Kiekko Urheilu

HPK:lle jälleen Lahdesta lyhyt tikku käteen – Pennanen: ”Kapeaksi jäi onnistujien osasto”

Pelicans kaatoi huolimattoman HPK:n toisen kerran peräkkäin Lahdessa ja otti toisen kiinnityksensä Hämeen herruudesta.
HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan pojasta Artturista tuli kauden kolmannen Hämeen herruuskamppailun voittomaalin tekijä ohitettuaan Emil Larmin toisessa erässä.

Pelicans ja HPK kamppailivat Hämeen herruudesta jo toistamiseen lyhyen ajan sisään Lahdessa.

Vajaassa kolmessa viikossa lopputulokseen ei kuitenkaan tullut muutosta Pelicansin voittaessa HPK:n jälleen kolmella maalilla. Pelicans johtaa näin ”paikallispelien” sarjaa voitoin 2–1. Tällä kertaa lopputulos kirjattiin Pelicansille 5–2.

Rikkonaisessa avauserässä molemmat joukkueet pääsivät kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimalla. Pelicans oli kuitenkin ainoa, joka onnistui Mikko Kousan laukauksella avauserän alkupuolella.

 

Myös toinen erä alkoi HPK:n kannalta tahmeasti, kun Emil Larmi joutui kaivamaan toisen kerran kiekon selkänsä takaa, kun Jesse Ylönen pelasi paikan Hannes Björniselle HPK:n alivoimanelikon keskelle. Björninen ei erehtynyt, vaan sutaisi kiekon ohi Larmin.

Pelicans nousi erässä jo kolmen maalin johtoasemaan, kun ottelua paikan päältä seuranneen HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan poika Artturi Toivola kuritti HPK:ta ohjurillaan.

Se sai riittää Emil Larmille, joka otettiin maalin suulta pois ja tilalle luisteli Antti Karjalainen.

– Emil kunnianhimoisena maalivahtina varmaan miettii, että pari olisi ollut otettavissa. Mutta enemmän pyrittiin joukkuetta herättelemään ja keksiä miten päästäisiin uudestaan mukaan. Oliko se oikea päätös, sitä on vaikeaa sanoa, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen luonnehti.

 

Kolmannessa erässä HPK sai vihdoin maalihanat auki hieman onnekkaastikin, kun Otto Paajasen lähettämä laukaus nousi yläilmoihin Pelicans-maalilla hyvää ottelua pelanneen Juho Olkinuoran räpylästä, pudoten lörpsähtäen maaliin.

HPK ei kuitenkaan onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa, vaan Hynek Zohornan iskemät kaksi maalia Karjalaisen selän taakse vajaan kahden ja puolen minuutin sisään katkaisivat HPK:n pistehaaveilta siivet.

Jere Innala kavensi vielä ottelun loppulukemiksi 5–2, mutta se oli langanlaiha lohtu.

Pennasen mielestä erityisesti Pelicansin 4–1-maali, jossa Zohorna jäi yksin maalin eteen, oli kuvaavaa HPK:n puolustuspelaamisen osalta.

– Kova into ja halu kuvasteli neljättä maalia. Ei siinä ollut paljoa järkeä, kun kolme äijää on ottamassa maalin takana yhtä miestä, Pennanen sanoi.

 

HPK:n laskujen mukaan maalipaikat menivät vierailijoille 24–14, mutta Pennanen myönsi tästä huolimatta, että ilta ei ollut HPK:n kauden parhaimmasta päästä. Vierailijat olivat ajoittain kamppailuissa löperöitä ja Pelicansin prässin kanssa puolustajilla oli vaikeuksia tulla kiekon kanssa kontrolloidusti ulos.

– Vähän kiire oli. Olimme monessa voittamisen kannalta olennaisessa asiassa perässä: Ylivoimissa, alivoimissa, aloituksissa, otimme liikaa jäähyjä – sieltä alkaa löytyä aika paljon asioita. Aika kapeaksi onnistujien osasto jäi: Jere Innala ja Valtteri Puustinen, siihen se alkaa jäämään.

Pennasen mukaan kahdessa viimeisessä Lahden ottelussa oli paljon samoja elementtejä – muutenkin kuin lopputuloksen kannalta.

– Jos olemme olleet kahden tai kolmen maalin tappiolla, pasmat ovat vähän seonneet. Se on ehkä se tarina, mikä näiden otteluiden takaa löytyy.

HPK jatkaa kauttaan perjantaina, kun sen vieraaksi Ritariareenalle saapuu Liigan sarjakärki Kärpät. HäSa

Tällä kertaa hajanaisella viisikolla

HPK pelaa toisinaan tiiviin viisikon jääkiekkoa, toisinaan hajanaisemman viisikon lätkää. Molemmilla tavoilla pelaten Kerho on saalistanut pisteitä. Useammin pelaamisen ongelmat ovat liittyneet jälkimmäisenä mainittuun pelisuunnitelmaan.

Pallokerhon kausi on pelillisesti edennyt kaksi askelta eteen, yksi taakse -tahtiin. Tämä johtuu siitä, että päävalmentaja Antti Pennanen on viljellyt läpi kauden muutosvalmentamista. Pelikirja ei ollut valmis kauteen lähtiessä.

Pennanen on taitava muutosvalmentamisessa, mutta määräänsä enempää sitä ei voi harrastaa. Voi käydä niin, ettei kumpikaan tapa pelata tule pian selkärangasta.

Pelicansia vastaan HPK oli pulassa johtuen pelaajien välisistä etäisyyksistä. Kerhon olisi tullut harjoittaa itsekritiikkiä sen suhteen, prässätäkö huoletta myöhässä. Olisi sietänyt rytmittää hyökkäyksiä selkeämmin eri konstein, pelata lyhyemmin syötöin ja pitää viisikkoa enemmän kasassa.

Pallokerho oli nyt Lahdessa luvalla sanoen heikko.

Petteri Sihvonen

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic