Kiekko Urheilu

HPK tarjoili mustan perjantain lahtelaisille – Hämeen herruus -sarjan avauskiinnitys Kerholle Joonien johdolla

Antti Pennanen oli tyytyväinen ketjuruletin tuloksiin ja kesken paikallispelin löytyneeseen tehokkuuteen.
HPK:n Mikko Lahtela iski liigauransa ensimmäisen maalin perjantaina Lahdessa. Kuva: Hannu Luostarinen
HPK:n Mikko Lahtela iski liigauransa ensimmäisen maalin perjantaina Lahdessa. Kuva: Hannu Luostarinen

Saderintama ei ollut ainoa, joka toi perjantaina roppakaupalla lunta lahtelaisten tupaan. Hämeenlinnan Pallokerho aloitti tehokkaasti tämän kauden Hämeen herruus -sarjan voittamalla jääkiekon liigaottelussa Lahdessa Pelicansin 6–1 (0–1, 2–0, 4–0).

Tasaisen ja vähämaalipaikkaisen avauserän jälkeen HPK alkoi osua. Cody Kunyk kahdella maalillaan ja Joona Monto, Mikko Lahtela sekä Miro Ruokonen tehoin 1+1 antoivat ”paikallissarjalle” kirkkaan valko-oranssin lähdön Elmeri Erosen ja Valtteri Puustisen antaessa tulitukea kahdella syötöllä mieheen.

Laajan rintaman tehot miellyttivät päävalmentaja Antti Pennasta, joka oli pyörittänyt ketjuruletissa muun muassa Tommi Tikan ja Filip Krivosikin ykköseen Jere Innalan kanssa.

– Hyvää vastuullisuutta joukkueelta sen ensimmäisen erän jälkeen. Lukemat ovat isommat kuin mitä peli kertoi. Meillä on ollut tehokkuuden kanssa haasteita, mutta tänään niitä maaleja tuli ja vielä joka ketjulle, Pennanen myhäili.

– Siinä mielessä onnistuimme myös (peluutuksessa). Koetetaan nyt löytää tietyt parivaljakot.

 

Voutilainen: Pelicansin kohtaaminen toi lisälatausta

Tasaisesta joukkueesta erottui eniten kuitenkin maalivahti. Entinen Pelicans-torjuja Joona Voutilainen oli maalivahtien taistossa selvästi parempi.

Berniin torstaina siirtyneeltä Tomi Karhuselta pussileukojen ykköskassarin roolin yllättäen perinyt Atte Tolvanen näytti kuin ei olisi ollut ollenkaan valmis Karhusen saappaisiin.

Voutilainen puolestaan pysäytti 30 Pelicans-laukausta sylkemättä liikaa irtokiekkoja. Myös tolpat olivat kahdesti Voutilaisen puolella.

– Oli kyllä hyvä peli. Kaksi ensimmäistä erää vastustaja painoi päälle, mutta kolmas oli hiljaisempi. Siinä pakit auttoivat hyvin. Paransimme peliä, mikä helpotti minunkin pelaamistani, Voutilainen summasi.

– Jokainen peli on tietysti erilainen, eikä ikinä tiedä etukäteen, miten se menee. Muuten ei kannattaisi pelatakaan. Tänään meni hyvin ja jatketaan samaa rataa.

Voutilainen aloitti liigauransa pelaamalla lahtelaisten kakkosvahtina kaudet 2016–18, joten ainakin hänelle Hämeen herruuden hetkellinen hegemonia maistui.

– Totta kai on hienoa pelata aina Pelicansia vastaan, kun siellä on ensimmäiset liigapelit pelattu. Sitä kautta tässä paikallispelissä ainakin oli latausta. Jokaisen pelin haluaa toki muutenkin voittaa, Voutilainen totesi.

 

Nieminen ei alkanut tekosyihin

Ensimmäinen erä kääntyi hienoisen Pelicans-hallinnan jälkeen myös tuloksellisesti kotijoukkueelle sen lopussa. Peliajassa 18.36 Jesse Ylönen tälläsi maalin kulmalta Hannes Björnisen syötöstä vastaan ottelun avausmaalin ylivoimalla.

Toisessa erässä oli HPK:n vuoro kuitata. Kunyk napautti Monton tarjoilusta lähes identtisen ylivoimamaalin Pelicansin osumaan verrattuna ajassa 23.07. Tilannetta alusti hieman kyseenalainen Frank Gymerin rangaistus korkeasta mailasta, kun Gymerin kapula ei näyttänyt osuvan Kunykin päähän, mistä Pelicans-luotsi Ville Nieminen saarnasi tuomaristolle.

– Joukkueurheilu tarjoaa paljon tekosyitä, enkä ala niitä käyttämään, mutta sen totean, että valmentajilla mutta myös pelaajilla on velvollisuuksia ja ylpeyttä, Niemisen ytimekäs kommentti pelistä kuului.

Lahtela ohjasi kuin varkain HPK:n johtoon ajassa 27.41 Erosen viivatoimituksesta tehtyään itse maskia yllättyneelle Tolvaselle. Maali oli Lahden hallin kenttämestarin pojalle liigauran ensimmäinen.

 

”Montolla on lamppu syttynyt”

Kolmannessa erässä jo 56 sekunnin kohdalla vuorostaan Kunyk ohitti ohjauksellaan Tolvasen, kun Niklas Friman toimitti nopeasti ohjattavaa maalille. Ajassa 45.34 Krivosik oli vapaana ykkösalueella sutimassa irtokiekon maaliin.

Vain minuutti tästä huippuvirettä lähestyvä Monto veti etunurkasta jo 5–1-vierasjohdon. Nopeat maalit sammuttivat Pelicansin pelihalut.

Montolla kolmen edellisen ottelun tehoina on 2+2.

– Ne, jotka ovat Montsaa valmentaneet, tietävät, että hän on älykäs pelaaja. Se on hänen isoin vahvuutensa. Siksi hän pystyy pelaamaan ali- ja ylivoimaa. Fysiikassa, luistelussa ja jaksamisessa on ollut työtä, ja nyt hänellä on lamppu syttynyt, Pennanen analysoi.

– Hän pystyy pelaamaan Liigassa, mutta pidempien aikojen pelaaminen vaatii vielä fysiikan kehittämistä.

Ruokonen herkutteli vielä Erkka Seppälän jättösyötöstä loppuluvut kaksi minuuttia ennen summeria.

 

Kakolle kunniaa

Paikallishenkeä edusti myös molempia seuroja pitkällä urallaan edustaneen Erik Kakon juhlallinen nimeäminen lahtelaisen jääkiekon kunniagalleriaan. Molemmat joukkueet toimittivat kukkia yhdelle kaikkien aikojen liigapuolustajista ennen kuin ottelu alkoi 10 minuuttia myöhässä.

Hämeen herruus -sarjaan saadaan toinen luku heti lauantaina, kun HPK isännöi Pelicansia kello 17 alkavassa ottelussa. HäSa

 

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic