Urheilu

HPK:n A-nuoret välieriin

HPK:n A-nuorten kausi huipentuu tälläkin kaudella mitaliotteluissa.

Tämä varmistui lauantaina Lahdessa, kun Kerho kukisti puolivälierien neljännessä ottelussa Lahden Pelicansin maalein 4–1 (1–0, 1–0, 2–1). Hämeenlinnalaiset menivät välieriin voitoin 3–1.

HPK:n A-nuorten joukkuetta voi pitää jo kestomenestyjänä. Kuuden kauden aikana Kerho on selvittänyt välieriin viisi kertaa. Se on kova juttu hämeenlinnalaisseuralta.

Välierissä runkosarjan voittanut HPK saa vastaansa sarjassa kuudenneksi sijoittuneen Rauman Lukon. Lukko päätti puolivälierissä Espoon Bluesin kauden. Toisessa välieräparissa ovat Porin Ässät ja Oulun Kärpät.

Välieräsarjat alkavat tiistaina. HPK avaa kotiottelulla. Torstaina Kerho ja Lukko ovat vastakkain Raumalla ja lauantaina taas Hämeenlinna. Finaalipaikka heltiää kolmella voitolla.

Pelicans tarjosi HPK:lle kelpo vastuksen lauantaina. HPK meni ensimmäisessä erässä johtoon Miku Ronkaisen maalilla, jonka alustivat puolustajat Niclas Almari ja Paavo Tyni.

Kerhon toinen oli Filip Krivosikin käsialaa. Hän vei HPK:n kahden maalin johtoon ajassa 36.18. Jere Innala ja Erkka Seppälä ansaitsivat syöttöpinnan slovakin maaliin.

Pelicans nousi maalin päähän puolitoista minuuttia ennen loppua, kun se pelasi jo ilman maalivahtia. Niko Huovinen pilasi HPK:n 27 laukausta torjuneen Ukko-Pekka Luukkosen nollapelin.

Viimeisellä minuutilla lahtelaisten uhkapeli kostautui. Miro Ruokonen sivalsi 3–1-maalin tyhjiin 38 sekuntia ennen loppua ja Eemeli Jeskanen sinetöi loppunumerot myös tyhjiin 21 sekuntia myöhemmin. Ruokonen ja Olli Maansaari alustivat Jeskasen osuman.

– Pelicans oli tosi hyvä ensimmäisessä erässä. Upi (Luukkonen) oli silloin erinomainen ja pääsimme vielä 1–0-johtoonkin. Siitä lähdimme parantamaan ja kolmas erä oli meiltä vahvin. Pelicans sai maalinsa erän ainoasta paikastaan. Hyvin joukkue hoiti hommansa, selvitti HPK:n A-nuorten tyytyväinen päävalmentaja Matti Tiilikainen.

HPK:n maalivahtipeli oli puolivälieräsarjassa laadukasta. Luukkonen ja norjalaisvahti Fredrik Grønstrand torjuivat mainiosti.

– Olli Maansaari on nostanut tasoaan pudotuspeleissä hienosti. Neljällä sylinterillä painettiin kuitenkin taas hyvin, valmentaja kehui.

Tiilikaisen mukaan HPK:lla on yhä voimaa ja potentiaalia parantaa peliään.

– Pelin pitääkin yhä parantua, kun ollaan välierissä. Lukko on hyvin puolustava joukkue ja silläkin on hyvä maalivahti. Lassi Lehtinen valittiin runkosarjan parhaaksi maalivahdiksi ja hän on Luukkosen kanssa 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Seuraava vastustajamme on mielenkiintoinen, Tiilikainen pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020