Kiekko Urheilu

HPK:lla kulkee, JYPillä ei – jyväskyläläisten tuskainen kausi sai jatkoa Hämeenlinnassa

Kerho palasi maaottelutauon jälkeen voittojen tielle.
Loistovireessä ollut Emil Larmi jätti muun muassa Juha-Pekka Hytösen ilman maalia huipputekopaikassa.

HPK ei antanut Ritariareenassa armoa vierasjoukkue JYPille, jonka tuskaisesta kaudesta uhkaa tulla melkoinen pannukakku.

Yllätysnimenä hallitsevan CHL-mestari JYPin päävalmentajaksi täksi kaudeksi erotetun Marko Virtasen tilalle nostetun Lauri Merikiven joukkue on tällä hetkellä juuttunut Liigan kellariin. HPK-tappion myötä jyväskyläläiset ovat nyt tasapisteissä sarjajumbo HIFK:n keskiviikkona kukistaneen Ässien kanssa.

JYP on hävinnyt nyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän ja joukkue on kriisissä.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan jopa seuran urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari on käynyt antamassa joukkueelle tiukkaa palautetta.

Kovassa paikassa oleva Merikivi näki epäonnistuneen Hämeenlinnan reissun syyksi vaisun hyökkäyspelaamisen.

– Meidän paineen alta lähtemisemme oli parempaa, pystyimme pelaamaan kiekkoa lapaan. Mutta siitä kun hyökkäyspeli jatkuu pitää peliin saada vauhtia, nyt jäi hyökkäyspeli keskialueen ylittämisen jälkeen torsoksi, Merikivi arvioi.

– Sinnikkäästi roikuimme kuitenkin tuloksessa kiinni, mutta tänään ei riittänyt.

 

HPK:lla sen sijaan kulkee. JYP-voitolla hämeenlinnalaiset palasivat Liigan sarjataulukossa kolmanneksi.

Keskiviikkona HPK:n maalihanat 3746 silmäparin edessä avasi kolme sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua kultakypärä Teemu Turunen, joka ampui laserintarkasti kiekon yläverkkoon. Toisessa erässä HPK:n voittomaaliksi jääneen siirsi verkkoon kokenut Janne Lahti, joka sai irtopalan tarjottimelle.

JYP hätyytteli vielä HPK:n voittoa loppuhetkillä pelatessaan ylivoimalla ilman maalivahtia, kun JYPin Robert Rooba kavensi.

Mutta kun lisäosumia ei nähty, HPK sai haluamansa – eli voiton ja kolme sarjapistettä.

– Hyökkäsimme välillä vähän vaatimattomasti ja jouduimme puolustamaan isoilla etäisyyksillä. Mutta toinen erä oli meiltä vahvempi ja saimme potkua hyvän hyökkäysalueen hyökkäyspelin ansiosta, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvioi.

– Todella tyytyväinen olen voittoon, hyvä lähteä tauon jälkeen voitolla liikenteeseen.

 

Ottelussa debyytinsä HPK-paidassa teki joukkueen tuore hankinta Niclas Lucenius.

Lucenius hyökkäsi ottelussa keskushyökkääjänä Janne Lahden ja Markus Nenosen välissä.

Lucenius sai myös heti ensimmäisen tehopisteensä alta pois, kun hänet merkattiin toisena syöttäjänä Lahden maaliin.

– Todella hyvä maku jäi. Peli tuli luonnostaan, kun ei tarvinnut miettiä ja reaktioaika oli näin mahdollisimman pieni. Saldona voitto, kolme pistettä ja tykkäsin jääkiekosta jota pelasimme tänään, Lucenius iloitsi ottelun jälkeen.

– Koetin tänään aika perusasioiden kautta pelata peliä. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voi tulla jotain muutakin kuin perusasioita. Hyvä peli oli meidän ketjulta ja yksi pussi tehtiin. Enemmän se tästä vielä hitsautuu mitä enemmän pelaamme yhdessä.

HPK:n kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Lahdessa Pelicansia vastaan. HäSa

HPK–JYP 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)

1. erä: 19.57 Teemu Turunen (Arto Laatikainen) 1–0.

2. erä: 28.11 Janne Lahti (Petteri Nikkilä-Niclas Lucenius) 2–0.

Jäähyt: 29.58 Joukkuerangaistus JYP 2 min, 33.28 Mikko Kalteva JYP 2 min.

3. erä: 58.14 Robert Rooba (David Tomasek-Jarkko Immonen) 2–1 yv im.

Jäähyt: 43.10 Petteri Nikkilä HPK 2 min, 48.17 Juuso Vainio JYP 10 min, 48.17 Juuso Vainio JYP 2 min, 56.38 Petteri Nikkilä HPK 2 min.

Jäähyt yhteensä: HPK 2×2 min=4 min, JYP 3×2 min Juuso Vainio 10 min=16 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 4+4+5=13 Eetu Laurikainen JYP 8+8+3=19 (pois: 56.41–57.33) (pois: 57.39–58.14) (pois: 58.28–60.00).

Yleisöä: 3  746.

Sihvosen kommentti: Kun Simba haki opin Leijonakuninkaalta

Uudestaan inspiroitunut HPK vastaan riisuttua turvapelaamista harrastanut JYP; siinä oli selvä alkuasetelma hämeenlinnalaisten ja jyväskyläläisten kohtaamiselle.

HPK oli selvästi saanut malttia ja ideaa sitä kautta, että päävalmentaja Antti Pennanen sai Leijonien apuvalmentajana nähdä läheltä, miten mestarivalmentaja Jukka Jalonen organisoi pelaamisen. Yhtäläisyydet ja vaikutteet olivat ilmeisiä. Vihdoin HPK rytmitti hyökkäyksiään ja peliä voitiin tehdä myös alempaa hakevan sentterin kautta. JYP vuorostaan on heikon alkukauden jälkeen joutunut riisumaan rönsyt pelistään.

HPK ei ollut enää pelkästään taistelujääkiekon joukkue; pelaamisessa oli paremman rytmittämisen kautta merkkejä peräti lintumäkeläisestä taitojääkiekkoilusta. Aivan kuin vanha kunnon HPK olisi palannut Rinkelinmäelle.

JYPin kokeneita pelaajia tulee surku. He saivat kesällä haluamansa, vallan. Seuraus on karmea: nämä kokeneet pelaajat pelaavat nyt kuin hämeenlinnalaisen ikämiesporukan Kohottajien pelaajat konsanaan, verkkaisesti.

Asiasanat

Päivän lehti

23.1.2020