Urheilu

HPK taisteli, mutta taipui hopealle

Hämeenlinnan Pallokerhon valtakausi lentopallon naisten Mestaruusliigassa jäi tällä erää yhden mestaruuskauden mittaiseksi. Salolainen LP Viesti palasi mestaruuskantaan, kun se voitti HPK:n loppuottelusarjassa voitoin 4–1.

Ratkaisevan finaalin salolaiset veivät sunnuntaina Hämeenlinnan Elenia-areenassa viisieräisen taistelun jälkeen numeroin 3–2 (25–10, 18–25, 25–20, 21–25, 15–12).

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini halusi ensimmäisenä ottelusarjan jälkeen onnitella voittajia ja sen jälkeen oli kiitosten vuoro omille.

– Tytöt jättivät kentälle varmasti kaiken mitä oli annettavana. Kun häviät kahdella, kolmella tai neljällä pisteellä, ei voi oikein edes puhua tappiosta. Ottelua en oikeastaan halua edes kommentoida. Se oli samanlainen kuin edelliset, kun unohdetaan ensimmäinen ja neljäs ottelu. Kiitokset kuuluvat myös koko staffille. Ilman heidän tukeaan emme olisi edes finaalissa, Chiappini sanoi.

Chiappini tunsi tappion hetkellä ylpeyttä joukkueestaan.

– Välillä kyse ei ole voittamisesta ja häviämisestä, vaan siitä miten kohtaamme eteen tulevat vaikeudet ja haasteet, joita elämä eteemme joskus heittää. Myös Viestiä pitää kiittää. Heidän avullaan saimme tietää jotain uutta itsestämme ihmisenä ja urheilijoina. Nyt on levon aika. Kausi oli pitkä ja raskas ja mielestäni se jää positiiviseksi. En tiedä ansaitsimmeko enemmän. Tämän saimme ja se meidän pitää rehellisesti hyväksyä, Chiappini hymyili.

LP Viestin kapteeni Pauliina Vilposelle mestaruus oli ensimmäinen. Hämeenlinnassakin parin kauden ajan pelannut hakkuri oli kultamitali kaulassa tietenkin yhtä hymyä.

– Henkilökohtaisestihan tämä oli minulle todella upea juttu, ja niin oli tietysti koko joukkueellekin. Sanoin jo ennen finaalisarjaa, että meillä on ollut upea joukkue koko kauden ajan. Olemme olleet yhdessä, on meillä sitten ollut helppoa tai vaikeaa. Alkukaudesta emme päässeet parhaaseen rytmiimme ja hävisimme HPK:ta vastaan, mutta Suomen cupin finaalin jälkeen uskomme muuttui ihan täysin. Tiesimme, että voitamme Suomen mestaruuden, jos jatkamme pelaamista ja treenaamista sillä tasolla kuin pystymme, Vilponen iloitsi.

Mestarijoukkueen päävalmentajalle Tomi Lemminkäiselle mestaruus tuntui yhdeltä parhaimmista monista. Lemminkäinen tiesi jo aamuharjoitusten jälkeen, että hänen joukkueensa on sunnuntaina valmis taistelemaan mestaruudesta.

– Harjoituksissa oli iloinen ja rento joukkue. Sitä ei voi tietenkään ikinä tietää, riittääkö peli voittoon, sillä vastustajakin on hyvä, Lemminkäinen muistutti.

Salolaisen mielestä hänen joukkueensa oli finaalisarjassa tasaisempi kuin vastustaja.

– Lisäksi passarimme Viktoriia Tuchashvili vei vastustajan passareista selvästi voiton perjantain peliä lukuun ottamatta.

HPK:n ykköspelaajat viimeisessä loppuottelussa olivat hakkuri Piia Korhonen (20/+17) ja libero Eveliina Rautiainen (vastaanottoprosentti 73). Viestin parhaat olivat keskipelaaja Nadezhda Gokhshtein (21/+16) ja passari Tuchashvili.

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic