Kiekko Urheilu

HPK:lle siirtorajan kalkkiviivoilla hyökkääjävahvistus: Janne Tavi Jukureista Kerhoon

HPK vahvistuu Jukureista saapuvalla Janne Tavilla.
Janne Tavi teki Jukureissa tällä kaudella pisteet 5+13=18. KUVA: Hannu Luostarinen / All Over Press

HPK onnistui kuin onnistuikin siirtorajan loppuhetkillä saamaan hyökkäykseensä vahvistuksen.

HPK tiedotti tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen laitahyökkääjä Janne Tavin, 29, kanssa. Tavi siirtyy HPK:hon Jukureista ja on HPK:n kokoonpanossa heti lauantain HPK-HIFK -ottelussa.

Tavi on tällä kaudella saalistanut 50 pelaamassaan liigaottelussa tehot 5+13=18. Tavi on kuudella edellisellä kaudellaan tehtaillut 25 tehopistettä tai yli Liigan runkosarjassa.

Siirron yhteydessä HPK ja Jukurit sopivat Harri Kainulaisen siirtyvän loppukauden mittaisella vuokrasopimuksella Jukureihin.

Urheilujohtaja Mika Toivola kommentoi Hämeen Sanomille olevansa tyytyväinen, että joukkue on vahvistunut loppukautta ja erityisesti tulevia pudotuspelejä silmällä pitäen.

– Janne on monipuolinen pelaaja. Hänen historiansa osoittaa, että tietyissä rooleissa hän voi olla tehokas. Hän oli kärkivaihtoehtojamme, Toivola ynnää.

Tavin lisäksi HPK vahvistui aiemmin helmikuussa JYPistä loppukaudeksi vuokratulla Henri Kannisella, joka Hämeen Sanomien tietojen mukaan jatkaa Kerhossa myös tämän kauden jälkeen.

Toivola avaa, että HPK oli alkuperäisissä aikeissaan vahvistamassa joukkuettaan puolustajalla, mutta runkosarjan loppuun ulottuvat Philippe Cornet’n ja Markus Nenosen loukkaantumiset muuttivat hankintapelisuunnitelmaa.

– Nyt hankimme kaksi hyökkääjää ja olen tyytyväinen siitä, että onnistuimme siinä suunnitelmassa että joukkue on siirtojen myötä vahvempi. Täytyy muistaa, että siirroissa myös markkinat ratkaisevat ja myös se mitkä ovat taloudelliset mahdollisuudet tehdä peliliikkeitä.