Urheilu

HPK vakuutti välierissä

HPK-naiset olivat oranssin urheilulauantain pääosassa Hämeenlinnassa. Lentopallon Mestaruusliigan hallitsevat mestarit jatkoivat suvereenisti välieristä toisiin peräkkäisiin finaaleihinsa. Neljännessä välierässä Pölkky Kuusamo kaatui selvin numeroin 3–0 (25–15, 25–20, 25–18).

Kerholle riitti oma vahva perustaso, jolla joukkue piti koko pelin hallinnassaan. HPK luotti tutusti torjunta-puolustuspelaamiseensa, minkä lisäksi vastaanotto pysyi ehjänä ainakin kaksi ensimmäistä erää.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Luca Chiappini korosti ottelun jälkeen taas, että playoffeissa lasketaan vain voittoja.

– Meidän tavoitteemme oli päästä finaaliin, ja nyt olemme taas siellä. Kokonaisuudessaan olisimme voineet ehkä pelata paremmin, mutta nyt ei ole olennaista, pelaammeko hyvin vai huonosti, vaan voitammeko, ja me voitimme, tyytyväinen italialaisluotsi muotoili.

Kerho teki lauantaina enemmän vaihtoja kuin aikaisemmissa välierissä ja kierrätti passaria sekä molempia yleispelaajia.

– Minun oli nyt tarkoitus antaa eri pelaajille lepoa ja mahdollisuus pelata. He saivat nyt pelata, ja heidän henkilökohtainen tasonsa oli hyvä, Chiappini kertoi.

Kerho jatkoi Kuusamossa nähtyä hallintaansa ja eteni heti ensimmäisen teknisen aikalisän jälkeen Salla Karhun kahdella peräkkäisellä ässällä 15–7-johtoon. Ratkaisu syntyi 20 minuutissa.

Toinen erä tasoittui HPK:n hallitseman alun jälkeen vähitellen, ja Kuusamo nousi Prokopenkon hyökkäyksillä neljän pisteen takaa johtoon. Pölkyn illan paras vaihe siivitti sen kuitenkin vain viiden pisteen erätappioon.

Sarja sinetöityi käytännössä ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Allison Mayfield hyökkäsi ja muut kerholaiset torjuivat joukkueen tekniselle aikalisälle 14–7-johdossa. HPK:n keskittymisen karatessa hieman finaaleihin Pölkky pääsi vielä kolmen pisteen päähän, muttei enää taistellut voitosta.

Hyökkäyksessä Piia Korhonen näytti jälleen esimerkkiä kasaamalla tehot 16/+13 pääosin ensimmäisissä erissä. Pölkyn hakkuriksi laitahyökkääjän paikalta palannut Olena Prokopenko kannatteli välillä joukkuettaan ja iski pisteet 14/+8.

Korhonen nousi tehoillaan taas askeleen lähemmäs pudotuspelien pistepörssin kärkipaikkaa neljänneksi.

– Tässä kohtaa kauttahan se vire pitää ollakin parhaimmillaan. Kuusamon pelit menivät paremmin, mutta sillä ei ole oikeastaan väliä, kun tuli voitto ja pelasimme muuten hyvin. Meillä oli hyvä torjunta, syöttö ja puolustus, hakkuri sanoi.

22-vuotispäiväänsä viettänyt libero Eveliina Rautiainen nosteli taas palloja sen verran ansiokkaasti, että ansaitsi HPK:n parhaan tittelin toisessa ottelussa peräkkäin. Hänen vastaanottoprosenttinsa oli ottelun päättyessä komea 67.

– Pelasin ihan ok pelin, mutta aina pystyy parantamaan. Finaalit ovat taas ihan eri pelejä, ja niihin pitää latautua taas erikseen. Täysillä lähdetään pelaamaan ja kultaa lähdetään havittelemaan, Rautiainen katsoi eteenpäin

Välierien tapaan paras seitsemästä pelattava loppuottelusarja alkaa ensi perjantaina 7. huhtikuuta Hämeenlinnassa. Vastustaja on vanha tuttu LP Viesti Salosta, joka taistelee mestaruudesta jo kymmenettä kertaa peräkkäin. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

25.5.2020