Urheilu

HPK:n A pelaa suomenmestaruudesta

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret pelaavat tämän kauden nuorten jääkiekkoliigan mestaruudesta. Kerho eteni loppuottelusarjaan kaatamalla sunnuntaina Rauman Lukon kolmannen kerran. HPK:n voittolukemat Raumalla Äijänsuon jäähallissa pelatussa ottelussa olivat 2–4 (0–1, 1–2, 1–1).

HPK oli sunnuntaina ottelussa johtoasemassa ensimmäisestä maalista lähtien. Niko Lahtinen siirsi avauserässä vieraat ylivoimalla johtoon Niclas Almarin ja Niilo-Kustaa Määtän syötöstä.

Toisessa erässä Kerhosta onnistui ensin Erkka Seppälä Jere Innalan ja Niklas Helinin esityöstä. Myös Seppälän maali oli ylivoimaosuma, kuten oli myös Matias Rauvolan iskemä Lukon 2–1-kavennus. Niilo-Kustaa Määtän (1+1) maalin ansiosta HPK pääsi kuitenkin erätauolle kahden maalin johdossa.

Jere Innala maalasi Tommi Haraisen syötöstä hämeenlinnalaisten neljännen maalin ennen kuin Lukon Eetu Koivistoinen kavensi ajassa 53.40, kun Lukko yritti päästä vielä peliin mukaan pelaamalla ilman maalivahtia. Lisäosumia ottelussa ei kuitenkaan enää nähty, joten Kerho pääsi juhlimaan finaalipaikkaa.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikaisen mukaan viimeiseksi jäänyt välierä oli tasainen

– Lähdimme otteluun hyvin. Päättäväisyys oli meille tänään iso teema. Pelasimme lauantainakin hyvän matsin, vaikka hävisimmekin. Pystyimme näyttämään alusta asti, että todellakin haluamme mennä finaaleihin, Tiilikainen sanoi.

Tiilikaisen mukaan lauantain tappiota käytiin läpi sekä joukkueen kanssa että pelaajat yksilöinä itsekseen.

– Tilanne oli tuttu, sillä olemme pelanneet aiemminkin hyvin ja hävinneet. Ne kokemukset olivat nyt tärkeitä. Mennyt oli mennyttä ja keskittyä piti vain siihen, mihin pystyimme vaikuttamaan. Sitähän urheileminen on ja varsinkin playoffit. Mitä tahansa voi tapahtua, mutta ottelusarjojahan näissä pelataan. Ymmärsimme, että kyseessä oli yksittäinen peli ja kolmea voittoa haettiin. Pystyimme olemaan nyt sen verran kypsempiä.

HPK saa loppuottelusarjassa vastaansa Porin Ässät, joka pudotti välierissä Oulun Kärpät. Ensimmäinen peli pelataan Hämeenlinnassa torstaina.

– Taisi olla lokakuun loppua, kun pelasimme viimeksi Ässiä vastaan. Joukkue on siitä vähän muuttunut, kun heille on tullut liigamiehiä. Ässät pudotti Ilveksen ja Kärpät, joita pidin itse isoina suosikkeina tähän sarjaan lähdettäessä. Tosi kova joukkue meillä on vastassa, mutta niin olemme mekin. Kaksi parasta on jäljellä ja aika näyttää, kumpi on parempi, päävalmentaja sanoi.

Nuorten mestaruuteen vaaditaan vain kaksi voittoa, vaikka sekä puolivälierissä että välierissä jatkoon pääsi kolmella voitolla. Syynä on alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuihin valmistava leiri, joka alkaa pian loppuotteluiden jälkeen.

– Onhan se tietysti aina tätä sarjaa kohtaan vähän väärin, mutta järjestelmä on luotu ja se on molemmille sama. Lähdemme taas ensimmäiseen otteluun vaihto kerrallaan, Tiilikainen suunnitteli.

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020