Urheilu

HPK:n ja lentopallomaajoukkueen tähtipelaaja vaihtaa isomman liigan mestariin

HPK-naisten lentoopallon tämän kevään suomenmestarijoukkueen avainpelaajiin kuulunut Daniela Öhman pelaa ensi kaudella Ranskan liigan hallitsevan mestarin Béziers VB:n riveissä. Ranskalaisseura tiedotti siirrosta lauantaina kotisivuillaan.

21-vuotias Öhman ilmoitti heti kauden jälkeen hakevansa ammattilaissopimusta ulkomailta ja saikin heti useita tarjouksia. Béziersin kanssa keskitorjuja solmi sopimuksen todellisuudessa jo ennen Euroopan liigan alkua toukokuussa.

– Daniela on dynaaminen ja kokonaisvaltainen pelaaja, jolla on vielä paljon varaa kehittyä. Hän tekee kovaa tulosta ympäristöstä riippumatta. Hänellä on pyrkimys päästä korkeimmalle mahdolliselle tasolle, ja olemme iloisia, että hän valitsi Béziersin, manageri Didier Huc lausui Béziersin verkkosivuilla.

Viime kaudella Öhman pelasi kaikki HPK:n ottelut Mestaruusliigassa, Suomen cupissa ja CEV Cupissa. Hän oli joukkueen kolmanneksi paras pisteentekijä laitahyökkääjien Suvi Kokkosen ja Vicky Savardin jälkeen. Pudotuspeleissä hän oli jopa hakkuri Savardia tehokkaampi. Hän hyökkäsi koko liigan kovimmilla tehoilla (57%) läpi kauden.

Öhman kuuluu myös naisten lentopallomaajoukkueeseen, jossa hän pelasi kaikki tämän kesän kahdeksan ottelua Kultaisessa Euroopan liigassa. Sarja päättyi Suomelta perjantaina neljänteen sijaan Bulgarian, Unkarin ja Tekin jälkeen.

Pelaajaliikennettä on ollut Béziersin ja Hämeenlinnan välillä toiseenkin suuntaan. Lentopallokerhoksi nimensä vaihtaneen mestaruusliigaseuran ensi kauden ykköspassari on juuri Béziersissä viime kaudella pelannut Pauline Martin.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic