Urheilu Hämeenlinna

HPK:n Hall of Fameen viisi uutta kerholaista – "Suuri kunnia"

HPK:n Hall of Fame täydentyi Lenni Lainesalolla, Hannu Savolaisella, Marko Palolla, Kari Brusinilla ja Hely Rannalla.
Hannu Savolainen, Marko Palo, Kari Brusin ja Hely Ranta ovat olleet tärkeitä tekijöitä HPK:n historiassa. Edesmennyttä Lenni "Asseri" Lainesaloa edusti hänen tyttärensä Tarja Lainesalo. Kuva: Tomi Vesaharju
Hannu Savolainen, Marko Palo, Kari Brusin ja Hely Ranta ovat olleet tärkeitä tekijöitä HPK:n historiassa. Edesmennyttä Lenni "Asseri" Lainesaloa edusti hänen tyttärensä Tarja Lainesalo (ei kuvassa). Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n Hall of Fame sai joukkoonsa viisi uutta kerholaista kiekkovaikuttajaa ennen lauantai-illan HPK–Tappara 90-vuotisjuhlaottelua – Lenni ”Asseri” Lainesalon, Hannu Savolaisen, Marko ”Kyy” Palon, Kari Brusinin ja Hely Rannan.

Syyskuussa HPK:n Hall of Fameen valittiin Eero Salisma, Hilpas Sulin, Harri Lintumäki, Jukka Jalonen ja Marko Tuulola.

 

Vuonna 2018 edesmennyt Lainesalo edusti HPK:ssa jääkiekkoa kuudentoista kauden ajan – ja jalkapalloa Kerhon edustusjoukkueessa vielä pidempään. Lainesalo oli HPK:n paras pistemies seuran ensimmäisellä pääsarjan vuosikymmenellä 1950-luvulla ja oli ensimmäinen HPK-kasvatti maajoukkueessa.

Pelaajauransa jälkeen Lainesalo toimi joukkueenjohtajana ja hän johti HPK:n jääkiekkojaostoa sekä kuului Kerhon johtokuntaan.

Savolainen on työskennellyt jo kuudella vuosikymmenellä HPK:n hyväksi – pelaajana, valmentajana, joukkueenjohtajana, pelaajien tarkkailijana, aitiovastaavana, ja nyt asiakkuuspäällikkönä.

– Arvostan tätä todella suuresti. Hienoa, että olemme saaneet Hall of Famen pystyyn. Mielestäni on hienoa, että ihmiset noteerataan tällä tavalla. Olen nähnyt ylä- ja alamäkiä, mutta isossa kuvassa HPK on suomalaisen jääkiekon kärkijoukkueita, Savolainen kiteytti.

– Maailma on muuttunut paljonkin. Yksi huippukiekkoilija ei meinannut millään uskoa, että ennen tehtiin töitä ja pelattiin illat.

Palo puolestaan on hämeenlinnalainen pelaajalegenda, joka iski ikimuistoisen välieräosuman Rinkelinmäen jäähallissa JYPin verkkoon, joka johdatti Kerhon ensi kertaa SM-liigan finaaleihin. Palo on myös maailmanmestari ja Ruotsin mestari. HPK:ssa Palo saavutti hopeaa ja neljä pronssia.

– Hienoa, että on saanut olla mukana tässä 90-vuotisessa seurassa, Palo tunnelmoi.

 

Lue lisää: HPK kaatoi Tapparan 90-vuotisjuhlaottelussaan

 

Huoltaja Kari Brusin voitti HPK:ssa kultaa, kaksi hopeaa ja kahdeksan pronssia, Leijonissa kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Brusinilla on kasassa viisi MM-mitalia.

– Tämä oli yllätys ja suuri kunnia. Olen ylpeä, että olen saanut tehdä työtä HPK:ssa, Brusin totesi.

Hely Ranta puolestaan teki pyyteetöntä työtä HPK:n seuratoiminnassa vuosikaudet. Ranta otti komentoonsa HPK:n naisjaoston vuonna 1971 ja seitsemän vuoden ajan Ranta oli töissä myös HPK:n toimistolla.

– En olisi uskonut, että tällainen tunnustus tulee. Tämä tuli aivan yllätyksenä. Sitä on vain tehnyt HPK:n henkeen ja tykännyt siitä. Olen aina ollut ylpeä, että meidän perheemme on HPK-perhe, Ranta sanoi.

– HPK:lle ja sen pelaajille olemme tehneet työtä. Meillä oli naisjaostossa 15 hengen ryhmä, jossa yritimme tehdä kaikenlaista vapaaehtoisesti, että ennen riitti rahaa. Ei sitä aikaa voi edes verrata nykypäivään. Silloin pienikin raha oli iso raha.

 

Juhlatunnelmissa pohdittiin myös sitä, missä tilanteessa HPK on 100-vuotisjuhlissaan. Hely Ranta toivoi, että HPK:lla olisi silloin jo uusi halli.

– Paljon on tehty, että seura olisi rakenteellisestikin parempi. Ja helvetisti töitä pitää tehdä myös jatkossa, että myös 100-vuotisjuhlissa voidaan hymyillä. Positiiviseen suuntaan ollaan kuitenkin menossa, Marko Palo pohti. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020