Urheilu

HPK:n B-nuoret hyvissä asemissa SM-alkusarjoissa

Jääkiekon B-nuorten kuudentoista joukkueen SM-alkusarjaa on jäljellä kolmannes.

Kymmenen parasta jatkaa SM-sarjassa, johon lasketaan mukaan alkusarjan pisteet, ja kuusi muuta joukkuetta jatkavat pelejään alemmassa jatkosarjassa Mestiksen neljän parhaan kanssa.

HPK on seitsemäntenä seitsemän pistettä edellä yhdentenätoista olevaa Rauman Lukkoa. Syksyn saldona 22 ottelusta 12 voittoa maalierolla 77–79.

Tehokkaimmat ovat olleet Jimi Rönkkönen (10+16), Tomi Palo (8+14) ja Anton Sihvonen (7+11). Maalissa torjuntavastuun ovat jakaneet Niklas Seppänen ja Kai Mikkonen.

Runkosarjaa johtaa ylivoimaisesti 59 pisteellä Oulun Kärpät ennen 44 pisteessä olevia Helsingin Jokereita ja kuopiolaista KalPaa. HPK esiintyy seuraavan kerran kotiyleisön edessä 8. joulukuuta.

HPK B2-joukkue on viidentoista joukkueen SM-alkusarjassa kuudentena, kun takana on 20 ottelua. Voittoja on tullut kolmetoista maalierolla 73–68.

Joukkueen tehokkaimmat ovat olleet pistepörssin kuutonen Karri Svetloff (13+12) sekä Justus Ojala (12+10) ja Aapo Skaffari (10+7). Maalivahtitilastossa Arttu Hyvärinen on kolmantena (92,42%). HäSa