Kiekko Urheilu

HPK:lle kerrottiin areenasuunnitelmista vasta maanantaina

Jääkiekkoseuran johto kuuli Hämeensaaren monitoimiareenan tarkemmista suunnitelmista vasta maanantaiaamuna.
HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen sanoo, että jos tällainen halli tulisi, HPK olisi varmasti yksi suurimmista vuokralaisista.

HPK Liiga oy:llä ei ole ollut osaa eikä arpaa maanantaina Hämeenlinnan kaupunginhallitukselle ja medialle esitellyssä monitoimiareenahankkeessa, kertoo toimitusjohtaja Antti Toivanen. Projektin puuhamiehet Timo Everi ja Ilkka Kilpimaa kuitenkin esittivät HPK:n areenan pääkäyttäjänä ja hallihankkeen kumppanina.

Hankeasiakirjoissa sanotaan HPK:n olevan ”yksi keskeisistä yhteistyökumppaneista sekä vuokralainen valmiissa kiinteistössä” ja että seuralla on ”merkittävä panos tapahtumaliiketoiminnassa”. HPK on ainoa selvityksessä nyt jo nimetty vuokralainen.

Toivasen mukaan HPK kuuli suunnitelman yksityiskohdista vasta maanantaiaamuna.

– Tänaan saimme asiakirjoja nähtäväksi. Ei meillä ollut mitään tarkempaa tietoa ennen tätä, eikä meillä ole tässä vaiheessa hankkeessa roolia. Emme ole keskustelleet tai tavanneet tämän ryhmän kanssa, Toivanen kertoo.

 

Monitoimiareenakeskustelu otti syksyllä tuulta alleen, kun HPK-tahot, varsinkin Toivanen, ilmaisivat haastatteluissa tarpeen uudelle hallille. Seuran ja kaupungin edustajat ovat yksimielisiä siitä, että Ritariareenan infrastruktuuri alkaa tulla lähivuosina tiensä päähän.

HPK toivottaa areenasuunnitelmat toimitusjohtajansa suulla tervetulleiksi. Toivanen kuitenkin alleviivaa, ettei hankkeessa ole eikä tule olla kyse HPK:n hallista vaan laajemmin koko Hämeenlinnan edusta.

– Olemme iloisia, että Hämeenlinnan kaupunki suunnittelee tämäntapaisia hankkeita ja että yksityiset tahot näkevät Hämeenlinnan potentiaalisena paikkana sellaiselle. Hämeenlinnalaisena olen itse tyytyväinen, että keskustan kehittämiseen katsotaan rohkeita vaihtoehtoja.

Alustavien suunnitelmien mukaan Hämeensaaren alueen uudelleenrakentaminen maksaa 190 miljoonaa euroa, josta areenan osuus olisi 60 miljoonaa euroa. Everin ja Kilpimaan Sepos oy etsii projektiin yksityistä pääomaa.

HPK:sta tuskin tulee isoa osakasta areenassa, jossa sen on määrä pelata vuokralaisena. Toivasen mukaan seura olisi lähinnä käyttäjä ja palveluntarjoaja hallissa.

– Jos tällainen halli tulisi, olisimme varmasti yksi suurimmista vuokralaisista. Mikäli tämä etenee, tuottaisimme mielellämme palveluita tapahtumissamme. Haluaisimme olla mukana keskusteluissa esittämässä tarpeita jääkiekon näkökulmasta. Muuten tässä vaiheessa on liian aikaista ottaa kantaa, Toivanen toppuuttelee.

 

Hämeensaaren kokonaisuudessa jääkiekko ja HPK on vain yksi näkökulma muiden joukossa, mutta Everin mukaan olennainen vetovoimatekijä ja motiivi areenalle. Jääkiekkomies Everi on HIFK:n hallituksen puheenjohtaja ja vienyt eteenpäin monitoimiareenahankkeita myös Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Jääkiekossa hallin kapasiteetti olisi Kilpimaan mukaan samaa luokkaa kuin Ritariareenassa: noin 5 000 kiinteää istumapaikkaa. Mikäli rakennushanke etenee, HPK muuttaisi uuteen halliin aikaisintaan kaudella 2024–25.

Toistaiseksi hankkeesta on tehty pelkkä esiselvitys ja sille on myönnetty suunnittelualuevaraus vuoden 2021 loppuun asti. HäSa

 

Lue myös: Hämeensaareen areena ja muita herkkuja – Yksityiset kiinteistökehittäjät asialla

 

Päivän lehti

23.1.2020