Urheilu

HPK:n A-nuorilla sähäkkä kauden huipennus

HPK:n A-nuorten jääkiekkojoukkueen hyvin sujunut kausi huipentuu liigafinaaleihin Porin Ässiä vastaan. Joukkueet ovat vastakkain ensimmäisen kerran Ritariareenassa torstaina kello 19 ja mestaruus on jo katkolla jommalle kummalle lauantaina Porissa pelattavassa ottelussa. Lyhyt finaalisarja on ohi viimeistään sunnuntaina Ritariareenassa pelatun kolmannen ottelun tauottua.

Kerhon päävalmentaja Matti Tiilikainen odottelee vauhdikkaita otteluita. Lyhyessä finaalisarjassa tuskin peruutellaan pelien missään vaiheessa.

– Nyt on sitten vuorossa se viimeinen rutistus, jossa pitää olla heti alusta saakka valmiina, sillä tällä kertaa loppuhuipennus on maksimissaan vain neljän päivän mittainen. Meidän pitää pysyä kiinni siinä omassa jutussamme, jos haluamme voittaa mestaruuden. Olemme rakentaneet peliämme koko kauden ja nyt katsotaan vielä kerran mihin se riittää, Tiilikainen pohtii.

HPK pääsee mestaruustaistoon hyvällä joukkueella.

– Pelaamme koko lailla samalla miehityksellä kuin semifinaalitkin. Terveystilanne on ihan ok. Puolustaja Jimi Jalonenkin on ollut jo jäällä, mutta hänen tilanteessaan edetään päivä kerrallaan, Tiilikainen kertoo.

Ässät on kova vastustaja Kerholle. Se raivasi tieltään playoff-peleissään suoraan kolmella voitolla Ilveksen ja Kärpät.

– Ässät on erinomainen vastustaja, jolla on kolme hyvää ketjua. Joukkue pelaa vauhdikasta lätkää ja on näyttänyt vaarallisuutensa edellisissä peleissään, Tiilikainen sanoo.

Kerholla on tasainen joukkue, jonka hyökkäysarsenaalista löytyy ratkaisijoita laajalla rintamalla. Puolustus- ja maalivahtipelikin on reilassa.

– Molempiin veskareihin (Ukko-Pekka Luukkonen ja Fredrik Grønstrand) on hyvin luottoa. Maalivahtipeli on tietenkin iso asia, jota täydentää puolustus, joka plokkaa kiekkoja uhrautuvasti, Tiilikainen kuvailee.

HPK:n puolustaja Niclas Almari oli mukana A-nuorten pudotuspeleissä jo viime keväänä. Tuolloin Kerho putosi kuitenkin jatkosta heti ensimmäisellä kierroksella.

Tänä vuonna Almarin joukkue pääsi todenteolla vauhtiin pitkän runkosarjan jälkimmäisellä puolikkaalla.

– Meillä on yhtenäinen porukka, jossa on todella hieno olla mukana. Finaaleissa meillä on vastassa kova jengi, jonka kanssa olimme ajoittain pulassa runkosarjassa. Olemme kuitenkin pystyneet kehittämään pelitapaamme ja nyt homma sujuu jo hyvin. On todella mukava lähteä finaaleihin. Edellisen kerran pelasin mestaruudesta C-juniorina, Almari muistelee.

18-vuotias Almari on myös Liigassa pelaavan HPK:n miehiä. Kerhon edustuksen paidassa hän on pelannut tällä kaudella 24 ottelua.

– Sinne olen valmis hyppäämään tarvittaessa ihan milloin vain, nauraa Almari.

HPK:n A-nuorten joukkue on hyvin edustettuna myös keskiviikkona nimetyssä 18-vuotiaiden MM-leiriryhmässä. 20 pelaajan kokoonpanossa ovat maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, puolustaja Otto Latvala ja hyökkääjä Olli Maansaari.

Pikkuleijonat puolustavat mestaruuttaan huhtikuun 13.–23. päivinä Slovakiassa pelattavissa MM-kisoissa.

– Pojillemme leiriryhmään valinta on hieno juttu. Se osoitus siitä, että he tekevät asioita oikein, päävalmentaja Tiilikainen muistuttaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020