Kiekko Urheilu

HPK:lle hallittu revanssi Ilveksestä

Kerho palasi Liigan kolmossijalle. Emil Larmille kauden toinen nollapeli.
HPK:n Otto Paajanen ja Teemu Turunen yrittävät napata kiekkoa Ilveksen Joose Antoselta.

HPK:n peli jatkaa toisella maaottelutauon jälkeisellä viikolla kehittymistään. Keskiviikkona se vei viikonlopun HIFK-voiton jatkeeksi Hakametsästä Ilveksen turkin puhtaalla 4–0 (1–0, 2–0, 1–0) -voitolla.

Tampereen Ilves voitti hämäläisseurojen molemmat harjoituskohtaamiset ja haki pisteet Rinkelinmäeltä syyskuussa liigaottelussa maalein 3–4. Nyt paremmuus kääntyi selvästi HPK:n suuntaan.

Ruokittuaan avauserässä Ilveksen tavanomaisen kakkosmaalivahdin Antti Lehtosen itseluottamusta, Kerho vei sen viimeistään vain sekunteja toisen erätauon molemmin puolin syntyneillä maaleilla.

– Emme antaneet Ilvekselle paljon paikkoja ja olimme tehokkaita omissamme. Olimme myös hyviä kamppailupelaamisessa. Kun emme ole aina olleet tehokkaita, niin ollaan tyytyväisiä, että tänään olimme, HPK-päävalmentaja Antti Pennanen summasi voittotekijöitä.

 

HPK käänsi peliä korkealta karvannutta Ilvestä vastaan tehokkaasti kaikkien kentällisten voimin, mutta kakkosketjuksi merkitty vitja Teemu TurunenOtto PaajanenMarkus Nenonen hyödynsi paikat parhaiten. Kaikki kolme kirjauttivat maalin, ja kultakypärä Turunen eniten pisteitä (1+2).

– Teemu on erittäin hyvä pelaaja, ja ketjun tehokkuus on paljon hänestä kiinni. Otto on myös hyvässä iskussa ja vie HPK:laisuutta eteenpäin. Maalintekijä Nenosen siirto siihen on ollut hyvä, kun hän on ollut tehokkaimmillaan tässä ketjussa, Pennanen tuumi.

Ilves julkisti tiistaina Karri Kiven johtaman valmennusryhmän jatkosopimukset, mutta keskiviikkona Kiven joukkue ei lunastanut toiveita.

– Tänään ei toiminut mikään ja kaikki oli meitä vastaan. Tähän paikkaan esitys oli pettymys. Heti näki, että tämä on meille kauden vaisuin päivä, aikansa pukukopissa mediaa odotuttanut Kivi puuskahti.

 

Eetu Tuulolalta hylättiin keskiviikkonakin yksi maali ottelun alussa nyrkkeilynä. Jere Innala onnistui lopulta toisen Ilves-jäähyn umpeutuessa ujuttamaan avausmaalin ajassa 11.06. Kolmossentteriksi pudonnut Robert Leino katkaisi kakkossyötöllään koko marraskuun kestäneen pisteettömän jaksonsa.

Toisessa erässä alkoi kakkosketjun näytös, joka sai Lehtosen ja Ilves-puolustuksen näyttämään passiivisuudessaan hölmöiltä. Turunen purjehti ensin viiden minuutin kohdalla tasavajaalla puolesta kentästä hyökkäysalueelle ja nosti kiekon keskeltä yli Lehtosen.

13 sekuntia ennen erätaukoa Paajanen pääsi nauttimaan Turusen hyökkäysalueen riistosta ja syötöstä. Kuolinisku seurasi vain yhdeksän sekuntia erätauon jälkeen, kun Nenonen pääsi vapaasti Paajasen laukauksen jälkeiseen paluukiekkoon.

 

Emil Larmille ei HPK-maalilla kertynyt yhtä vaikeita tehtäviä kuin 25 kertaa torjuneelle Lehtoselle Kerhon puolustuspelin tasapainon säilyttyä Ilvestä paremmin. Larmi pelasi kuitenkin kauden toisen nollapelinsä vakuuttavalla tavalla torjuen 19 kertaa. Viimeisellä minuutilla hän venyi pelastamaan nollansa maaliviivalta Joose Antosen runnomisyritystä vastaan.

– Voitot ovat nollapelejä tärkeämpiä, vaikka nolla kiva lisä onkin. Tällä hetkellä en tarvitse mitään flow’ta, kun tämä perustaso riittää. Tänään oli aika hankala peli kuitenkin, ja jalka meinasi olla tahmea, HPK:n kiistaton ykkösmaalivahti, Liigan kassaripörssin kuutonen toppuutteli.

HPK nousi voitollaan Liigan sarjataulukossa pisteellä Tapparan ohi takaisin sijalle kolme, jolta se aloitti Karjala-turnauksen jälkeisen loppusyksyn rypistyksen. Kolmossijan puolustus ja kolmen pisteen päässä olevan kakkospaikan jahtaus jatkuu perjantaina, kun HPK isännöi Ritariareenassa seitsemän ottelun kierroksella SaiPaa. HäSa

Sihvosen kommentti: Onko Leino Pennasen koirankopissa?

Ihmettelin jo edellisellä kierroksella kotipelissä HIFK:ta vastaan ykkössentteri Robert Leinon asemaa HPK:ssa. Mistä nyt tuulee? Ja sama virsi nyt Hakametsässä Ilvestä vastaan. Leino on pudotettu hierarkiassa kolmossentteriksi.

Leinon edellä tällä haavaa ovat tuore hankinta Niclas Lucenius ja kapteeni Otto Paajanen. Oudoksun päävalmentaja Antti Pennasen ratkaisua isosti. Ja, toisaalta, eihän tässä mitään uutta ole. Kerhoa tarkasti seuranneet muistavat paremmin kuin hyvin viime kaudelta sen, miten Pennanen välillä piti tähtisentteri Oula Palvea suorastaan koirankopissa.

Pitääkö tässä vetää näistä ilmeisistä merkeistä selvät johtopäätökset: Leino lienee jättämässä kasvattajaseuransa? Pennanen on keskimääräistä huomattavasti ankarampi ja vaativampi päävalmentaja Liigassa. Silti hänellä pitäisi olla huomattavasti enemmän toleranssia sietää sitä, etteivät kaikki tanssi hänen pillinsä mukaan, kaikki eivät pelaa ikuisesti hänelle, ja taitavat keskushyökkääjät eivät välttämättä pidä hänen antisentteripelitavastaan.

Petteri Sihvonen

Päivän lehti

3.8.2020