsillä olevan kauden myös vaarantaa HIFK:n seuraavat pari sesonkia. Tässä tilanteessa Pikkarainenkaan ei tule saamaan puhtaan pöydän lähtöä ensi kauteen. Hänen yllään on epäilyksen varjo siitä, että hän on itsekäs peluri.

HIFK maksaa nyt kovaa hintaa siitä, että urheilujohtajan pesti annettiin työharjoittelija Salmelaiselle.