Kiekko Urheilu

HPK:n Brejcakin teloneelle Luostariselle kolmen pelin panna

Keskiviikon jääkiekon liigakierroksella HPK-puolustaja Jan Brejcakia härskisti taklannut KalPan Eetu Luostarinen on saanut Liigalta kolmen ottelun pelikiellon

Liigan kurinpitodelegaatio hyllytti KalPa-hyökkääjän päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kiellon pituuden perusteluina olivat, että osuma kohdistui ensimmäisenä päähän, ja Brejcak loukkaantui, mutta Luostarisella ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa.

HPK:n 3–1-voittoon päättyneen ottelun toisessa erässä Luostarinen liukui B-pisteeltä hieman myöhässä taklaamaan kulmasta peliä avannutta ja edelleen matalassa asennossa ollutta slovakkipuolustajaa. Brejcak jäi makaamaan tiedottomana jään pintaan, ja Luostarinen sai pelirangaistuksen (5+20 minuuttia).

Kurinpitodelegaatio toteaa ratkaisussaan, että Luostarisen olisi pitänyt pystyä suorittamaan taklaus ilman suoraa osumaa vastustajan päähän. Ratkaisussa mainitaan, että Luostarinen on taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tästä syystä tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

HPK teki seuranneella ylivoimalla lopulta ratkaisevan 3–1-maalin, mutta Brejcak ei palannut peliin ja huilasi ilmeisesti aivotärähdysoireiden takia varotoimena vielä perjantain Jukurit-ottelun.