Urheilu

HPK U20 jatkaa nousuaan – Sport syötti hämeenlinnalaisille voiton

HPK:n alle 20-vuotiaille neljäs peräkkäinen täysi pistepotti.
Jaromir Jokinen tuuletti vietyään HPK:n avauserässä 3–0-johtoon. Kuva: Tomi Vesaharju
Jaromir Jokinen tuuletti vietyään HPK:n avauserässä 3–0-johtoon. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue vankisti lauantaina asemiaan jääkiekon Nuorten SM-liigan kärkipäässä. HPK kukisti miesten liigakierroksen ”esiottelussa” Pohjantähti-areenassa Vaasan Sportin maalein 5–1 (3–0, 0–1, 2–0).

Kerhonuoret tarttuivat tilaisuuteensa jo ottelun alussa, kun Janne Jokinen vei kotijoukkueen johtoon jo 11 sekunnin pelin jälkeen. Wäinö Lehkonen kuittasi kuuden ja puolen minuutin kohdalla ja Jaromir Jokinen tälläsi 3–0-lukemat ajassa 15.27.

Yhteenkään avauserän maaliin ei tullut syöttäjää oranssipaitojen riveistä. Sen sijaan vaasalaiset tarjoilivat HPK-karvauksen alla tai 3–0-maalissa jopa ilman karvausta avaussyöttönsä Kerho-lapaan.

Sport pääsi HPK-jäähyjen seurauksena peliin kiinni toisessa erässä, ja Juuso Tiihonen teki ylivoimamaalin lopulta ajassa 27.40. Päätöserän aluksi Santtu Hakanen puolestaan murjoi YV-maalin Tiihosen istuessa. Tomi Palo maalasi loppunumerot vastahyökkäyksestä viimeisellä peliminuutilla Lehkosen syötöstä.

HPK:n maalivahti Niko Heikkilä oli ensimmäisessä Nuorten SM-liigan pelissään työllistetympi kuin vaasalaiskollega Patrik Kozel. Voittoisaan esitykseen sisältyi 23 torjuntaa.

– Numerot eivät kerro tänään koko totuutta. Hyvällä riistopelaamisella saimme 3–0-johdon, joka olisi voinut olla isompikin. Sen jälkeen peli vähän hajosi. Mutta jos huonolla pelillä voittaa 5–1, ne pisteet lämmittävät. Paljon on töitä, totesi HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen.

HPK nousi neljännellä peräkkäisellä varsinaisen peliajan voitollaan SM-liigan kolmanneksi 18 pisteeseen. Se kohtaa sunnuntaina joukkueen ainoana nollanneen Oulun Kärpät.

– Tämä peli ei riitä Kärppiä vastaan. Vaade on suurempi. Meille tehdään kuitenkin omassa päässä niin vähän maaleja, että se mahdollistaa kärkijoukkueidenkin voittamisen, Sinkkonen arvelee.

Kärpät on pelannut tällä kaudella vasta neljä ottelua mutta on voittanut ne kaikki. Oululaisten sarjakauden alkua viivästi osallistuminen seurajoukkueiden nuorten MM-turnaukseen Venäjällä, missä Kärpät voitti pronssia. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020