fbpx
Kiekko Urheilu

HPK:lla on kaikki miehet käytettävissä finaalisarjan avaukseen – Pennanen: "Kaikki on nyt kunnossa"

"Tämä on varmasti pitkään aikaan isoimpia yllätyksiä Liigassa."
Antti Pennanen on luottavaisin mielin lauantaina alkavan liigafinaalisarjan alla. Kuva: Pekka Rautiainen
Antti Pennanen

HPK lähtee finaalisarjaan tavoittelemaan Suomen mestaruutta jopa harvinaisesta tilanteesta – joukkue on terveystilanteeltaan parhaassa mahdollisessa asemassa.

Kerho harjoitteli torstaina viidellä kentällä ja kaikki miehet ovat päävalmentaja Antti Pennasen mukaan käytettävissä lauantain finaaliavaukseen Kärppiä vastaan Oulussa.

– Kaikki on nyt kunnossa, ei ole enää minkäänlaisia vaivoja, Pennanen sanoi.

Ollakseen tällä kaudella paras, on voitettava paras. Tappara-välieräsarjan jälkeen vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät.

– Huippujoukkue Kärpät on, kuten kaikki tietävät. Joukkue on täynnä hyviä pelaajia ja se on hyvin valmennettu. Siellä on myös hieno kulttuuri, jota on vaalittu pitkän aikaan, Pennanen luonnehti.

 

Lue myös: HPK:n kärkihyökkääjä halusi 13-vuotiaana pikkujuniorina Kerhon mestaruusjuhlissa itsekin voittaa jonain päivänä – nyt siihen on mahdollisuus

 

HPK on tehnyt totaalisen u-käännöksen viimekautisesta sukelluksesta, jolloin Pennasen käynnistämää prosessia koeteltiin toden teolla.

– Lähdimme kauteen ilman tulostavoitetta. Tietysti kilpaurheilussa halutaan menestyä, mutta tavoitteet ja mittarit liittyivät siihen, että pelaajat, peli ja kulttuuri kehittyvät, Pennanen sanoi.

– Olen ollut tyytyväinen siihen, että tarinalle on ollut tilaa kasvaa. Jos katsotaan lähtötilannetta, on tämä varmasti pitkään aikaan isoimpia yllätyksiä Liigassa. Me tuolla kopissa olemme kuitenkin vain luottaneet tähän tarinaan, Pennanen sanoi.

Pennasen mielestä oppi HPK:n menestyksestä on pitkäjänteinen työ.

– Tässäkin on kyseessä kolmen vuoden ajanjakso ja joskus on siedettävä, että aina ei mene hyvin. HPK on sietänyt sitä.

 

Pennanen ja Kärppien päävalmentaja Mikko Manner työskentelevät finaalien jälkeen yhdessä Leijonien valmennustiimissä jääkiekon MM-kisoissa. Kaksikko tuntee toisensa erittäin hyvin ja he ovat mm. suorittaneet valmentajan ammattitutkinnon samalla kurssilla vuonna 2009.

– Molemmat tietävät, miten toinen jääkiekosta ja valmentamisesta ajattelee. En usko, että ystävyydellä ja sillä, että toisen tuntee, tehdään isompaa eroa, mutta varmasti molemmat valmentajat ja joukkueetkin kunnioittavat toisiaan, Pennanen totesi.

– Kokoonpanoissa on eroa ja pelaajien henkilökohtaiset ominaisuudet tuovat suurimman eron. Pelillisesti hyökkäyspelissä on eroja, mutta jätetään nyt isommat analysoinnit piiloon tässä vaiheessa.

 

Runkosarjapelit ja pudotuspelimaailma ovat eri asioita, mutta jotain niistäkin on pääteltävissä. Runkosarjassa hyökkäyspelin tuottavuus oli Pennasen tilastojen mukaan samankaltaista luokkaa.

– Pirun tasaisia pelejä pelasimme, kuudessa keskinäisessä pelissä paikatkin olivat aika tasan – noin 90 yhteensä molemmille. Tiukkoja maalin pelejä olemme pelanneet ja se tulee olemaan nopeustesti, pelinopeutta on kestettävä. Toisen tyyppinen vastustaja Kärpät on kuin mihin olemme pudotuspeleissä tottuneet. Paljon riippuu siitä miten pelaajat pääsevät moodiin. Kovaa mennään, se on varma juttu, Pennanen sanoi.

Mestaruudet ratkaistaan jälleen kerran joukkueiden isojen poikien toimesta.

– Se kumman kärkipelaajat pelaavat paremmin, se tulee olemaan iso osa ratkaisua. Välillä tulee pitkiä puolustusjaksoja, joskus hyökkäysjaksoja ja erikoistilanteiden on oltava kunnossa, Pennanen mietti.

 

HPK päätyi lopulta lentämään charter-lennoilla Tampereelta maantieteellisestikin haastavassa finaalisarjassa.

– Näistä asioista ei voi antaa tasoitusta. Kiitos HPK:lle, että saamme lentää charter-koneilla Tampereelta ja voimme suunnitella oman aikataulumme, Pennanen lausui.

Ritariareenan häkki on myyty täyteen ensi viikon lauantain neljänteen finaaliin. Myös tiistain finaali näyttäisi tulevan loppuunmyydyksi.

– Se merkitsee paljon, että on tuollainen tunnelma. Minun toimintaani se voi vähän haitata, kun joutuu huutamaan. Pelaajille se on valtavan iso etu ja hyöty, he nauttivat siitä ja saavat siitä voimaa. HäSa

 

Lue myös: HPK:n kärkihyökkääjä halusi 13-vuotiaana pikkujuniorina Kerhon mestaruusjuhlissa itsekin voittaa jonain päivänä – nyt siihen on mahdollisuus

Menot