Kiekko Urheilu

HPK väkisin voittoon Kuopiossa – "Yksi vaativimmista kamppailupeleistä"

Kerho venytti pisteputkensa viiteen otteluun vasta KalPa-ottelun loppuhetkillä.
Tommi Tikka (vas.), Petteri Nikkilä ja Markus Nenonen juhlivat Tikan ohjaamaa voittomaalia jatkoajalla. Kuva: Juha Poutanen
Tommi Tikka (vas.), Petteri Nikkilä ja Markus Nenonen juhlivat Tikan ohjaamaa voittomaalia jatkoajalla. Kuva: Juha Poutanen

HPK otti keskiviikkona liigapisteitä viidennessä peräkkäisessä ottelussaan. Jääkiekkomiehet joutuivat tekemään töitä Kuopiossa yliajalle asti, kun KalPa kaatui vähämaalisessa pelissä jatkoajalla 1–2 (0–0, 1–0, 0–1, 0–1).

Pisteenkin saaminen teki HPK:lle tiukkaa, mutta armoton kolmannen erän paine ja pakkopeli ilman maalivahtia toivat lopulta 1–1-tasoituksen minuutti ja kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa. Puolustaja Elmeri Eronen antoi palaa avoimesta sektorista ja kiekko upposi Eero Kilpeläisen vahtiman maalin etuylänurkkaan.

Jatkoajalla voitto tarjoiltiin HPK:lle kultalautasella. Kerho aloitti jatkoajan ylivoimalla Matti Järvisen otettua kiinnipitojäähyn varsinaisen peliajan lopussa.

Ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta sen umpeutuessa KalPa sai kaksi jäähyä lisää. Tommi Tikka ohjasi KalPa-kolmion keskeltä Petteri Nikkilän syötön maaliin, kun erikoistilannetta oli jäljellä 12 sekuntia, ajassa 63.44.

Nikkilä oli HPK:lle iso ratkaisuhahmo syöttämällä molemmat tärkeät maalit ja pelaamalla peräti 26.22 minuuttia.

Ottelun kohokohdat:

 

HPK oli kaksi erää selvästi parempi joukkue, mutta viidellä viittä vastaan etenkin Cody Kunykin ykkösketjun luomat laatumaalipaikat eivät johtaneet osumiin.

Välissä toinen erä oli kokonaan KalPa-myllyä, pitkälti HPK:n ottamien neljän rangaistuksen seurauksena. Liigan toiseksi huonoin ylivoimajoukkue KalPa sai tämänkin osa-alueen toimimaan toisella yrittämällä. Aktiivinen laukominen johti irtokiekkoihin, jollaisen Alexander Ruuttu lusikoi sisään ajassa 25.55.

HPK:n onnistuja oli jälleen maalinsuulla huhkinut Joona Voutilainen, joka piti Kerhon mukana pelissä toisessa erässä. Hän torjui yhteensä 19 kertaa, kuten myös virkaveli Kilpeläinen.

– Hyvä maalivahtipeli oli ennen kaikkea vähämaalisuuden takana. Molemmilla oli paikat tehdä useampikin maali, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen totesi pelin jälkeen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta toinen oli huono. Jäähyjen takia lukemat olisivat voineet olla KalPalle isommatkin. Kolmanteen paransimme selvästi.

Laukaustarkkuudessa oli molemmilla kuitenkin parannettavaa, sillä KalPa laukoi ohi 25 kertaa ja HPK:kin 20. Pennanen näki tämän johtuneen peliä leimanneesta tilanpuutteesta.

– Peli oli yksi vaativimmista fyysisen kamppailupelaamisen suhteen. Tila ja aika puolustettiin omilla alueilla tosi nopeasti pois, ja molemmilla oli varmasti haasteita sen kanssa hyökätessä ja kun kiekko meni laitojen lähelle. Laukaisulinjoja peitettiin niin hyvin, että joskus oli pakkokin ampua vähän ohi ja hakea siten ohjureita, Pennanen kuvaili.

 

Lue myös: HPK kriisiseura TPS:n pelaaja-apajilla – Pakkivahvistus Santeri Lukka on Pennaselle tuttu maajoukkuekävijä 

 

HPK:n riveissä debytoi tiistaina seuraan siirtynyt Santeri Lukka. Puolustaja pelasi heti ykkösparissa 23.26 minuuttia (HPK:sta toiseksi eniten) ja hankki Mikko Virtaselle ottelun ratkaisevan kampitusjäähyn.

Tätä jäähynkalastamiselta vaikuttanutta tilannetta ei kotijoukkueen kertaalleen varoitettu penkki sulattanut, vaan vaihtomiesten epäasiallinen käytös toi samalla joukkuerangaistuksen.

Pennanen arvosti kuitenkin Lukan ensiesiintymistä ja totesi hänen omaksuneen nopeasti paikkansa joukkueessa.

– Nousujohteinen peli ja ammattimiehen suoritus. Voittavia valintoja. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri ja hänen luonteensakin helpottaa pääsemistä joukkueeseen sisään. Ja toki hän on tuttu minulle ja Tumballe (fysiikkavalmentaja Timo Turunen) Mikkelin ajoilta (Mestiksestä), Pennanen sanoi.

HPK on nyt tasaisessa keskikastissa Liigan sijalla kuusi. Se isännöi seuraavaksi lauantaina sarjakakkosta Oulun Kärppiä.

KalPa taas on sijalla 12 pisteen pudotuspeliviivasta. HäSa