Urheilu

HPK varmisti paikan puolivälierissä

Hämeenlinnan Pallokerho pelaa tällä kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen jääkiekkoliigan puolivälierissä. Kerho varmisti paikkansa kuuden joukossa lauantaina, kun se otti loppuhetkien osumalla vierasvoiton Porissa. Kerhon loppusijoitus runkosarjassa on vähintään viides, sillä kuudentena oleva Ässät jäi siitä yhdentoista pisteen päähän, kun kummallakin joukkueella on jäljellä kolme ottelua.

Seitsemäntenä oleva Pelicans voi nousta kahden pisteen päähän voittamalla neljä jäljellä olevaa otteluaan. Myös Kärpät ja HIFK ovat HPK:sta lauantain jälkeen liian kaukana.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen, ettei HPK:n tarvitse alkaa pelata heti runkosarjan päättymisen jälkeen ns. säälipleijareita.

– Ainoastaan Blues on aikanaan noussut niistä finaaleihin. Kovin pitkälle sieltä ei ole yleensä tultu. Pelit ovat raastavia painepelejä, kun pelataan kahdesta voitosta. Se on v-mäinen maailma. Hienoa, ettemme joudu niihin, Pennanen sanoi.

Kerho otti pitkästä aikaa vieraissa voiton, mutta aika lähellä oli Porissa myös jatkoaika. Ässien ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin kuitenkin teki vähän yli minuutti ennen loppua isäntien kannalta karmaisevan virheen syöttämällä kiekon oman maalin eteen Sakari Manniselle, joka laukoi Kerhon 2–1-voittomaalin.

– Näin, että laiturimme olivat aika hyvin hommissa ja keskellä oli yksi paikka, johon puolustaja voi hakea syöttöä. Sentteri ei nähnyt minua ollenkaan, joten ajattelin, että siinä on hyvä paikka haistella syötönkatkoa. Onneksi sain sen ja kiekko meni vielä maaliinkin, Manninen myhäili.

Ässät teki maalinsa ylivoimalla kolmannessa erässä, kun Simon Suoranta onnistui maalin kulmalta.

– Meillä ei ollut sen jälkeen kuin yksi suunta eli ylöspäin ja yksi pykälä lisää vauhtia, kultakypärä sanoi.

Kerho pelasi Porissa ilman pelikieltoista Niklas Hagmania, vatsatautisia Janne Lahtea ja Mathias Porselandia ja loukkaantuneina olevia Niko Kapasta, Philippe Cornetia ja Jaakko Turtiaista. Nuoret miehet ovat ottaneet kokeneiden poissa ollessa vastuuta.

– Meillä on ollut koko kauden neljästä kahdeksaan A-juniori-ikäistä pelaajaa kokoonpanossa. Hienosta he ovat kyllä kasvaneet ja ottaneet roolia. Voittavaksi pelaajaksi kasvamiseen on tietysti vielä matkaa, mutta hyvin he ovat paikkansa täyttäneet. Pelaajia on ollut poissa, mutta se ei ole meitä haitannut. Se kuuluu tähän maailmaan. Tilanteemme on aika hyvä, kun saamme pelaajia vielä takaisin. Meillä on sen jälkeen viisi tai jopa kuusi ketjua pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan.

Pennanen on seurannut ilolla esimerkiksi Jere Innalan ja Porissa avausmaalin tehneen Harri Kainulaisen kehitystä.

– Kumpikin on ottanut isoja steppejä viimeisen kolmen viikon aikana. Se kuvastaa sitä, että hyvät pelaajat kasvavat mukana, kun pääsevät vaativaan ympäristöön, Pennanen sanoi.

HPK joutui puolustamaan Porissa pitkiä pätkiä varsinkin kahden viimeisen erän aikana.

– Tänään oli tiedossa, että kaikkia tarvitsemme. Jokainen pelaaja myös laittoi itsensä likoon. Esimerkiksi pakistomme pelasi erinomaisen ottelun, kamppailupelaaminen ja allemenot olivat kovaa luokkaa. Ainahan siellä tekevälle sattuu, mutta ainakaan ketään ei voi syyttää, ettei sielu olisi ollut pelissä. Kokemus oli meille muutenkin hyvä, kun peli oli tällainen, jossa jouduimme puolustamaan pitkiä aikoja. Kopissamme on selvä visio ja tieto siitä, kuinka paljon pystymme vielä parantamaankin, Pennanen sanoi. HäSa

Katso videoHPK:n keskushyökkääjän Severi Sillanpään haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

31.5.2020