Kiekko Urheilu Plzen

HPK:lle oppitunti eurokiekosta – Plzenin vauhti lopulta liikaa CHL-pistetilinsä avanneelle Kerholle

Pennanen: "Emme täysin ymmärtäneet, miten vaativia nämä peli ovat."
Jere Innala teki HPK:n CHL-historian ensimmäisen maalin. Kuva: Riku Hasari
Jere Innala teki HPK:n CHL-historian ensimmäisen maalin. Kuva: Riku Hasari

HPK:n historian ensimmäisestä CHL-illasta oli perustorstainen arkipeli kaukana. Plzenin areenan huutomyrsky, kuuma halli ja erikoinen peli, jossa HPK oli peräti kolmesti kahden maalin johdossa, mutta HC Skoda Plzen nousi tasoihin neljä minuuttia ennen pelin loppua ja voitti ottelun jatkoajalla 5–4.

– On raskaat mietteet. Oli raskas pelikin. Vähän huono alku, ja emme täysin ymmärtäneet, miten vaativia nämä peli ovat, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

HPK:lla oli hetkensä, mutta se sai viime vuoden CHL:n välieräjoukkueelta opetuksia miten haastavia pelit Euroopan huipputasolla voivat olla.

– Ainakin tuntui todella kovalta tuohon alkuun. Oli erilaista jääkiekkoa. Vastustajan pakitkin antoivat todella kovaa painetta. Taso oli kova, ja oli vauhtia ja kamppailupeliä, HPK:n avausmaalin tehnyt Jere Innala kertoi.

 

Oli osuvaa, että HPK:n viime vuoden läpimurtopelaaja, 24 liigamaalia tehnyt Innala oli se, joka teki myös Kerhon historian ensimmäisen CHL-maalin.

Kaunis se maali ei ollut – kuten historialliset maalit harvoin ovat. Innala heitti toisen erän toisella minuutilla läheltä b-pistettä syötöksi tarkoitetun kiekon kohti maalin edustaa, ja se leijailikin maaliin.

– Yritin (Markus) Nenoselle syöttää maalille, mutta kiekko vähän pyörähti ja lähti pienellä kierteellä, ja sattui menemään maaliin, Innala kertasi.

Vain reilu minuutti myöhemmin Petteri Nikkilä siirsi Kerhon jo 2–0-johtoon. Toinen erä oli vahvinta Kerhoa. Miro Ruokosenkin tehtyä maalin, päättyi erä HPK:n johtaessa 3-1.

– Ensimmäisen erän olimme ihan telineissä, ja Plzen tuli kovaa kakkoserään. Pääsimme kuitenkin peliin kiinni ja välillä ihan vietiinkin. Kolmaskin erä oli ihan ok, mutta vähän huono loppu. Johtoasemasta vielä tuolla tavalla, mutta ei voi mitään, Innala sanoi.

 

Pennanen oli ennen ottelu painottanut joukkueen omien vahvuuksien esiin saamista. Pitkiä hyökkäyksiä, prässipelaamista, hyökkäyspään riistojen hankkimista ja vauhdin pitämistä, ettei peli mene liikaa kamppailupelaamiseksi, jossa Plzen on vahva.

– Varmaan toisessa erässä sitä näkyikin, mutta oli saakelin hyvä joukkue vastassa. Mutta me opimme ymmärtämään miten heitä vastaan pitää pelata. Olimme taktisesti parempia toisessa erässä, Pennanen sanoi.

Pennanen oli nostanut esiin myös Plzenin ylivoimapelin vaarallisuuden. HPK otti peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä, ja viimeinen niistä toi Plzenille tasoituksen.

– Kyllä me hyvin sitä alivoimaa pelattiin, mutta kun he saavat niin paljon mahdollisuuksia, ja me emme ollenkaan, niin sitten se menee.

Jatkoajalla kentällä oli tilaa, ja HPK:llakin oli mahdollisuutensa, mutta Petr Straka teki lyhyen painostuksen jälkeen ratkaisumaalin, kun HPK:n maalivahti Antti Karjalainen oli menettänyt mailansa.

 

Plzenistä Kerho jatkaa kohti Sveitsiä, jossa vastaan tulee lauantaina EV Zug.

– Haaste kasvaa varmasti, ja tulee huippujoukkue sielläkin vastaan. Saimme pään auki, ja ymmärrämme nyt, miten kovia pelejä nämä ovat. Nämä ovat ihan eri tason pelejä kuin SM-liigassa, Pennanen sanoi. HäSa

 

Lue lisää: HPK-perheen CHL-neitsytmatkalla takana tuttu Tshekki – Haaveissa kansainvälinen näkyvyys ja muhkea shekki