Kiekko Urheilu

HPK:n CHL-taival päättyi tappioon Rungstedille – Nenonen ja Monto palasivat kehiin

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen summasi CHL-matkan päättymistä alkulohkoon pettymyksenä.
Markus Nenosen paluu HPK:n vahvuuteen miellytti päävalmentaja Antti Pennasta. Kuva: Pekka Rautiainen
Markus Nenosen paluu HPK:n vahvuuteen miellytti päävalmentaja Antti Pennasta. Kuva: Pekka Rautiainen

Jo syyskuussa mahdollisuutensa jatkopaikkaan menettänyt HPK päätti CHL-taipaleensa Rungsted Seier Capitalin vieraana lohko B:n päätösottelussaan 3–1 -tappioon.

Junioripitoisella kokoonpanolla otteluun lähtenyt HPK hallitsi ottelussa kenttätapahtumia erityisesti avauserässä, mutta tehokkuudessa Rungsted vei pidemmän korren.

Tanskalaisisännät onnistuivat kolmesti ohittamaan HPK:n maalissa pelanneen Rasmus Reijolan Rasmus Anderssonin, Mario Lucian ja T.J. Mooren viimeistellessä isäntien osumat.

Niillä maaleilla Rungsted saalisti voiton ja saavutti ensimmäiset, mutta samalla viimeiset pisteensä tämän kauden CHL:ssä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä, paljon mahdollisuuksia tehdä maali, mutta emme onnistuneet siinä. Toisessa erässä ei pysynyt peli kasassa. Kolmannessa erässä yritettiin parantaa, mutta vastustaja puolusti sitkeästi eikä saatu maalia enää aikaiseksi, Tanskasta tavoitettu HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen summasi.

 

HPK:n kannalta ottelussa positiivista oli se, että joukkue sai sairastuvalta lisää vahvistuksia hyökkäyspäähänsä.

SaiPaa vastaan syyskuun puolivälissä loukkaantunut Markus Nenonen palasi HPK:n vahvuuteen ja niin teki myös alkukauden kaikista liigapeleistä sivussa ollut Joona Monto.

Nenonen myös viimeisteli ottelussa Kerhon ainoan osuman Henri Kannisen syötöstä.

– On hyvä juttu, että saamme vähän kilpailutilannettakin joukkueeseen. Kun niin on, pelaamaan pääseminen ei ole itsestäänselvyys. Nenonen ja Monto molemmat suoriutuivat hienosti, Pennanen summasi.

Koska jatkopaikkasaumat olivat jo menneet, HPK pystyi peluuttamaan junioreitaan kahdessa jäljellä olevassa CHL-pelissään Rungstedia vastaan.

Niissä positiivisimman muistijäljen junioreista jätti Miska Ronkainen joka iski maalin Rungstedin reppuun Hämeenlinnassa viikkoa aiemmin.

– Ronkainen jäi päällimmäisenä mieleen. Hän käytti paikkansa hienosti, Pennanen sanoi.

 

CHL-taipaleen päätyttyä alkulohkoon, päävalmentajaa harmitti jatkoonmenon kariutuminen niukkoihin tappioihin alkulohkon ensimmäisissä peleissä.

– Pettymys on, että emme menneet jatkoon. Kaksi jatkoaikatappiota (tshekkiläiselle) HC Plzenille harmittaa. Pienistä asioista lopulta se jatkoonmeno jäi kiinni, Pennanen sanoi.

Pennanen toivoo, että CHL:n arvostus nousisi jääkiekkoa seuraavan yleisön keskuudessa.

– Ne ammattilaiset, jotka pelaavat ja valmentavat näitä pelejä, haluavat satsata tähän ja arvostavat näitä pelejä. Tässä sarjassa on kovia joukkueita ja oli hienoa, että saimme olla mukana.

HPK:n pelit jatkuvat perjantaina, kun se saa vastaansa Liigan kovimman puntarin – Tapparan Tampereella. HäSa

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic