Kiekko Urheilu Hämeenlinna

HPK:lla on viimeinen rutistus ennen maaottelutaukoa – Perjantain kotiottelussa päästään selailemaan myös Kerhon juhlakirjaa

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen (vas.), HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen ja seuran 90-vuotisjuhlakirjan toimittanut Timo Lainesalo jutustelivat keskiviikkona Pohjantähti-areenassa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen (vas.), HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen ja seuran 90-vuotisjuhlakirjan toimittanut Timo Lainesalo jutustelivat keskiviikkona Pohjantähti-areenassa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jääkiekkoliigassa pelaavalla HPK:lla on kuokittavanaan vielä kaksi ottelua ennen kymmenen päivän mittaista maaottelutaukoa. Torstaina Kerho matkustaa SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan ja heti perjantaina on edessä kotiottelu Kouvolan KooKoota vastaan.

Perjantain ottelussa HPK jatkaa myös seuran 90-vuotisjuhlallisuuksiaan. Pohjantähti-areenassa on myynnissä ensimmäinen erä Kerhon 90-vuotisjuhlakirjaa.

HPK aloitti kolmen ottelun viikkonsa tiistaina Vaasassa. Joukkue onnistui hieman nihkeälläkin esityksellä vääntämään voiton Sportista. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan peli oli kokolailla kolminäytöksinen kamppailu.

– Ensimmäinen erä oli hyvä, toinen huono ja kolmannessa teimme sitten sen mikä pitikin. Siitä on kuitenkin hyvä suunnata katseet torstain peliin, Pennanen pohtii.

Pennanen odottelee kovaa vääntöä torstain ottelusta.

– Hyvinhän SaiPa on aina pelannut. Edessä on kahden voitoistaan itseluottamusta saaneen joukkueen kohtaaminen.

– Lappeenrantalaiset tulevat kovaa Tomas Záborskýn ja kumppanien johdolla, ja heidät meidän pitää pystyä puolustamaan pois. Meidän pitää saada peliämme myös kestävämmälle tasolle, sillä siinä on ollut vielä vähän ailahtelua. Joukkueen pitää olla henkisesti koko ajan läsnä. Sen kautta saamme peliimme lisää kypsyyttäkin, Pennanen arvelee.

HPK palasi tiistain Vaasan-reissultaan vasta keskiviikon puolella, ja jo torstaina Kerhon bussin nokka suuntaa kohti Lappeenrantaa.

– Sieltä palaamme kotiin taas myöhään yöllä, ja heti on edessä seuraava peli. Sen jälkeen alkaa onneksi tauko, eikä tarvitse ihan heti suunnitella kuvioita muutaman viikon päähän, Pennanen hymyilee.

Kerhoa 300 sivua

Pennanen joukkoineen käsikirjoittaa kovalla tohinalla uusia sivuja HPK-perheen historiaan. Osa niistä on jo isketty kansien väliin Timo Lainesalon työryhmän toimittamassa Kerhon 90-vuotisjuhlakirjassa ”Taitoa ja tunteen paloa”.

Mittavassa, 300-sivuisessa, julkaisussa ollaan Kerhon matkassa reilun 30 vuoden ajan, jolloin seura on pelannut yhtäjaksoisesti liigaa.

– Kirjassa on tarinoita HPK:ssa vahvasti vaikuttaneista ihmisistä. Heitä on mukana noin 60.

– Vuonna 1989 kirjoittamani ”Hyvän pelin kerhossa” -kirja keskittyi seuran ensimmäisiin 60 vuoteen ja oli enemmän historiikki, Lainesalo muistuttaa.

Lainesalo on eläkkeellä oleva Hämeen Sanomien urheilutoimituksen esimies, joka on koko elämänsä seurannut läheltä HPK:ta.

Miehen lisäksi kirjaa ovat olleet kokoamassa Lainesalon vaimo Lea Karmala ja poika Joonas Lainesalo.

– Kirjan erinomaiset kuvat ovat pääosin Kerhon hovikuvaajan Veli-Matti A. Pitkäsen ja Hämeen Sanomien kuvaajien käsialaa. Kirjan on taittanut puolestaan Pekka Heinonen, Lainesalo sanoo.

HPK:n juhlakirjassa esittäytyy koko HPK-perhe.

– Mukana ovat naiset, juniorit ja liigajääkiekko. Kirjan sivuilla on muun muassa kuvat kaikista tämän kauden joukkueista, pienimmistä Ritariliigan pelaajista liigapelaajiin, Lainesalo kertoo.

Kerhon juhlakirjaa ryhdyttiin suunnittelemaan jo pari vuotta sitten. HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen muistuttaa, että seurajulkaisut ovat tärkeä osa Kerhon perinteitä.

– HPK:n yhdistyksen roolina on vaalia historiaa ja perinteitä. Juhlavuoden tapahtumien järjestelyissä on ollut mukana koko yhteisömme, Hietanen sanoo.

HPK:n juhlakirjan koko painos on 2500 kirjaa.

– HPK:lla on myynnissä 2000 kirjaa ja 500 kirjaa julkaistaan kustantaja Kariston kautta. Koko painos on juuri sopivasti myynnissä isänpäivän ja joulun markkinoilla, Hietanen vinkkaa. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic