Kiekko Urheilu

HPK tappiollisena maaottelutauolle – hyvät maalipaikat vähissä Hakametsässä

Christian Heljangon ohittaminen oli HPK:lle jälleen vaikeaa Tapparan sulkiessa tylysti parhaat maalipaikat. KUVA: Tomi Vesaharju, arkisto

HPK lähti jääkiekon Liigan marraskuun maaottelutauolle mainion alkusyksyn päätteeksi tappiotunnelmissa. Perjantaina se taipui Kärpille 1–4 eikä saanut lauantainakaan aikaiseksi useampaa osumaa. Pyhäinpäivän hämäläismittelö päättyi Tampereen Tapparan 2–1 (1–0, 0–0, 1–1) -voittoon.

Voittomaalissa oli viimeisille minuuteille asti kiinni Otto Rauhala, joka ohjasi mailan rystypuolella Anton Levtchin syötön Emil Larmin käsivarren yli avauserässä. Tapparan kultakypärä Tomas Zaborsky ehti laukoa omalta siniviivalta voittomaalin tyhjään HPK-häkkiin puolitoista minuuttia ennen peliajan päättymistä ja ennen kuin Kerho avasi maalihanansa.

Hämeenlinnalaisten pisteykkönen Teemu Turunen teki kauden kuudennen maalinsa HPK:n parhaat paikat lauantaina saaneen Eetu Tuulolan ja Jesper Lindgrenin syötöistä.

 

Vähämaalista peliä Hakametsän halloween-ottelusta oli odotettavissakin, sillä HPK oli voittanut kauden ensimmäisen kohtaamisen voittolaukauksilla 2–1. Tapparan revanssissa nähtiin kuitenkin todella vähän maalipaikkoja, vaikka HPK laukoikin ahkerasti Christian Heljangolle 28 torjuntaa. Larmi torjui 18 kertaa.

– Ensimmäinen erä oli meiltä huono, mutta sitten iso osa pelaajista tuli talkoisiin mukaan. Hallitsimme kyllä peliä, mutta se ei riittänyt siihen, että olisimme saaneet enemmän maaleja. Maalipaikat taisivat olla jälkimmäisissä kahdessa erässä meille 3–1, laski Kerho-päävalmentaja Antti Pennanen.

– Vastustaja puolustaa omaa maalinedustaansa todella hyvin, eikä meillä ollut tänään enää voimia päästä sinne. Olisimme tarvinneet kaikkia pelaajia tänään. Monella pelaajalla on ollut kuormaa niin paljon, että tauko tekee nyt hyvää.

Pennanen itse jättää harjoitusviikon väliin, koska hän lähtee kultakypärä Turusen tavoin A-maajoukkueen mukaan Karjala-turnaukseen. Hämeenlinnalainen toimii Leijona-päällikkö Jukka Jalosen apuvalmentajana.

– Lähden uteliain mielin katsomaan taas kansainvälistä meininkiä ja tukemaan pelaajia tiimin jäsenenä. Onneksi minulla on kokemusta jo siitäkin roolista Jukan tiimissä. Viikon jälkeen ollaan viisaampia, että mitä se toi pakkiin, Pennanen sanoi.

HPK lähtee maaottelutauolle Liigan sijalta kolme 32 pisteellään. Eroa sijaan 11 on kuitenkin vain viisi pistettä. Kerho palaa tauolta keskiviikkona 14. marraskuuta, jolloin Rinkelinmäelle saapuu JYP.

Päivän lehti

18.1.2020