Kiekko Urheilu

HPK:lle kelpaa vain voitto EV Zugin isäntänä – Kerholle jäi hyvä maku viime lauantain Sveitsin ottelusta

Valmentaja Juuso Nieminen johti HPK:n peliä torstain ottelussa HC Plzeniä vastaan. Kuva: Riku Hasari
Valmentaja Juuso Nieminen johti HPK:n peliä torstain ottelussa HC Plzeniä vastaan. Kuva: Riku Hasari

HPK:lla on paljon pelissä lauantai-illan Mestareiden liigan kotiottelussaan sveitsiläistä EV Zugia vastaan. Kerhon tavoitteena on juhlia CHL-liigan ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan, joka takaisi sen, että joukkueella olisi saumoja jatkaa pelejään myös alkulohkon jälkeen (lohkojen kaksi parasta jatkavat pudotuspeleihin).

B-lohkon kärjessä on torstain otteluiden jälkeen tshekkiläinen HC Plzen seitsemällä pisteellään. Saman verran pinnoja on kasassa EV Zugilla.

Kolmantena on HPK neljällä pisteellään, ja perää pitää tanskalainen Rungsted Seier Capital, joka on hävinnyt kaikki kolme peliään.

Kerholle on tarjolla lauantain ottelun jälkeen vielä kuusi pistettä, sillä joukkue kohtaa Rungstedin kotikaukalossaan lokakuun 8. päivänä ja Rungstedissa lokakuun 15. päivänä.

HPK on viihtynyt hyvin kovavauhtisissa CHL-peleissä. Varsinkin viikko sitten Sveitsin liigan hopeajoukkueen Zugin vieraana Kerho ylsi mainioon esitykseen ja juhli voittoa rankkarikisan jälkeen.

– Samalla tavalla jatkamme Zugia vastaan kotonakin. Meille jäi nimittäin paljon parannettavaa torstain kotipelistä HC Plzeniä vastaan, myöntää Kerhon valmentajatiimiin kuuluva Juuso Nieminen.

 

Nieminen ennakoi HPK:n ja Zugin kohtaamisesta tiukkaa ottelua.

– Molemmat joukkueet tuntevat jo toisensa ja nyt varmasti nähdään jotain uusia taktisia juttujakin, Nieminen uskoo.

HPK pääsee lauantain otteluun täydellä miehistöllään. Joukkueen kokoonpano tarkentuu kuitenkin vasta lauantaiaamuna.

– Nyt meillä on ringissä muutama sairaanakin ollut pelaaja, eli joitakin pieniä viilauksia kentällisiin saattaa tulla. Pelaavan maalivahdinkin päätämme vasta aamulla, Nieminen suunnitteli.

HPK kohtaa EV Zugin Pohjantähti-areenassa lauantaina kello 19. HäSa

 

 

Päivän lehti

28.1.2020