Urheilu

HPK:n A vei kärkikamppailun

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten joukkue on lähellä nuorten jääkiekkoliigan runkosarjan voittoa. Piikkipaikalla pelaava Kerho kaatoi lauantaina toiseksi viimeisessä ottelussaan vieraissa sarjakakkosen Oulun Kärpät numeroin 4–1 (0–1, 1–0, 3–0).

Runkosarjan voitto on Kerhon omissa käsissä ennen tiistaina pelattavaa päätöskierrosta. HPK kohtaa silloin vieraissa Helsingin Jokerit.

– Sitähän jokainen joukkue haluaa, ettei muiden pelejä tarvitse miettiä. Vielä on jäljellä yksi peli, jonka jälkeen alkavat kapinat, mutta yritämme kuitenkin elää hetkessä, suunnitteli HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen.

Päävalmentaja ei ollut tyytyväinen omiensa alkuun, mutta nousujohteinen peli miellytti Tiilikaista.

– Ottelun panos oli selvä: voittaja jatkaa vielä runkosarjan voiton tavoittelua. Emme lähteneet otteluun hyvin, mutta pystyimme parantamaan ja kolmas erä oli jo oikein tyylikästä peliä, Tiilikainen sanoi.

Kerhon tehomies oli Waltteri Hopponen tehoilla 1+2. Maalinteossa onnistuivat myös Erkka Seppälä (1+1), Aslak Pulju ja Eemeli Jeskanen. Otto Latvala syötti kaksi maalia, Tommi Harainen ja Jyri Waajakoski yhden. Vieraiden maalissa pelannut Ukko-Pekka Luukkonen venyi kiekon eteen 30 kertaa.

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020